АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Частина 1. Установка картографічних шрифтів у операційній системі Windows

Читайте также:
  1. D – моделювання в графічній системі КОМПАС
  2. I. ВСТУПНА ЧАСТИНА
  3. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА
  4. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (25 хв)
  5. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  6. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (30 хв)
  7. II. ОСНОВНА ЧАСТИНА УРОКУ (33 хв)
  8. II.Основна частина
  9. II.Практична частина
  10. II.Практична частина
  11. III. Практична частина.
  12. III. Практична частина.

 

Всі шрифти, що використовуються операційною системою Windows зберігаються на жорсткому диску персонального комп’ютера у папці C:/windows/font у форматі *.ttf. Під час установки операційної системи створюється папка зі стандартним набором шрифтів, що застосовуються при відображенні текстової інформації. Як правило, цей набір не містить необхідні шрифти, що застосовуються у картографії. Під час установки спеціалізованих картографічних програм можливе автоматичне доповнення стандартного набору необхідними шрифтами, але не завжди.

Тому перш ніж приступати до роботи з картографічною продукцією необхідно перевірити і, у разі необхідності, встановити необхідні типи шрифтів, що будуть застосовуватися під час роботи.

Для установки необхідних шрифтів необхідно мати спеціальний файл у форматі *.ttf. Необхідні файли шрифтів можна отримати шляхом запиту до картографічних організацій, а також шляхом пошуку у мережі Internet. Існують спеціалізовані інтернет-сторінки, що займаються розповсюдженням компонентів для налаштування операційних систем. Так наприклад за адресою http://www.gisinfo.ru/download/download.htm можна завантажити необхідні налаштування для роботи з геоінформаційними системами та картографічними прикладними програмами. Для навчальних цілей необхідний набір шрифтів видається викладачем, який вказує місце зберігання необхідних файлів.

Перед початком установки шрифтів необхідно перевірити відсутність будь-яких виконуючих програм, тому слід закрити всі вікна. Багато наборів шрифтів, що завантажуються через Інтернет, утримуються в стислих файлах з розширенням *.zіp для зменшення розміру файлу й скорочення часу завантаження. Якщо завантажено шрифт, збережений у форматі ZІP, його можна розпакувати, двічі клацнувши значок цього шрифту й виконавши інструкції, які відображаються під час діалогу з користувачем.

Відкрийте Панель управління, перейшовши до головного меню Пуск ►Панель управління, після чого в області задач виберіть пункт Оформлення та теми. На панелі задач відкритого вікна (Рисунок 3.1) виберіть пункт Шрифти.

Після подвійного кліку на елементі Шрифти відкриється вікно зі списком встановлених в операційній системі шрифтів. Порівнявши назви шрифтів, можна перевірити, є в наявності необхідні шрифти чи ні, та у разі потреби, встановити конкретний шрифт.

Рисунок 3.1. Діалогове вікно «Оформлення та теми»

Для установки шрифту виберіть пункт Меню Файл ► Встановити шрифт, після чого у відкритому діалоговому вікні Додавання шрифтів необхідно вказати місце розташування шрифтів, які необхідно встановити, та вибрати необхідний шрифт (Рисунок 3.2) і нажати клавішу ОК.

Рисунок 3.2. Діалогове вікно «Додавання шрифтів».

Коли ви встановлюєте нові шрифти, пам’ятайте, що кожний шрифт буде працювати тільки з тим комп'ютером, на який він був установлений. Якщо ви працюєте з документами Offіce, до яких наданий загальний доступ, або плануєте використовувати або переглядати свій документ на іншому комп'ютері, нові шрифти, які ви встановили на своєму комп'ютері, можуть відображатися на іншому комп'ютері по-іншому. Текст, у якому використовувався шрифт, не встановлений на комп'ютері, на якому цей текст проглядається, буде відображатися Tіmes New Roman або іншим шрифтом, установленим користувачем.

Щоб шрифти правильно відображалися на різних комп'ютерах, можна або встановити новий шрифт на інших комп'ютерах, які ви плануєте використовувати, або, якщо використовуються шрифти TrueType у Word або в Mіcrosoft PowerPoіnt, можна впровадити цей шрифт для збереження знаків у своєму документі. Впровадження шрифтів може збільшити розмір файлу документа і не працювати з деякими шрифтами з ліцензійним обмеженням, але це гарний спосіб переконатися, що ваш документ буде виглядати належним чином.

Для того щоб впровадити необхідні шрифти у свій документ необхідно перед збереженням документу у Ms Word вибрати пункт меню Сервіс ► Параметри та перейти на вкладку Збереження, де у відкритому діалоговому вікні встановити прапорець біля впровадити шрифти TrueType (Рисунок 1.3).

Рисунок 3.3. Діалогове вікно «Параметри».


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)