АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Рівень складності 2 (30 балів)

Читайте также:
  1. I рівень
  2. I рівень
  3. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  4. Абсолютний рівень цін з позицій кількісної теорії
  5. Аналіз факторів, що впливають на рівень фінансово-економічних ризиків
  6. Базовий рівень знань
  7. Базовий рівень підготовки
  8. Базовий рівень підготовки
  9. Базовий рівень підготовки
  10. Базовий рівень підготовки.
  11. В Україні немає свого фільмофонду і державного кіномузею, низький рівень кіноосвіти. Зовсім зникла кінопреса (журнали “Новини кіноекрана”, “Вавилон”).
  12. Визначте економічні чинники, функціональні та структурні ознаки гнучкості підприємства (5 балів).

 

31. Ціни на платні послуги в поточному періоді порівняно з базисним зросли в 2,1 рази, а кількість наданих послуг скоротилась на 30%. Визначити індекс вартості наданих послуг: а) 1,64; б) 0,70; в) 1,47; г) 3,0.

32. Вартість біржового продажу акцій в поточному періоді збільшилась на 12%, а їх кількість зросла на 2%. Визначити індекс цін на акції, %.: а) 124,0; б) 109,8; в) 110,1; г) 114,0.

33. Індекс фіксованого складу рентабельності виробництва становив 58%, а індекс структурних зрушень – 105%. Визначити індекс змінного складу рентабельності.: а) 1,81; б) 0,552. в) 1,63; г) 0,609.

34. Середній розмір ставки митного податку збільшився на 48%, а за рахунок структурних зрушень у складі ввезеного товару скоротився на 2%. Визначити індекс фіксованого складу ставки митного податку.: а) 0,69; б) 1,51; в) 1,45; г) 1,46.

35. Зведений індекс планового завдання вартості виробленої продукції показує, в скільки разів вартість виробленої продукції у поточних цінах звітного періоду більша (або менша) за вартість виробленої продукції у поточних цінах базисного періоду.: а) ні; б) не можна дати однозначної відповіді; в) так, якщо індекс виражений у частках до одиниці; г) так, якщо індекс виражений у відсотках.

36. Зведений індекс виконання планового завдання вартості виробленої продукції показує: а) в скільки разів планувалося збільшити (або зменшити) виробництво продукції у вартісному вираженні у звітному періоді порівняно з базовим; б) в скільки разів було перевиконано (або недовиконано) план з виробництва продукції у вартісному вираженні; в) в скільки разів вартість виробленої продукції у поточних цінах звітного періоду більша (або менша) за вартість виробленої продукції у поточних цінах базисного періоду.

37. Результати проведеного економіко-статистичного аналізу показали, що середній дохід одного службовця комерційного банку збільшився у 2004 році порівняно з 2003 роком на 32%, в тому числі на 20% за рахунок підвищення всім категоріям службовців заробітної платні. Як вплинули структурні зрушення між різними категоріями працюючих на зміну середнього доходу одного службовця: а) жодної вірної відповіді; б) середній дохід збільшився на 10%; в) середній дохід збільшився на 12%; г) середній дохід збільшився в 1,6 разів; д) ніяк.

38. Результати проведеного економіко-статистичного аналізу показали, що середній дохід одного службовця комерційного банку збільшився у 2004 році порівняно з 2003 роком на 15% за рахунок підвищення всім категоріям службовців заробітної платні та на 5% за рахунок структурних зрушень між різними категоріями працюючих. Як вплинули разом обидва фактори на зміну середнього доходу одного службовця: а) жодної вірної відповіді; б) середній дохід збільшився в 3 разів; в) середній дохід збільшився на 20,75%; г) середній дохід збільшився на 20%; д) середній дохід збільшився на 75%.

