АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Якщо волосся погано росте

Читайте также:
  1. АБВГД и ПП- агрессия бактерий, вирусов, грибов, дрожжей и простейших паразитов.
  2. В растворе устанавливается равновесие, которое запишем в простейшей форме
  3. Відгадай, де росте?
  4. Второстепенные техники
  5. ЗАЩИТНЫЕ ИНЖЕНЕРНЫЕ СООРУЖЕНИЯ: УБЕЖИЩА, ПРОТИВОРАДИАЦИОННЫЕ УКРЫТИЯ, УКРЫТИЯ ПРОСТЕЙШЕГО ТИПА.
  6. Знать технику выполнения простейших лабораторных исследований.
  7. Интегрирование простейших рациональных дробей.
  8. ИССЛЕДОВАНИЕ ПРОСТЕЙШИХ ИЗМЕРИТЕЛЬНЫХ ПРЕОБРАЗОВАТЕЛЕЙ ТОКА И НАПРЯЖЕНИЯ ДЛЯ РАСШИРЕНИЯ ПРЕДЕЛОВ ИЗМЕРЕНИЯ ПРИБОРОВ.
  9. Кинематическая схема скоростемера.
  10. Логические узлы (агрегаты) ЭВМ, простейшие типы архитектур
  11. Наблюдается ретростернальная пульсация.
  12. Набор, редактирование и тестирование простейших программ в режиме Test Goal

Догляд за волоссям: готуємось до весни

Весна - це не тільки час кохання і краси. У цю пору року жінці потрібен особливий догляд за своєю зовнішністю. Нестача сонця взимку і весняний авітаміноз особливо помітно позначаються на стані волосся. Більшість жінок скаржиться навесні на тьмяність, ламкість, сухість волосся, у деяких воно сильно електризується або починає випадати. Головна причина всіх цих бід - брак вітамінів і корисних речовин в організмі.

Саме тому не лише лікарі, а й косметологи в один голос радять навесні всім приймати вітамінні комплекси, що містять елементи, які сприяють зміцненню кореневої частини голови.

Однак допомогти своїм локонам можна не тільки зсередини, але і за допомогою різних косметичних засобів, при виборі яких потрібно обов'язково враховувати тип свого волосся і проблему, яку необхідно вирішити насамперед.

Зупинити випадання волосся

Одна з найголовніших проблем, з якою стикається навесні практично кожна жінка, - це ламкість і випадіння волосся. Причина цього - гострий брак вітамінів і корисних речовин. Якщо ви зіткнулися з цією проблемою, необхідно почати користуватися додатковими засобами для догляду за волоссям. Так, крім звичного шампуню придбайте спеціальну маску, яка б зміцнювала волосяні цибулини. Також чудово підійдуть бальзами або креми для волосся з подібною дією.

При ламкості і випаданні волосся потрібно особливу увагу звернути на їх розчісування. Запам'ятайте кілька правил: ретельно підбирайте гребінець: краще віддати перевагу м'якому, ніж жорсткому; користуйтеся засобами (бальзамами, кремами), які полегшують розчісування; намагайтеся не розчісувати мокре волосся, почекайте, поки воно хоч трохи підсохне.

Також корисно робити масаж волосяної частини голови, м'яко масажуючи подушечками пальців шкіру. Робити такий масаж можна часто - щодня або навіть кілька разів в день.

 

Якщо волосся погано росте

Багато представниць прекрасної статі скаржаться на те, що їх волосся весною починає погано рости. Існує безліч компонентів, що стимулюють ріст волосся - різні фірми пропонують свої формули, що забезпечують бажані результати. Але потрібно пам'ятати, що речовини, які прискорюють ріст, зазвичай дуже активні і для чутливої ​​шкіри голови можуть не підійти. Якщо це ваш випадок, то краще відмовитися від сильних препаратів і віддати перевагу більш дбайливим. Відомо, що для стимуляції росту волосся необхідно поліпшити кровообіг в шкірі голови.

Для цього необов'язково користуватися дорогими препаратами, іноді можливо обійтися і власними силами. Так, поліпшити кровообіг можна за допомогою масажу голови:

- Масаж щіткою з м'якими зубами і округлими кінцями,

- Масаж руками.

Процедура триває зазвичай 7-10 хвилин. Його бажано робити 2-3 рази в тиждень. Також масаж голови можна проводити зі спеціальної лікувальної маскою, що стимулює зростання волосся.

Ще одна поширена проблема навесні - тьмяність і сухість волосся.

Воно помітно втрачає свій блиск, виглядає неприродно, електризується, стає неслухняним і погано вкладається в зачіску. Як впоратися з цими проблемами?

Часто повернути живий і здоровий блиск допомагають легкі бальзами для волосся - ті, які наносяться відразу після миття і вимагають змивання. Також можна скористатися легкими гелями і спреями - вони не вимагають змивання і можуть наноситися як на вологе, так і на сухе волосся. Ці засоби прості в застосуванні і зазвичай ефект помітний після першого ж нанесення.

Якщо перераховані вище засоби не дозволяють досягти бажаного результату, необхідно підійти до вирішення проблеми більш серйозно. Швидше за все, вашому волоссю, як і організму в цілому, не вистачає вітамінів та поживних речовин. Обов'язково почніть приймати вітамінний комплекс і якомога більше урізноманітнюйте свій раціон харчування.

Також в таких випадках фахівці радять змінити шампунь - зробіть вибір на користь спеціальних серій, покликаних повернути волоссю блиск і еластичність. На щастя, сьогодні таких велика кількість.

Для того, щоб волосся було красивим важливо дотримуватись питного режиму - пити не менше 1,5 л - 2л води в день. При цьому треба пам'ятати, що чай, кава і алкоголь не є замінниками води, а навіть навпаки, сприяють виведенню рідини з організму. Тому, випивши чашку кави, не забудьте компенсувати її чашкою води.

Для краси волосся необхідно включати в меню такі продукти як жирні сорти риби - лосось, сьомга, а також сардину, куряче м'ясо, свіжі фрукти і овочі, цільнозерновий хліб, коричневий рис.

Проте повернути волоссю силу і красу можна і в домашніх умовах, користуючись продуктами, які завжди є під рукою у будь-якої господині. Народних рецептів у мережі є величезна кількість і якщо е лінуватись, то можна досягти вражаючих результатів.

Рецепт живильної маски для волосся: змішайте 2 яєчних жовтки з 1 чайною ложкою меду, соком 1 лимона і 5 мл олії (чудово підійде оливкова, кокосова, мигдальна). Масажними рухами втирайте маску в шкіру голови, закутайте волосся рушником і хвилин 15-20 потримайте на волоссі, потім ретельно вимийте.

Маска для ослабленого волосся: перемішати 2-3 столових ложки вершків з декількома краплями олії із зародків пшениці і 1 чайною ложкою лимонного соку. Втерти у волосся на 15-20 хвилин і потім змити.

Після миття голови корисно ополоснути жирне волосся настоєм з гілочок розмарину: 5 гілочок розмарину поваріть в 1 л мінеральної води на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Охолодити і обполоснути чисте волосся, такий настій допоможе призупинити процес виділення шкірного сала.

А світле волосся можна ополіскувати настоєм ромашки: 3 столові ложки суцвіть заварити 1 л окропу, настояти 20 хвилин, охолодити і обполоснути після миття волосся і вони придбають красивий золотистий відтінок.

З кожним днем ​​все яскравіше світить сонце, на вулиці стає все тепліше і прийде час, коли вже можна буде зняти шапку, і тоді ви зможете продемонструвати красиве, доглянуте та здорове волосся.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)