АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз та інтерпретація результатів

Читайте также:
  1. D. Аналізатор спектру шуму
  2. FTA – Аналіз «дерева відмов».
  3. LL(1)-синтаксичний аналізатор для мови Pascal
  4. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  5. А. Макроаналіз по виду зламів.
  6. АКТИВІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ РЕЗУЛЬТАТІВ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ
  7. Алонж аналіз
  8. Альтернативний аналіз (Alternative Analysis)
  9. Аналіз алгоритмів
  10. Аналіз асортименту і структури продукції.
  11. Аналіз беззбитковості
  12. АНАЛІЗ БІОСИГНАЛІВ

 

Æ Опрацьовують результати, користуючись такою шкалою:

Таблиця 80. Інтерпретація показників за шкалою

Показник Кількість балів Вираженість показника
Відвертість 0 — 3 Відвертий
4 — 6 Ситуативний
7 — 9 Невідвертий
Екстраверсія — інтроверсія   1 — 2 Надінтроверт (украй виражена інтроверсія)
3 — 7 інтроверт (виражена інтроверсія)
8 — 10 Потенційний інтроверт (помірна інтроверсія)
11 — 14 Амбіверт
15 — 18 Потенційний екстраверт (помірна екстравер­сія)
19 — 22 Екстраверт (виражена екстраверсія)
23 — 24 Надекстраверт (украй виражена екстраверсія)
Нейротизм 1 — 2 Надконкордант (украй мало виражений нейро­тизм)
3 — 7 Конкордант (мало виражений нейротизм)
8 — 10 Потенційний конкордант (помірний нейротизм)
11 — 14 Нормостенік
15 — 18 Потенційний дискордант (виражений нейро­тизм)
19 — 22 Дискордант (надто виражений нейротизм)
23 — 24 Наддискордант (украй виражений нейротизм)

 

Æ За шкалою відвертості (В), нараховуючи по одному балу за кожну відповідь, яка збігається з ключем, визначають показник відвертості.

F Шкала відвертості (В) дає змогу діагностувати вашу схильність давати соціально бажані відповіді (якщо цей показник перевищує 5 балів, то можна стверджувати, що ви, на жаль, не були щирі у відпо­відях на запитання тесту).

Æ За шкалою екстраверсії (Е) аналогічно визначають показник екстра­версіїінтроверсії.

F Якщо кількість балів становить 12 і більше, обстежуваного можна вважати екстравертом, менше за 12 балів — інтровертом.

Æ За шкалоюнейротизму (Н) аналогічно визначають показник нейротизму.

F Якщо отримано 12 балів і більше, можна твердити про нейро­тизм, менше — про емоційну стабільність.

Æ Дальшим кроком є побудова схеми типів темпераменту. Темпера­мент та його основні властивості можна подати як точки проекції величини екстраверсії та емоційної стійкості, одержаної при перети­нанні перпендикулярів, віднесених до відповідних значень осей:

 
 

 


Рис. 58. “Коло” Г.Д. Айзенка

Æ Порівнявши отримані результати за шкалами екстраверсії (Е) і нейротизму (Н) з інтерпретацією в таблиці 81, відкладіть на рис. 58 отримані результати за шкалами “ ІнтроверсіяЕкстраверсія ” і “ Нейротизм ” (емоційна стійкість — нестабільність). Поєднання харак­теристик за двома шкалами вкаже на тип Вашого темпераменту.

 

Таблиця 81. характеристика типів темпераменту

 

 

Тип характеристика типів темпераменту
“інтроверсія — екстраверсія” характеризує індивідуально-психологічну зорієнтованість людини (екстраверсія — на оточуючих людей та на події, а інтроверсія — на внутрішній суб’єктивний світ)
екстраверт Людині властиві товариськість, імпульсивність, гнучкість поведінки, безтурботність, оптимістичність, велика ініціатив­ність (але незначна наполегливість) та висока соціальна адаптованість. Екстраверт зазвичай наділений зовнішньою чарівністю, прямолінійний у судженнях, орієнтується пере­важно на зовнішнє оцінення, любить спілкуватися. Свої емоції та почуття не контролює. Добре виконує роботу, яка потребує негайних рішень. Він співчутливий, життєрадісний, упевнений у собі, прагне до лідерства, до розваг, має багато друзів, нестриманий, любить ризик, кмітливий, не завжди відповідальний
Інтроверт Інтроверт привертає увагу своїми особливостями поведінки. Він часто заглиблений у себе, важко налагоджує контакти з людьми й адаптується до реальності. Частіше інтроверт спокійний, урівноважений, неагресивний, його дії обмірковані й раціональні. Коло друзів у нього невелике. Інтроверт любить прогнозувати майбутнє, замислюватися над тим, що і як буде робити, не піддається на моментні непередбачувані стимули, песиміст, не любить непередбачуваних ситуацій, хвилювань, дотримується усталеного життєвого порядку. Він контролює свої почуття, відповідальний, дуже рідко проявляє агресивність
Амбіверт Це людина, яка має риси, властиві як екстравертам, так і інтровертам з різним ступенем вираженості
“Нейротизм”— поняття, синонімічне до тривожності (проявляється як емо­ційна нестійкість, напруженість, емоційна збудливість, репресивність)
Емоційно стійка (стабільна) Така людина не схильна до занепокоєності, стійка стосовно зовнішніх впливів. Вона чудово адаптується, викликає довіру, схильна до лідерства
Емоційно нестабільна (невротична) Це чутлива, емоційна, тривожна, надзвичайно знервована, нестійка, погано адаптована людина. Вона хворобливо пере­живає свої невдачі та засмучується через дрібниці

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)