39. Результати проведеного економіко-статистичного аналізу показали, що середній дохід одного службовця комерційного банку збільшився у 2004 році порівняно з 2003 роком на 8%, а індекс структурних зрушень становив 0,9. Як вплинуло підвищення всім категоріям службовців заробітної платні на зміну середнього доходу одного службовця: а) середній дохід зменшився на 2%.; б) середній дохід збільшився на 7,2%; в) середній дохід збільшився на 18%; ніяк; г) середній дохід збільшився на 20%.

40. Заробітна плата одного співробітника фірми зросла за рік в середньому на 10%, а середньорічна чисельність працюючих в цій фірмі скоротилася за той самий рік на теж 10%. Чи змінився за рік фонд заробітної плати фірми: а) зменшився на 1%; б) зменшився на 20%; в) не змінився; г) збільшився на 20%; д) збільшився на 1%.

41. Відомо, що за місяць ціна за одиницю продукції підприємства в середньому змінилася так само, як й фізичний обсяг виробленої продукції. Індекс вартості виробленої продукції за даний місяць становив 1,21. На скільки відсотків збільшилася вартість виробленої продукції за рахунок впливу кожного фактору окремо: а) на 42%; б) на 10,5%; в) на 4,6%; г) на 10%.

42. Відомо, що за місяць ціна за одиницю продукції підприємства в середньому змінилася так само, як й фізичний обсяг виробленої продукції. Індекс вартості виробленої продукції за даний місяць становив 1,44. На скільки відсотків збільшилася вартість виробленої продукції за рахунок впливу кожного фактору окремо: а) на 20%; б) на 22%; в) на 44%; г) на 88%.

43. Значення факторного індексу інтенсивного показника, записаного в агрегатній формі, співпадає із значенням індексу середньої величини цього інтенсивного показника, записаного у формі індексу фіксованого складу: а) інколи, залежить від конкретних даних;; б) завжди; в) ні; г) збіг може бути тільки випадковим.

44. Значення факторного індексу екстенсивного показника, записаного в агрегатній формі, співпадає із значенням індексу середньої величини, записаного у формі індексу структурних зрушень: а) завжди; б) ні; в) збіг може бути тільки випадковим.

45. Якщо при вивченні динаміки показника середньої заробітної плати працюючих певного підприємства встановлено, що структурних зрушень за аналізований період не відбувалося, то це означає, що: а) індекс структурних зрушень середньої заробітної плати дорівнює 1; б) середня заробітна плата працюючих в цілому по підприємству змінилася під впливом тільки зміни заробітної плати окремих категорій працюючих; в) значення індексів змінного і фіксованого складу середньої заробітної плати співпадають; г) всі відповіді вірні; д) не має жодної вірної відповіді.

46. Зведений індекс динаміки вартості виробленої продукції становив 1,35. Планом передбачалося збільшити обсяг виробництва у вартісному вираженні у поточному періоді порівняно з минулим на 25%. Визначте, як було фактично виконано план з виробництва продукції у вартісному вираженні: а) план перевиконано на 40%; б) план перевиконано на 10%; в) план перевиконано на 8%; г) план перевиконано на 1,4%; д) план був недовиконаний на 7,4%.

47. Зведений індекс виконання плану з виробництва продукції у вартісному вираженні становив 0,96. Планом передбачалося збільшити обсяг виробництва у вартісному вираженні у поточному періоді порівняно з минулим на 25%. Визначте, як фактично змінився обсяг виробництва у вартісному вираженні у поточному періоді порівняно з минулим: а) збільшився на 21%; б) збільшився на 20%; в) збільшився на 30,2%; г) зменшився на 23,2%; зменшився на 71%.

48. Керівництво банку планувало збільшити за поточний рік середню заробітну плату своїх службовців на 20% порівняно з минулим роком. Якщо керівництвом поставлена задача виконати цей план на 105%, то фактично середня заробітна плата в поточному році порівняно з минулим повинна зрости на: а) 15%; б) 25%; в) 26%; г) 28%.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)