АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія приготування. У сухий флакон для відпуску відважують 15,0 вазелінової олії, злегка підігрівають на водяній бані при 40-50°С і розчиняють у ньому 0,15 ментолу

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. Визначення категорії «технологія навчання». Технологія та методи навчання
  3. Використання бункерних агрегатів для приготування опари
  4. Еволюція поняття «педагогічна технологія».
  5. Жири для приготування хлібопекарних і
  6. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  7. Завдання 4. Приготування вихідного розчину йоду
  8. ЗАГАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ ОБРОБКИ ШКУР
  9. Загальні правила приготування салатів
  10. Легітимність політичної влади: сутність, технологія легітимності Веберата Хелда
  11. Лускою. Технологія приготування котлетної маси та напівфабрикатів з неї.
  12. Напрям «Інженерна механіка (спеціальність «Технологія машинобудування»)

У сухий флакон для відпуску відважують 15,0 вазелінової олії, злегка підігрівають на водяній бані при 40-50°С і розчиняють у ньому 0,15 ментолу. Стерилізують при температурі 180°С протягом 30 хв. Оформляють до відпуску. Наклеюють номер рецепта, етикетки «Зовнішньо», «Зберігати в прохолодному, захищеному від світла місці».

Рецепт 6

Rp.: Extracti Glycerrhizae spissum 1,25

Spiritus aethylici 90% 10,0

Sirupi simplici 86,0

Misce. Da. Signa. Відхаркувальний та проносний засіб.

Даний лікарський препарат – це сироп з екстрактом солодки.

Екстракт солодкового кореня густий – густа маса бурого кольору, слабкого своєрідного запаху і приторно солодкого смаку. При збовтуванні з водою утворить колоїдний, сильно пінистий розчин.

Сироп цукровий – прозора безбарвна чи слабко жовтого кольору, густувата рідина солодкого смаку, без запаху.

Спирт етиловий 90% – безбарвна прозора рідина з характерним спиртовим запахом.

 

ППК (зв. бік) ППК (лиц. бік)

Екстракту Солодки густого 4,0 07/04/2011 №6

Спирту етилового 90% 10,0 Extracti Glycerrhizae spissum 4,0

Сиропу цукрового 86,0 Sirupi simplici 86,0

Spiritus aethylici 90% 10,0

————————————

m(заг) = 100,0

Приготував:

Перевірив:

Відпустив:

Технологія приготування

В підставці при нагріванні змішують 4,0 густого екстракту солодки з 86,0 цукрового сиропу, додають 10,0 спирту етилового 90%. Одержаний розчин стерилізують насиченою водяною парою під тиском при температурі 120°С 8 хв. Оформляють сигнатурою, клеять номер рецепта, додаткові етикетки: «Зберігати в сухому місці», «Зберігати в захищеному від світла місці».

 

Рецепт 7

Rp.: Salicylamidi 0,6

Amidopyrini 0,2

Phenacetini 0,2

Coffeini-natrii benzoates 0,05

Olei Cacao q.s.

Misce, fiat suppositorium

Da tales doses № 10

Signa. По 1 супозиторію на ніч при підвищенні температури

Даний лікарський препарат – ректальні супозиторії методом ручного викачування на гідрофобній основі типу емульсії В/О, до складу яких входять сильнодіючі лікарські речовини, добре розчинні у воді.

Фенацетин – білий дрібнокристалічний порошок без запаху, злегка гіркого смаку. Дуже мало розчинний у воді, важко розчинний у киплячій воді, розчинний у 95% спирті, мало розчинний в ефірі і хлороформі.

Амідопірин – білі кристали чи білий кристалічний порошок без запаху, слабко гіркого смаку. Повільно розчинний у 20 ч води, розчинний у 2 ч 95% спирту, дуже легко розчинний у хлороформі, розчинний в ефірі.

Саліциламід – білий кристалічний порошок без запаху. При нагріванні випаровується. Дуже мало розчинний у воді, розчинний у 95% спирті, ефірі, мало розчинний у хлороформі.

Кофеїн-бензоат натрію – білий порошок без запаху, слабко гіркого смаку. Легко розчинний у воді, важко розчинний у спирті.

Перевірка доз фенацетину:

ВРД = 0,5

ВДД = 1,5

РД = 0,2 Доза не завищена

ДД = 0,2 Доза не завищена

Перевірка доз амідопірину:

ВРД = 0,5

ВДД = 2,0

РД = 0,2 Доза не завищена

ДД = 0,2 Доза не завищена

Перевірка доз кофеїну:

ВРД = 0,5

ВДД = 1,5

РД = 0,05 Доза не завищена

ДД = 0,05 Доза не завищена

Лікарська форма може бути виготовлена.

 

ППК (зв. бік) ППК (лиц. бік)

Саліциламіду 0,6 · 10 = 6,0 07/04/2011 №7

Амідопірину 0,2 · 10 = 2,0 Salicylamidi 6,0

Фенацетину 0,2 · 10 = 2,0 Coffeini-natrii benzoatіs 0,5

Кофеїну-бензоату натрію 0,05 · 10 = 0,5 Phenacetini 2,0

Масла какао Amidopyrini 2,0

3,0 · 10 – (6,0 + 2,0 + 2,0 + 0,5) = 19,5 Aquae purificatae q.s

% сухих речовин Olei Cacao 19,5

3,05 – 100% Lanolini anhydrici q.s.

1,05 – Х ——————————————

Х – 34,4% m(suppozitorium) = 30,5

m(заг.) = 30,5 m(1 св.) = 3,05 №10

Приготував:

Перевірив:

Відпустив:

Технологія приготування

В ступку вносять 6,0 саліциламіду і ретельно розтирають до найдрібнішого порошку, тоді додають 0,5 кофеїну-бензоату натрію, 2,0 фенацетину, 2,0 амідопірину, знову ретельно розтирають і додають мінімальну кількість води очищеної до розчинення шляхом розтирання, потім частинами додають 19,5 масла какао. Масу уминають і при необхідності додають невелику кількість ланоліну безводного (з позрахунку 1,0 ланоліну безводного на 30,0 супозиторної маси), перемішують до однорідності, потім зважують і масу відзначають на зворотній стороні рецепта і у лицьовій стороні паспорта письмового контролю. Переносимо на скло пілюльної машинки, яке вкриваємо пергаментним папером, викачуємо брусок, робимо позначки різаком, розрізаємо на 10 частин. Із кожної частини формкємо свічку у формі торпеди, загортаємо в пергаментний папір, поміщаємо в коробку і оформляємо до відпуску. Клеємо номер рецепта, етикетки «Зовнішнє», «Берегти від дітей», «Зберігати в темному прохолодному місці».

 

Рецепт 8

Rp.: Dermatoli 5,0

Zinci oxidi 10,0

Talci 15,0

Da. Signa. Присипка при виразках

Даний лікарський препарат – складний недозований порошок - присипка, що містить речовину загального списку, забарвлену – дерматол, речовини загального списку – цинку оксид і тальк.

Дерматол – аморфний порошок жовтого кольору, без запаху і смаку. Практично нерозчинний у воді, 95% спирті й ефірі, розчинний при нагріванні в мінеральних кислотах з розкладанням. Легко розчинний у розчині їдкого натру, утворює жовтий розчин, що швидко червоніє на повітрі.

Цинку оксид – білий чи білий з жовтуватим відтінком аморфний порошок без запаху. Поглинає вуглекислоту повітря. Практично нерозчинимо у воді і спирті, розчинний у розчинах лугів, розведених мінеральних кислотах, а також в оцтовій кислоті.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)