АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ситуаційне завдання

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Організація праці – одна зі сфер менеджменту, де організація підвищення кваліфікації та перекваліфікації робітників є основою вирішення як виробничих, так і соціальних конфліктів. Наприклад, у ситуації, коли роботодавець, піклуючись про ефективний розвиток організації, змушений вкладати кошти в професійну підготовку свого персоналу. Справа ця дорога і, припустимо, роботодавець А може віддати перевагу, щоб роботодавець В займався професійним навчанням працівників, а потім він, роботодавець А, міг переманити до себе готових фахівців. Head hunting («полювання за головами», або переманювання) – досить поширений спосіб вирішення кадрових проблем. Однак і роботодавець В може міркувати аналогічним чином. Але якщо кожен буде міркувати подібним чином, то в підсумку вони потраплять у ситуацію, яка не влаштує нікого. Ринок праці позбудеться професійно підготовлених кадрів.

Завдання. Поясніть, чим, на вашу думку, може бути продиктоване рішення підприємців А і В вкладати кошти в навчання свого персоналу: егоїстичної турботою про власний прибуток або альтруїстичними цілями підтримки високого професійного рівня ринку праці.

Завдання 6.32. Розкрити методи навчання та розташувати у відповідну колонку таблиці 6.18.:ротація, копіювання, ділові ігри, наставництво, навчальні ситуації, делегування, метод ускладнюючих завдань, лекція, самостійне навчання, моделювання, тренінг сенситивності, рольові ігри, інструктаж, використання.

Таблиця 6.18

Методи навчання персоналу

Навчання на робочому місці Навчання поза робочим місцем
   

Завдання 6.33. Перерахуйте основні цілі підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників. Які причини (соціальні та економічні) можуть зробити навчання необхідним?

 

Завдання 6.34. Наведіть приклади з числа реально функціонуючих організацій, в діяльності яких простежується реалізація не менше трьох характеристик щодо професійної підготовки робітничих кадрів. Оцініть стан розглянутої організації на ринку щодо основних конкурентів.

Завдання 6.35. Визначити основні показники статистики професійного навчання в організації: число навчених співробітників, бюджет часу і витрати на професійне навчання наведені в таблиці 6.19.

 

Таблиця 6.19

Вихідні дані

1. Обсяг реалізації, грн. О  
2. Чисельність ВПП, осіб Р  
У тому числі працівники, що пройшли проф. навчання Рн  
3. Обсяг витрат на робочу силу, грн. В  
У тому числі витрати на навчання: прямі Вн1  
непрямі Вн2  
4. Відпрацьовано години всього Ч  
5. Відпрацьовано продуктивних годин Чп  
6. Години професійного навчання Чн  

 

Методичні вказівки

Основні показники, що характеризують систему професійного навчання в організації:

1.Частка співробітників організації, які пройшли професійне навчання протягом року:

 

2. Час, витрачений на професійне навчання, в загальному балансі часу організації:

3. Середнє число годин професійного навчання на одного навченого (Вср):

4. Загальна величина витрат на професійне навчання:

 

Зн = Зн1 + Зн2 + ПРв

 

де Зн1- прямі витрати на навчання: витрати на підготовку навчальних матеріалів, проведення занять, компенсацію інструкторам, оплату семінарів, курсів, середніх і вищих навчальних закладів;

Зн2 - непрямі витрати на навчання: транспортні витрати, витрати на відрядження, мешкання і харчування співробітників, що навчаються;

ПРв - втрачена продуктивність, пов'язана з відсутністю співробітників на робочому місці під час професійного навчання:

 

ПРв н * Впр

 

де Впр - витрати на робочу силу на одну продуктивну годину:

 

5. Частка витрат на професійне навчання в обсязі реалізації:


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)