АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

При нанесенні на слизові оболонки препарати викликають осадження білків слизу і ущільнюють поверхню слизової оболонки, надаючи протизапальну дію. Визначіть групу препаратів

Читайте также:
  1. D. Зменшення вмісту білків
  2. Андрогениi препарати
  3. Білкові речовини. Амінокислоти як компоненти білків та пептидів
  4. Біологічна роль білків
  5. Біологічні препарати і стимулятори росту рослин
  6. Визначення молекулярної маси білків
  7. Визначте групу здоров’я.
  8. Використання барвників при захворюваннях пародонта та слизової оболонки порожнини рота.
  9. Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції, що містить хімічні препарати понад гранично допустимі рівні регулюється ст. 42-1 КУАП України
  10. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  11. Вправа 12. Згрупуйте у пари
  12. Вправа 13. Згрупуйте у пари

МІСЦЕВОДІЮЧІ ЗАСОБИ.

Лікар призначив пацієнту мазь “Ефкамон”, яка за механізмом дії належить до подразнюючих речовин відтяжної дії. Коли ця мазь є протипоказаною?

A. * Ушкодження шкіри

B. Невралгія

C. Біль у суглобах

D. Міалгія

E. Неврит

В результаті впливу на які елементи шкіри та слизових оболонок розвивається термінальна анестезія?

A. * Чутливих нервових закінчень

B. Епідерміс

C. Підшкірно-жирова клітковина

D. Стінки капілярів

E. Власне дерму

В умовах запалення знижується сила місцевоанестезуючої дії новокаїну. В умовах якого стану у вогнищі запалення виникає порушення гідролізу солі новокаїну і вивільнення активного анестетика-основи?

A. * Локального тканинного ацидозу

B. Локального тканинного алкалозу

C. Пригнічення карбангідрази

D. Активація сукцинатдегідрогенази

E. Пригнічення окислювального фосфорилювання

4. Студент 3 курсу при проходженні медичної практики повинен був поставити гірчичники на спину хворого. Для цього він змочив гірчичники водою з температурою більше 60 С і поставив їх на спину хворому. Через півгодини студент виявив, що шкіра хворого на місці прикладення гірчичників не почервоніла. З чим пов`язана відсутність ефекту гірчичників?

A. *З інактивацією мірозину

B. З інактивацією холінестерази

C. З активацією мірозину

D. З інактивацією моноамінооксидази

E. З активацією метилтрансферази

В лікарню доставлено важко хворого, який по дорозі втратив свідомість. Щоб привести його до тями лікар дав йому понюхати розчин аміку. Який вид дії лежить в основі фармакологічного ефекту препарату?

A. * Рефлекторна дія

B. Резорбтивна дія

C. Місцева дія

D. Вибіркова дія

E. Етіотропна дія

Хворий 37 років госпіталізований в венерологічне відділення з діагнозом сифіліс. Який із перелічених препаратів буде використовуватися для лікування хворого?

A. *Бензилпеніцилін

B. Бісептол

C. Нітроксолін

D. Левоміцетин

E. Тетрациклін

В хірургічне відділення поступив хворий з абсцесом плеча. При додатковому дослідженні виявлено шлуночкову екстрасистолію. Яке знеболення і яким препаратом найбільш доцільне в даному випадку?

A. *Місцева анестезія лідокаїном

B. Спинномозкова анестезія совкаїном

C. Гексеналовий наркоз

D. Ефірний наркоз

E. Кетаміновий наркоз

В хірургічне відділення поступив хворий з приводу гострого апендициту. Йому було запропоновано зробити апендектомію під місцевою анестезією. Однак з анамнезу вияснилось, що хворий часто страждает алергічними реакціями на ліки. Виберіть з вказаних препаратів найбільш переважаючий для інфільтраційної анестезії в даному випадку.

A.* Ксикаїн (лідокаїн)

B. Hовокаїн

C. Дикаїн

D. Анестезин

E. Кокаїн

У хворого інколи виникають болі в серці, не пов'язані з фізичним навантаженням. Назвіть подразнювальну речовину, яка при місцевому застосуванні звужує судини слизових, а рефлекторно розширює коронарні судини?

A. *Ментол

B. Камфора

C. Гірчичники

D. Олія терпентинова

E. Розчин аміаку

В лікарню поступив хворий з приводу травми ока в результаті попадання металевої стружки. У хворого набряк ока, різка гіперемія, слізотечія, біль при кліпанні. Видалення чужерідного тіла можливе тільке під місцевим знеболенням. Виберіть препарат для місцевої анестезії.

A. *Дикаїн

B. Новокаїн

C. Анестезин

D. Лідокаїн

E. Тримекаїн

Хворому перед екстракцією зубу була проведена провідникова анестезія лідокаїном, післе введення якого появився набряк і гіперемія навколо місця ін”єкції, свербіння шкіри, загальна слабкість, гіпотензія, рухове збудження. Визначіть, як називається ускладнення,що виникло?

A. *Алергічна реакція

B. Тахіфілаксія

C. Токсична дія

D. Лікарська залежність

E. Толерантність

При нанесенні на слизові оболонки препарати викликають осадження білків слизу і ущільнюють поверхню слизової оболонки, надаючи протизапальну дію. Визначіть групу препаратів.

A. * В”яжучі

B. Обволікаючі

C. Подразнюючі

D. Адсорбуючі

E. Місцевоанестезуючі

Препарат малорозчинний у воді, тому його застосовують для поверхневої анестезії в мазях, пастах, присипках, ректальних супозиторіях, а також призначають всередину в порошках при болях в шлунку, нудоті. Визначіть препарат.

A. * Анестезин

B. Новокаїн

C. Тримекаїн

D. Піромекаїн

E. Совкаїн

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)