АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Види штукатурок і вимоги до штукатурених поверхонь

Читайте также:
  1. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  2. Види службових листів. Ділове листування. Вимоги до офіційного листування. Етикет ділового листування.
  3. Види та вимоги, які до них ставляться
  4. Вимоги безпеки під час виконання роботи.
  5. Вимоги для системи контролю доступу
  6. ВИМОГИ ДО БЛАНКІВ ДОКУМЕНТІВ ТА ОФОРМЛЮВАННЯ ДОКУМЕНТІВ
  7. Вимоги до визначення поняття у словнику
  8. Вимоги до виробничих приміщень
  9. Вимоги до вступу у магістерській роботі
  10. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТІВ, ЩО ЇХ ВИГОТОВЛЯЮТЬ ЗА ДОПОМОГОЮ ДРУКУВАЛЬНИХ ЗАСОБІВ
  11. Вимоги до документів.

Залежно від товщини штукатурного шару, способу його нанесення та якості опорядження звичайну штука­турку поділяють на просту, поліпшену та високоякісну.

Товщина штукатурного шару досягає 2 см і більше, тому наносити розчин на поверхню слід кількома прийомами через певний час, оскіль­ки при одноразовому нанесенні розчин буде стікати і погано зчеплюватися з поверхнею, а після висихання потріскається і почне відпадати.

Штукатурка складається здебільшого з трьох шарів оббризку, ґрунту і накривки (рис. 1). Оббризк і грунт на­зивають підготовчими шарами, а накривку — оздоблювальним.

Оббризк — це перший шар штукатурки, товщина якого на кам'яних поверхнях становить 3–5 мм, а на дерев'яних — 5–9 мм. Цей шар накидають рідким розчином (рухомість 10–12 см).

Грунт виконують густим і пісним розчином (рухомість 7–9 см). Товщина його на ка­м'яних поверхнях становить 4–5 мм, на дерев'яних—5–7 мм.

Накривку роблять рідким розчином (рухомість 10—12 см) з великим вмістом в'яжучого матеріалу і дрібно-зернис­тим заповнювачем. Товщина накривного шару не пере­вищує 2 мм.

 

 

Рис. 1. Штукатурні шари:

а — простої штукатурки: б — поліп­шеної та високоякісної штукатурок, 1 — оббризк; 2 — грунт; 3 — накривка


Просту штукатурку («під сокіл») застосову­ють для штукатурення у підвалах, складах, тимчасових будівлях, а також у підсобних приміщеннях громадських та промислових будівель. Проста штукатурка завтовшки не більш як 12 мм складається з двох шарів (рис. 1, а). Після нанесення розчину на поверхню його розрівнюють соколом і забирають теркою.

Поліпшену штукатурку («під правило») за­стосовують у житлових і громадських будівлях (дошкільні дитячі заклади, школи) масової забудови. Поліпшена штукатурка складається з трьох шарів (рис. 1, б), загальна товщина якої не перевищує 15 мм. Затерту теркою штукатурку перевіряють контрольном правилом завдовжки 2м.

Високоякісну («маячну») штукатурку застосовують у будівлях І класу: театрах, клубах, музеях тощо. Вона складається з трьох шарів і має бути за­втовшки не більше ніж 20 мм. Виконують її за допомогою маяків, тобто попередньо закріплених на поверхні тонких рейок або зроблених із розчину смуг, товщина яких відповідає товщині майбутнього підготовчого шару шту­катурки. Розрівнюють нанесені між маяками шари штука­турки правилом, якщо маяки були, з розчину, або малками при застосуванні інвентарних маяків.

Правильність виконаної штукатурки перевіряють контрольним правилом, рівнем, ватерпасом або рейкою з виском (рис. 2).

Вимоги до поштукатурених поверхонь подано у табл.

Рис. 16. Інструменти для провішування поверхонь:

а — ватерпас; б — рівень з рейкою; в — водяний рівень;

г — висок; д — контрольна рейка з виском

 


 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)