АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цитати про мудрість

Читайте также:
  1. Цитати про багатство
  2. Цитати про владу та закон
  3. Цитати про Єрусалим
  4. Цитати про місце людини в природі та вегетаріанство
  5. Цитати про п’янство, вживання вина та алкоголізм
  6. Цитати про сім’ю та близьких
  7. Цитати про сміливість

«І я бачив, що Агнець зняв першу із семи печатей, і я по­чув одну з чотирьох тварин, яка говорила ніби громовим голосом: іди і дивись» (Одкровення святого Іоана Богослова 6:1)

«…тому що мудрого не будуть пам’ятати вічно, як і нерозумного; у грядущі дні все буде забуто, і на жаль! мудрий помирає нарівні з нерозумним» (Книга Екклезіаста, або Проповідника 2:16)

«Віруючих супроводжуватимуть такі знамення: іменем Моїм виганятимуть бісів; говоритимуть новими мовами, братимуть змій; і якщо смертоносне щось випють, не пошкодить їм; покладуть руки на недужих, і вони будуть здорові» (Від Марка святе благовістування 16:17-18)

«І як хочете, щоб робили вам люди, так і ви робіть їм» (Від Луки святе благовістування 6:31)

«Не судіть, то і вас не судитимуть; не осуджуйте, то й вас не осудять; прощайте, то й вас прощатимуть» (Від Луки святе благовістування 6:37)

«Він сказав: вам дано зрозуміти таємниці Царства Божого, а іншим – у притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили і, слухаючи, не розуміли» (Від Луки святе благовістування 8:10)

«Він ска­зав їм: коли молитесь, говоріть:

«Отче наш, що єси на небесах, нехай святиться ім’я Твоє; нехай прийде Царство Твоє; нехай буде воля Твоя, як на небі, так і на землі. Хліб наш насущний дай нам сьогодні; і прости нам про­вини наші, як і ми прощаємо ви­нуватцям нашим; і не введи нас у спокусу, але визволи нас від лу­кавого». (Від Луки святе благовістування 11:2-4)

«І я скажу вам: просіть, і дасться вам, шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам, бо кожний, хто просить, одержує, хто шукає, знаходить, хто стукає, тому відчиняють». (Від Луки святе благовістування 11:9-10)

«Тому те, що ви сказали у пітьмі, почується при світлі; і що говорили на вухо в домах, те буде проголошене на покрівлях» (Від Луки святе благовістування 12:3)

«Чому ж ви і по собі не судите, що є справед­ливе? Коли ти йдеш з супротив­ником своїм до правителя, то дорогою подбай, щоб звільнити­ся від нього, щоб він не притяг тебе до судді, а суддя не віддав тебе слузі, а слуга не посадив би тебе до в’язниці. Кажу тобі: не вийдеш звідти, аж поки не відда­си й останнього гроша» (Від Луки святе благовістування 12:57-59)

«Помітивши ж, як запрошені вибирали перші місця, сказав їм притчу: коли будеш запрошений кимось на весілля, не сідай на перше місце, щоб не знайшовся хто між запрошеними поважні­ший за тебе, і щоб той, хто за­просив тебе і його, підійшовши, не сказав тобі, щоб поступився цьому місцем, і тоді доведеться тобі з соромом зайняти останнє місце. Але коли будеш запроше­ний, то, прийшовши, сідай на останнє місце, щоб той, хто запро­сив тебе, підійшовши, сказав тобі: друже, пересядь вище. Тоді буде тобі честь перед тими, хто сидить з тобою. Бо всякий, хто підно­ситься, буде принижений, а хто принижує себе, піднесеться» (Від Луки святе благовістування 14:7-11)

«Бо хто з вас, бажаючи будувати башту, не сяде спершу і не обчислить витрат, чи вистачить у нього коштів, щоб закінчити? Щоб, коли закладе основу і не зможе закінчити, усі, хто поба­чить, не почали сміятися з нього,кажучи: як цей чоловік почав будувати, та не зміг закінчити. Або який цар, ідучи на війну проти іншого царя, не сяде і не порадиться спершу, чи під силу йому з десятьма тисячами встоя­ти проти того, хто йде на нього з двадцятьма тисячами? Якщо ж ні, то поки той ще далеко, він по­шле до нього посольство просити про мир» (Від Луки святе благовістування 14:28-32)

«То­му, доки посіяне не буде вирване, і місце, на якому насіяне зло, не ска­сується, - не прийде місце, на яко­му посіяне добро» (Третя книга Ездри 4:29)

