АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ВИМОГИ ДО СТРУКТУРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  3. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  4. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  5. III. Основний зміст роботи
  6. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  7. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  8. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  9. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  10. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  11. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  12. VІІ. Оформлення роботи

 

Текст курсової роботи, як правило, пишеться державною мовою. Зміст тексту викладається в безособовій формі. Не допускається вживати скорочені слова, крім загальноприйнятих скорочень.

Викладення від першої особи однини не допускається (крім цитат).

Наприклад, не можна писати: “Я в своїй курсовій роботі вирішила…”

В тексті (крім цитат) не допускається:

- вживати звороти розмовної мови;

- вживати застарілі і жаргонні терміни і вислови;

- вживати скорочені слова, крім встановлених діючими стандартами і загальноприйнятих в літературної мові.

Зміст – це логічна основа курсової роботи, важливий показного того, наскільки глибоко студент вивчив існуючі джерела та відібрав з них найголовніше. Правильно складений зміст – підтвердження розуміння студентом сутності досліджуваної проблеми.

Орієнтовну структуру курсової роботи можна викласти у наступному вигляді:

- титульний аркуш;

- зміст;

- вступ;

- теоретична частина;

- практична частина;

- висновки;

- список використаних літературних джерел;

- додатки.

У вступі на 1-2 сторінках студент повинен обґрунтувати актуальність обраної теми, сформувати мету, завдання, які підлягають вирішенню в курсовій роботі, визначати предмет, об’єкт, методологічну основу та методи дослідження.

Об’єктом дослідження є процес чи явище, що обране для вивчення й зумовлює проблемну ситуацію.

Предмет дослідження – це ті суттєві зв’язки, які підлягають безпосередньому вивченню в роботі, є головними та визначальними для конкретного дослідження. Таким чином, предмет дослідження міститься в межах об’єкта, дає уявлення про те, які нові відносини, властивості, аспекти та функції об’єкта розкриваються.

Інакше кажучи, об’єктом є те, що досліджується, а предметом – те, що в цьому об’єкті має наукове пояснення.

Для досягнення поставленої в роботі мети використовуються певні методи дослідження. Їх також слід перерахувати у вступі, коротко визначаючи, що конкретно досліджувалося тим чи іншим методом.

У першому розділі необхідно висвітлити загальні теоретичні підходи до об’єкта дослідження, розкрити зміст основних понять, що вживаються у курсовій роботі, подати повну характеристику досліджуваного об`єкту (основні параметри), охарактеризувати об’єкт дослідження, розглянути нормативно-правову базу та зарубіжний досвід у досліджуваній сфері. Огляд літературних джерел за обраною тематикою повинен показати вміння студента систематизувати джерела, критично їх розглядати, виділяти головне та оцінювати виконане. У даній частині повинна бути не тільки інформація з літературних джерел, а й висловлена власна думка студента щодо теоретичних аспектів теми курсової роботи. Загальний обсяг даного розділу 8-10 сторінок.

При написанні курсової роботи, студент повинен посилатися на літературні джерела, матеріали та результати, які наводяться в роботі. Це також стосується випадку, коли при вирішенні власної проблематики за основу було взято чужі авторські ідеї та висновки.

Посилання на літературне джерело зазначається порядковим номером за переліком у списку використаних літературних джерел, виділеним двома квадратними дужками (наприклад, [3] – посилання робиться на цитату тексту літературного джерела, розміщеного в списку використаних джерел під номером 3).

Курсова робота не повинна являти собою простий переказ матеріалу. Вся увага повинна бути сконцентрована на розгляді проблемних та дискусійних питань.

Кожна частина, розділ, глава, параграф повинні завершуватися висновками.

У другому розділі, обсяг до 10-15 сторінок, проводиться аналіз організаційної структури, сфер діяльності та правового статусу об’єкта дослідження, аналізується об’єкт (об’єкти) відповідно до обраної теми, ефективність їх використання та дається прогноз щодо перспектив їх подальшого використання. Цей розділ повинен включати питання, у яких необхідно здійснити аналіз, напрям якого визначає зміст обраної теми. Якщо крім зовнішньої звітності в аналізі використані внутрішні джерела інформації, необхідно включити характеристику стану аналітичної роботи на підприємстві взагалі і конкретно по обраній проблемі.

У третьому розділі містяться конкретні пропозиції та шляхи вирішення виявлених проблемних сторін об’єкта дослідження, розрахунок резервів підвищення ефективності використання досліджуваних об’єктів, обсяг – до 5-7 сторінок.

Висновки повинні займати 2-3 сторінки. В них необхідно чітко сформулювати основні висновки, які випливають з матеріалу курсової роботи. На основі розрахунків проведених в курсовій роботі студент формулює висновок, в якому відображає основні результати роботи, дає оцінку результатів аналізу.

Список використаних джерел, на які є посилання в роботі, наводяться в кінці текстової частини, починаючи з нової сторінки.

Літературні джерела повинні розміщуватись у алфавітному порядку або по мірі виникнення посилань у основному тексті.

У додатках розміщують допоміжний матеріал, необхідний для повноти сприйняття текстової частини роботи (формули та розрахунки; таблиці допоміжних цифрових даних, інструкції та методики, допоміжні ілюстрації, документи статистичної звітності). Також обов’язково додатки повинні містити документацію, на основі якої були проведені розрахунки в курсовій роботі (додаток Б).

Оформлення курсової роботи здійснюється з дотриманням вимог Стандарту інженерно-економічного факультету.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)