АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Лабораторна робота №6

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. Cамостійна та індивідуальна робота
  3. Cамостійна та індивідуальна робота
  4. Cамостійна та індивідуальна робота
  5. Cамостійна та індивідуальна робота
  6. Cамостійна та індивідуальна робота
  7. Cамостійна та індивідуальна робота
  8. Cамостійна та індивідуальна робота
  9. Cамостійна та індивідуальна робота
  10. II. Індивідуальна робота студентів.
  11. II. Індивідуальна робота студентів.
  12. V. Практична робота.

 

Тема. Фінансово-економічні системи.

Мета. Засвоєння методики та технології пошуку інформації в глобальній комп’ютерній мережі про характеристики, параметри та особливості визначеної фінансово-економічної системи. Визначення необхідної конфігурації пакету “1С: Предприятие” для автоматизації певного кола фінансово-економічних задач.

 

& Теоретичні відомості

Використати з попередньої лабораторної роботи.

 

Хід роботи

1. Увійти в Internet, завантажити пошукову систему та сформувати запит про пошук інформації – "1С: Предприятие".

2. Провести інформаційний пошук з метою знайти 5-6 сайтів з інформацією про різні версії пакету “1С: Предприятие”. Ознайомитись зі знайденою інформацією та скопіювати у звіт назви цих сайтів (адреса або вікно) і властивості всього пакету та окремих модулів, їх можливості та перелік фінансово-економічних задач.

Наприклад:

http://www.dtkt.com.ua/automation/avto_buh/ukr/2001/44/44avto1.html

Про програми "1С: Підприємство"

Система програм "1С:Підприємство" – універсальний засіб автоматизації всіх видів обліку на підприємствах і в організаціях усіх галузей і видів власності, в тому числі і бюджетних організацій.

Програми постачаються як в однокористувальному, так і в мережному варіанті. Серед однокористувальних програм найпопулярнішою є "1С:Бухгалтерія 7.7" для України, за допомогою якої можна вести всі види обліку в єдиній інформаційній базі. У версії Проф. цієї програми можна робити зміни у конфігурації: створювати і змінювати документи, коригувати проведення, змінювати інтерфейс тощо. А за допомогою мережної версії "1С:Бухгалтерії" верс.7.7 – додатково організувати роботу потрібної кількості користувачів.

Для великих підприємств, у в системі управління яких зайнято чимало менеджерів і бухгалтерів, постачають так звані SQL-версії на основі архітектури "Клієнт-сервер", що дозволяють організувати роботу в комп'ютерній мережі десятків користувачів ("1С:Бухгалтерія" верс.7.7 для України для SQL).

Але "1С:Бухгалтерія" – тільки одна із компонент системи "1С:Підприємство". Для ретельнішого ведення обліку товарно-матеріальних цінностей часто використовують "1С:Торгівля і склад".

В організаціях з великою кількістю працівників облік зарплати і кадрів можна вести з допомогою компоненти "1С:Зарплата 7.7" – однокористувальної версії, мережної і мережної версії SQL. Проведення по зарплаті також необхідно переносити в "1С:Бухгалтерія" окремою операцією.

Для того щоб усі три конфігурації ("1С:Бухгалтерія 7.7", "1С:Торгівля 7.7" та "1С:Зарплата і кадри 7.7") працювали в єдиній інформаційній базі, недавно розроблено продукт "1С:Підприємство 7.7. Комплексна конфігурація для України", який призначений для комплексної автоматизації обліку та об'єднує в собі функціональні можливості всіх трьох конфігурацій.

Радимо починати автоматизацію підприємства – як великого, так і малого – з однієї конфігурації, наприклад з "1С:Бухгалтерія", в якій за наявності високопродуктивної комп'ютерної техніки можна успішно вести всі види обліку. Потім, за потреби, – перейти на комплексну конфігурацію, перенісши в неї всі інформаційні бази даних.

 

3. Провести інформаційний пошук з метою знайти 5-6 сайтів з інформацією про задане викладачем коло фінансово-економічних задач пакету “1С: Предприятие”. Ознайомитись зі знайденою інформацією та скопіювати у звіт назви цих сайтів (адреса або вікно) та властивості відібраних модулів, їх можливості та задачі.

4. Провести порівняльний аналіз знайдених версій пакету з визначенням їх можливостей для застосування при вирішенні заданої фінансово-економічної задачі.

5. Зробити висновки до роботи.

6. Оформити електронний звіт зі скопійованими Internet-матеріалами засобами текстового процесора Microsoft Word.

7. Ознайомитись з контрольними питаннями та захистити роботу викладачу.

s Контрольні питання

1. Для чого призначені програмні продукти системи “1С: Підприємство”?

2. Які програмні модулі складають “1С: Підприємство”?

3. Яке призначення базових модулів системи “1С: Підприємство”?

4. Що таке єдиний інформаційний простір підприємства і з чого він складається?

5. Які фінансово-економічні задачі вирішує система “1С: Підприємство” в єдиному інформаційному просторі?

6. Для чого призначена однокористувальна, мережна і SQL версії програми?

7. Які є інформаційні системи і як вони використовуються?

8. Характеристика модуля “1С: Бухгалтерия”.

9. Характеристика модуля “1С: Торговля и склад”.

10. Характеристика модуля “1С: Зарплата и кадры”.

11. Характеристика модуля “1С: Управление персоналом”.

12. Характеристика модуля “1С: Управление торговлей”.


Перелік програмних питань

з дисципліни “Інформаційні системи і технології”


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)