«Навіщо ж засмучуєшся, коли ти тлінний, і чого бентежишся, коли смертний?» (Третя книга Ездри 7:15)

«Не давайте святого псам і не кидайте перлів ваших перед свинь­ми, щоб вони не потоптали їх но­гами своїми і, обернувшись, не пороздирали й вас» (Від Матвія святе благовістування 7:6)

«Ніхто не може двом господа­рям служити: бо або одного по­любить, а другого буде ненавиді­ти; або одного триматиметься, а другим знехтує. Не можете слу­жити Богові й мамоні. Задля цього кажу вам: не піклуйтеся для душі вашої, що вам їсти чи пити, ні для тіла вашого, у що вдягну­тися. Чи душа не більша за їжу, а тіло - за одяг? Погляньте на птахів небесних: вони не сіють, не жнуть, не збирають у житни­ці; і Отець ваш Небесний годує їх. Хіба ж ви не набагато кращі за них? Та й хто з вас, турбуючись, може додати собі зросту хоч на один лікоть? І про одяг чого пік­луєтесь? Подивіться на лілеї польові, як вони ростуть: не тру­дяться і не прядуть; кажу ж вам: що й Соломон у всій славі своїй не одягався так, як кожна з них; якщо ж траву польову, що сьо­годні є, а завтра буде вкинута в піч, Бог так зодягає, то хіба не набагато краще зодягне вас, ма­ловіри! Тож не турбуйтеся і не кажіть: що нам їсти? чи що пити? або: у що одягтися? Бо всього цього язичники шукають; знає бо Отець ваш Небесний, що ви має­те потребу в усьому цьому. Шу­кайте ж спершу Царства Божого і правди Його, і все це додасться вам. Отже, не піклуйтеся про завтрашній день, бо завтра саме за себе піклуватиметься. Досить кожному дневі своїх турбот» (Від Матвія святе благовістування 6:24-34)

«І сказав їм: субота для людини, а не людина для суботи» (Від Марка святе благовістування 2:27)

«Коли ж продовжували запитува­ти Його, Він, підвівшись, сказав їм: хто з вас без гріха, перший кинь у неї камінь» (Від Іоана святе благовістування 8:7)

«…і пізнаєте істину, і істина визволить вас» (Від Іоана святе благовістування 8:32)

«От­же, хто знає, як добро робити, і не робить, тому гріх» (Соборне послання святого апостола Якова 4:17)

«…не платіть злом за зло або ли­хослів’ям за лихослів’я; а, навпа­ки, благословляйте, знаючи, що ви на це покликані, щоб успадкувати благословення» (Перше соборне послання святого апостола Петра 3:9)

«…ухиляйся від зла і твори добро; шукай миру і прагни його…» (Перше соборне послання святого апостола Петра 3:11)

«Передусім же майте щиру любов один до одного, бо любов покриває безліч гріхів» (Перше соборне послання святого апостола Петра 4:8)

«Але з ними трапляється за правдивим прислів’ям: “пес повертається до своєї блювотини” і “помита сви­ня йде валятися в багно”» (Друге соборне послання святого апостола Петра 2:22)

«Хто не лю­бить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов» (Перше соборне послання святого апостола Іоана Богослова 4:8)

«У любові немає страху, але довершена лю­бов проганяє страх, бо страх має муку. Той, хто боїться, не довершений у любові» (Перше соборне послання святого апостола Іоана Богослова 4:18)

«Бо троє свідчать на небі: Отець, Слово і Святий Дух; і Ці троє - єдине. І троє свідчать на землі: дух, вода і кров; і ці троє — про єдине» (Перше соборне послання святого апостола Іоана Богослова 5:7-8)

«Свідчення це полягає в тому, що Бог дару­вав нам життя вічне, і це життя в Сині Його. Хто має Сина Божо­го, той має життя; хто не має Сина Божого, той не має життя» (Перше соборне послання святого апостола Іоана Богослова 5:11-12)

«Отже, нема тобі виправдан­ня, всякий чоловіче, що судиш іншого; бо тим же судом, яким су­диш іншого, осуджуєш себе, чиниш бо те саме й ти, що судиш» (Послання до римлян святого апостола Павла 2:1)

«Дякую Богові моєму через Ісуса Христа, Господа на­шого. Отже, той же самий я розу­мом моїм служу законові Божо­му, а тілом - законові гріха» (Послання до римлян святого апостола Павла 7:25)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)