АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Середовище, в якому опинилися підприємства України на сучасному етапі

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. N 1243, 31.10.2011, Наказ, Про Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України
  5. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  6. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  7. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  8. VII. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
  9. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  10. XVIII ст., з одного боку, - століття, в якому Україна втратила політичну автономію, а з іншого, відбувся розквіт української культури, яка йшла в ногу з Європою.
  11. Агальна характеристика конституційного права України.
  12. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення

Характерні риси середовища діяльності підприємств. Активна зміна форми власності підприємств та структури промисловості. Нерівномірність розвитку різних галузей при загальнопромисловій депресивній стабілізації. Слабкість фінансової системи, недостатнє фінансування як перешкода для стратегічного управління підприємством. Несприятливий інвестиційний клімат, тривале зниження інвестиційної активності в економіці і, зокрема, в промисловості. Ріст тіньової економіки та корупції. Негативні прояви невиконання законодавчих актів. Складність формування кадрового потенціалу. Політична нестабільність суспільства. Типові проблеми українських промислових підприємств на сучасному етапі функціонування. Необхідність включення стратегічного підходу в механізм управління підприємствами.

 

Етапи стратегічного управління.

Провідна ідея концепції стратегічного управління у ХХІ ст. Всесвітній форум з навколишнього середовища. Декларації з навколишнього середовища. Концепція сталого розвитку. Концепція управління. Характерні риси застосування Концепції стратегічного управління. Основні чинники системи стратегічного управління. Мета стратегічного управління. Цільовий підхід. Цільове управління. Впровадження у практику діяльності підприємств механізмів стратегічного управління в історичному аспекті. Структура стратегічного управління.

 

Перспективи стратегічного управління в державі.

Ефект емерджентності. Чинники, що зумовлюють зміст концепції стратегічного управління. Основні сучасні напрями стратегічного управління. Основні принципи сучасного стратегічного управління. Переваги та проблеми стратегічного управління. Функції вищого керівництва при опрацюванні моделі стратегічної поведінки підприємства на ринку. Чотири рівні менеджерів з питань формування та реалізації стратегії. Потенціал менеджера, його сфера компетенції. Стратегічно орієнтоване підприємство. Функції менеджерів у процесі опрацювання моделі стратегічної поведінки підприємства на ринку. Відділи стратегічного управління.


ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 1

Тема 1. Стратегія підприємства: поняття, сутність, концепції

Завдання для індивідуальної роботи студентів і підготовки до семінарських занять

1. Термін «стратегія», його визначення та використання.

2. Основні завдання стратегії підприємства як відкритої системи.

3. Принципи формування стратегічної моделі підприємства.

4. Система стратегічних перетворень на підприємстві.

5. Стратегія як явище та інструмент розв’язання проблем.

6. Стратегія як процес та стратегія як результат.

7. Дві основні концепції стратегії – філософська та організаційно-управлінська. Підходи до стратегії відомих економістів А. Томпсона та І. Ансоффа.

8. Основні особливості і характеристики стратегії.

9. Фактори, що найбільш суттєво впливають на зміст стратегії у ринковій економіці.

10. Планування як необхідна передумова успішної реалізації ділових починань підприємств.

11. Товарна, збутова та ринкова орієнтації діяльності фірм, стратегічне планування.

12. Чинники, що визначають характерні риси системи стратегічного управління підприємства.

13. Визначення та переваги стратегічно орієнтованих підприємств.

14. Причини критичної ситуації на українських підприємствах.

15. Складові стратегії компанії та обставини, що на неї впливають.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)