АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Закрийте Запит3, зберігаючи його

Читайте также:
  1. Абсолютизував його. Тобто якщо для Квінтіліана мистецтво Цицерона було еталоном
  2. Економічні чинники на впровадження енергозберігаючих заходів (ЕЗЗ)
  3. ЗеМЛІ КІЛЬКИ ЛІТ, Та ХЛІб ЇЛИ... Й Тепер НЄ СИДІТИМеМО без ЙОГО... ТИ Ті
  4. ІІ. Знайдіть у розділі XIІ Особливої частини КК України склади злочинів обов’язковою ознакою яких виступає предмет. Охарактеризуйте його.
  5. Рекомендації щодо енергозберігаючих заходів

16. Сконструюйте Запит4 для вияснення, хто із студентів може бути скерований на стажування за кордон, якщо умова стажування така: оцінки ”4” і “5” з усіх предметів і дата народження між 1.01.93 і 31.12.96 включно.

17. Сконструюйте і виконайте Запит5 на створення нової таблиці ВІДМІННИКИ, куди треба з таблиці ОЦІНКИ скопіювати записи про усіх відмінників за алфавітом. Відкрийте конструктор звичайних запитів і задайте умову вибірки відмінників. Змініть тип запиту на запит Створення таблиці. Введіть назву нової таблиці ВІДМІННИКИ і запустіть запит.Закрийте конструктор запиту, зберігаючи його, і переконайтесь, що на закладці Таблиці є нова таблиця. Відкрийте цю таблицю і переконайтесь, що в ній є записи про відмінників.

18. Доповніть таблицю ВІДМІННИКИ записами про студентів, що вчаться на “4” або “5” з усіх предметів. Відкрийте конструктор Запиту5, змініть умови вибірки, змініть тип запиту – Доповнення і запустіть його на виконання. Перегляньте таблицю Відмінники. Скільки в ній є записів? Закрийте запит без збереження.

19. Створіть на базі таблиці Оцінки нову таблицю з назвою РЕЙТИНГ і з обчислювальним полем Сума – сумою оцінок студентів з усіх предметів. Відкрийте Запит1 у режимі конструктора або створіть новий запит.Зліквідуйте старі умови. У рядку Поля у порожню клітинку введіть вираз Сума: [x] + [x] + … + [x], де замість букви “ х” введіть назви предметів.

20. Виконайте запит. Упорядкуйте список студентів за рейтингом. Поверніться в конструктор запиту. Увімкніть режим упорядкування за спаданням для поля Сума. Виконайте запит.

21. Збережіть отримані результати в таблиці Рейтинг. Конструктор запиту Þ Змініть тип запиту на тип Створення таблиці Þ Дайте назву таблиці “ Рейтинг ” Þ ОК Þ Запуск запиту Þ Закрийте запит зі збереженням як Запит6.

22. Створіть на базі таблиці РЕЙТИНГ нову таблицю з назвою СТИПЕНДІЯ, яку необхідно доповнити обчислювальним полем Середній бал середнім арифметичним всіх оцінок, занесених в таблицю ОЦІНКИ. Вікно БДÞ Запити Þ створіть новий запит у режимі конструктора Þ У рядку Поле у порожню клітинку введіть вираз Середній бал:[Сума] / число занесених в таблицю ОЦІНКИ предметів. Змініть тип запиту на запит Створення таблиці. Введіть назву нової таблиці СТИПЕНДІЯ. Запустіть запит. Закрийте конструктор запиту.

23. Доповніть таблицю СТИПЕНДІЯ обчислювальним полем „ Назнач стип ”, у якому в режимі Побудівника виразів назначити стипендії студентам в розмірі 700 грн., якщо середній бал не менше 4, і відмовити – в протилежному випадку. Відкрийте Запит1 у режимі конструктора Þ У рядку Поле у порожню клітинку введіть вираз Назнач стип: Þ За допомогою команди Побудувати на панелі інструментів (або з контекстного меню) викликати Побудівника виразів Þ У діалоговому вікні, що з’явиться ввести у верхній частині вираз: IIf([Середній бал]>=4;700;0) Þ ОК. Запустіть запит, кнопка (!).

24. Модифікуйте таблицю СТИПЕНДІЯ так, щоб відмінникам назначили стипендію 950 грн. Спробуйте змінити умову за допомогою Побудівника виразів у полі Назнач стип у випадку середнього балу 5 студент отримує 950 грн.

25. Результати роботи продемонструйте викладачу. У звітах дайте відповіді на контрольні запитання і перепишіть необхідні дані. Здайте звіти.

Контрольні запитання

1. Які види сортування вам відомі?

2. Як у БД відшукати потрібні записи?

3. Яке призначення фільтрів?

4. Які є типи фільтрів?

5. Що таке запит?

6. Як створити запит?

7. Які є типи запитів?

8. Яка різниця між використанням фільтра і запиту?

9. Що таке простий запит на вибірку?

10. Яке призначення конструктора запитів?

11. Як створити нову таблицю за допомогою запитів?

12. Як побудувати умову зі сполучником “або” у запиті?

13. Які є способи створення запитів?

14. Як змінити тип запиту?


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)