АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перенесення одного партнера двома та один одного

Читайте также:
  1. I.6.1.Кризис административно-командной системы в условиях завершения восстановления народного хозяйства после окончания Отечественной войны.
  2. III. Интервью международного тренера
  3. V2: Патофизиология углеводного обмена
  4. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  5. XVIII ст., з одного боку, - століття, в якому Україна втратила політичну автономію, а з іншого, відбувся розквіт української культури, яка йшла в ногу з Європою.
  6. Акты органов международных организаций - источники международного права
  7. Алгоритм действий, рекомендуемый программой Международного Красного Креста
  8. Анализ одного случая
  9. Анализ одного случая
  10. Аналітична математична модель поверхні (підводного аппарата)
  11. Атомні електростанції (АЕС), як екологічний фактор природного середовища
  12. Баланс рабочего времени одного среднесписочного рабочего за год

Способами перенесення:

1. Перенесення сидячого на руках: двоє стають поруч обличчям до напрямку руху, беруться за зап'ястя найближчих рук. Третій сідає на зчеплені руки і тримається за шиї, або плечі партнерів.

2. Перенесення сидячого на руках з опорою спиною («у кріслі»):Двоє встають на одне коліно і з'єднують за зап'ястя руки, а найближчі руки кладуть один одному на плечі. Третій сідає на зчеплені партнерами руки, спиною спирається на руки, покладені на плечі, а своїми руками тримається за шиї тих що переносять.

3. Перенесення з підтримкою під руки і коліна: ті що переносять, беруть третього один під руки, інший під коліна.

4. Перенесення сидячого на взаємно зчеплених руках ті що переносять встають обличчям один до одного і, взявшись однією рукою зап'ястя інший хватом зверху, вільною рукою беруться хватом зверху за вільне зап'ястя партнера.

Перенесення один одного може здійснюватися такими способами:

1. Перенесення сидячого верхи на спині: того кого переносять стає за спиною, обхоплює першого за плечі, той що переносить ледь присідаючи і нахиляючись, обхоплює ноги «потерпілого» вище колін (під стегна) і, випрямляючись, починає рух.

2. Перенесення на плечах: перший стає у стійку ноги нарізно спиною до другого, той що переносить стає на одне коліно, нахиляється і саджає першого на плечі. «Потерпілий» обхоплює носками ніг спину тримається руками за голову того що переносить, котрий піднімається з коліна і починає рух.

3. Перенесення з підтримкою двома руками: перший лежить на спині, той що переносить стає на одне коліно або присідає, підсуваючи одну руку під спину, іншу під коліна першого, котрий обхоплює другого за шию. Той що переносить встає і починає рух.

4. Перенесення з підтримкою однією рукою: перший лежить обличчям униз, а другий стоячи боком до нього, нахиляється, піднімає його, обхоплюючи однією рукою під живіт, і починає рух, притискаючи першого до себе.

5. Перенесення лежачого на одному плечі: той що переносить бере за праве зап'ястя лівою рукою першого, а правою рукою обхоплює його ноги під колінами. Другий нахиляючись кладе першого животом на своє праве плече, випрямляється і захоплює правою рукою праве зап'ястя першого, звільняючи ліву руку.

Вправи в підніманні і перенесенні вантажу важкі для виконання, тому варто уважно відноситися до підбору ваги умовного вантажу, зміні швидкості пересування і відстані. У якості підготовчих можна пропонувати вправи з набивними м'ячами збільшеної ваги. Переносячи вантаж збоку, необхідно чергувати сторони, щоб не скривити хребет. Перенесення оптимальної ваги є корисною вправою для формування правильної постави, а перенесення вантажу збоку і на плечі можуть служити вправою, що коригує, або для виправлення дефектів у поставі.

