АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Частина 3. Схема підключення зовнішніх пристроїв

Читайте также:
  1. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  2. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  7. II.Основна частина
  8. II.Практична частина
  9. II.Практична частина
  10. III. Практична частина.
  11. III. Практична частина.
  12. V. Заключна частина.

Зовнішніми прийнято називати пристрої, що розміщені поза системним блоком, але беруть участь у тому чи іншому етапі обробки інформації. Перш за все, це пристрої фіксації вихідних результатів: принтери, плотери, графопобудовувачі, модеми, стримери, сканери тощо. Поняття "зовнішні пристрої" досить умовне. До цієї групи може належати, наприклад, накопичувач на компакт-дисках, якщо він виконаний у самостійному корпусі і приєднується спеціальним кабелем до зовнішнього роз'єму системного блока. І навпаки, модем може бути конструктивно оформлений як плата розширення (що не входить до комплекту постачання ПК), і тоді немає підстав відносити його до зовнішніх пристроїв.

Управління зовнішніми пристроями ПЕОМ здійснюється за допомогою спеціальних програм -драйверів. Драйвери бувають стандартні і нестандартні. Стандартні драйвери керують роботою стандартних пристроїв: моніторів, клавіатури, дисків. Вони записуються у флеш-пам'ять комп'ютера й утворюють разом базову систему введення/виведення - BIOS (Basic Input/Output System). Нестандартні драйвери використовують: для керування додатковими зовнішніми пристроями; керування стандартними пристроями, окрім базових; керування стандартними пристроями, які використовуються в нестандартному режимі (наприклад, введення/виведення українського тексту).

Підключення периферійних пристроїв до персонального комп'ютера здійснюється через послідовні і паралельні порти введення-виведення (СОМ і LPT). Через послідовний порт за секунду передається один інформаційний біт (біт/сек.), а через паралельний - один або кілька байт (байт/сек.). До паралельного порту можна підключати принтер, накопичувач на змінних магнітних дисках, сканер, інші повільні периферійні пристрої. Послідовний порт використовується для підключення принтера, модема, миші тощо. Одним із нових інтерфейсів послідовного порту є шина USB (Universal Serial Bus), яка призначена для приєднання периферійних пристроїв до комп'ютера.

Чому використали не паралельний, а послідовний канал? Для суттєвого збільшення швидкості передавання по паралельному каналу треба використовувати велику кількість проводів (8, 16, 32, 64). Якщо довжина проводів досить велика, тоді суттєвими стають розбіжності в часі надходження імпульсів до одержувача. Потрібно застосовувати механізми узгодження моментів надходження імпульсів. Крім того, передавання в сусідніх проводах генерує завади. Виникає потреба скручувати проводи для зменшення перешкод, що для такої кількості складно. Послідовний канал має значно більші резерви щодо збільшення швидкості. Шина USB дає змогу приєднувати до 127 пристроїв, пристрої можна приєднувати та від'єднувати без вимкнення комп'ютера.

На рисунку 1.5. показано вид ззаду на системний блок та вказано місця підключення зовнішніх пристроїв до системного блоку.

Рисунок 1.5. Задня панель системного блоку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)