АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Податковий облік

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Аналітичний та інвентарний облік основних засобів
  3. Бухгалтерія - це самостійний структурний підрозділю апарату управління (служба, відділ), який веде бухгалтерський облік діяльності бюджетної установи.
  4. Бухгалтерський облік
  5. Бухгалтерський облік бартерних операцій
  6. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  7. Бухгалтерський облік закупівель імпортних товарів
  8. Бухгалтерський облік облігацій
  9. БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК СТИПЕНДІЙ
  10. Бухгалтерські проведення з обліку надходження основних засобів
  11. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  12. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.

Платники єдиного податку першої та другої груп і платники єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Платники єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів і витрат за формою і в порядку, встановленому Міністерством фінансів України.

Платники єдиного податку четвертої групи використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку доходів і витрат.

Платники єдиного податку першої групи подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку в термін, встановлений для річного податкового (звітного) періоду. Така податкова декларація подається, якщо платник єдиного податку не допустив перевищення протягом року обсягу доходу та / або самостійно не перейшов на сплату єдиного податку за ставками, встановленими для платників єдиного податку другої чи третьої групи.

Платники єдиного податку другою - четвертою груп подають до органу державної податкової служби податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

У податковій декларації окремо відображають:

1) щомісячні авансові внески;

2) обсяг доходу, оподатковуваний по кожній з обраних ними ставок єдиного податку;

3) обсяг доходу, оподатковуваний податком за ставкою 15% (за подвійною ставкою) у разі перевищення обсягу доходу.

Податкова декларація складається наростаючим підсумком.

Платники єдиного податку першої - третьої груп не застосовують реєстратори розрахункових операцій.

Платники єдиного податку звільняються від обов'язку нарахування, сплати і подання податкової звітності з таких податків і зборів:

1) податку на прибуток підприємств;

2) податку на доходи фізичних осіб у частині доходів (об'єкта оподаткування), отримані в результаті господарської діяльності фізичної особи та оподатковані єдиним податком;

3) податку на додану вартість з операцій з поставки товарів, робіт та послуг, місце поставки яких знаходиться на митній території України;

4) земельного податку, крім земельного податку за земельні ділянки, які не використовуються ними для здійснення господарської діяльності;

5) збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

6) збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства.

Нарахування, сплата та подання звітності з інших податків і зборів здійснюються у порядку та розмірах, встановлених Кодексом.

Платник єдиного податку виконує передбачені Кодексом функції податкового агента у разі нарахування (виплати, надання) оподатковуються податком на доходи фізичних осіб доходів на користь фізичної особи, яка перебуває з ним у трудових або цивільно-правових відносинах.


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)