Вправи у переповзанні служать одним із засобів для розвитку швидкості, спритності, сили, витривалості. Основними вправами у переповзанні є: а) переповзання в упорі стоячи зігнувши ноги нарізно (опора на кисті та ступні ніг); б) переповзання в упорі стоячи на колінах (опора на кисті рук, коліна, гомілки і ступні ніг); в) переповзання в упорі стоячи на колінах з опорою на передпліччя г) переповзання на боці (опора на передпліччя і кисть іншої руки, однойменна нога спирається стегном, гомілкою і ступнею, що лежать на підлозі, інша зігнута, спирається ступнею, коліно розвернуте догори); д) переповзання по-пластунски (лежачи на грудях, опора на розведені ноги нарізно, одна пряма, інша зігнута, і кисті і передпліччя зігнутих рук, лікті в сторони); е) переповзання по-пластунски за допомогою обох рук і однієї ноги або однієї руки й обох ніг; ж) переповзання з партнером на спині. При цьому партнер надає посильну допомогу; з) переповзання з вантажем. Вправи в переповзанні розучують на матах, або акробатичній доріжці. Ці вправи доцільно включати у смуги перешкод і в рухливі ігри у вигляді естафет.

Прості стрибки. До них відносяться стрибки на місці, у висоту, у довжину, у глибину, з підкидного містка, у «вікно», через коротку і довгу скакалку. Кожний з них може мати розбіг, поштовх однієї чи обома ногами, фазу польоту і приземлення.

Стрибки на місці виконуються на одній або обох ногах. Стрибки ускладнювати можна за рахунок різних рухів іншими ланками тіла, поворотами, висотою, темпом і кількістю підскоків.

Стрибки у висоту виконуються на місці, із прямого і косого розбігу, поштовхом однієї й обома ногами від підлоги, звичайного та пружинного містка. Довжина розбігу залежить від характеру стрибка й індивідуальних особливостей тих що займаються.

Стрибки в довжину виконуються з місця і з розбігу, поштовхом однієї й обох ніг, від підлоги, твердого і підкидного містка, ускладнюються поворотами, рухами рук, вказування місця приземлення довжини стрибка (у повну силу, у півсили тощо). Різновидом стрибків є стрибки які виконуються з розбігу через перешкоди різної висоти.

Для стрибків у глибину використовують гімнастичний кінь, стінку, колоду, козел, кінь, похилу і горизонтальну стінку, гірку матів та інші снаряди і пристосування. Стрибки виконуються з присіду, з різних видів стійок та інших вихідних положень, поштовхом однієї й обома ногами, зігнувши ноги, прогнувшись і зігнувшись, ноги разом і ноги нарізно, з кидком і ловінням м'яча, із приземленням у задану площину. Ускладнення стрибків досягається за рахунок збільшення висоти снаряду, виконання переворотів, рухів руками у фазі польоту, обмеження місця та площі приземлення. Стрибки в глибину підбираються в залежності від розв'язуваної педагогічної задачі. В усіх варіантах їхнього проведення забезпечується точне і безпечне приземлення. Складність стрибка повинна відповідати рівню підготовленості тих що займаються.

Стрибки з підкидного (пружинного) містка виконуються з місця і з розбігу. З їхньою допомогою може відпрацьовуватися фаза (поза) польоту і приземлення. Вони виконуються з різними положеннями і рухами рук, ніг і голови, з поворотами і найпростішими акробатичними вправами.

Стрибки у «вікно» виконуються у простір, обмежений з боків стійками, а зверху і знизу мотузками, розташованими на різній висоті. «Вікно» може встановлюватися на різній відстані від місця відштовхування. Способами виконання можуть бути: зігнувши ноги, зігнувши, перекидом тощо вперед. Складність стрибка підвищується за рахунок зменшення відстані між мотузками і стійками — «вікна» — і зміни способів приземлення. Стрибки через коротку і довгу скакалку — пробігання, перекрокування, стрибки групою з почерговим вбіганням і вибіганням тощо.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)