АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теми виступів та доповідей. Методичні рекомендації до самостійної роботи

Читайте также:
  1. Види виступів. «Індивідуальний стиль оратора».
  2. ВИДИ І ЖАНРИ ПУБЛІЧНИХ ВИСТУПІВ
  3. Вимоги до оформлення тез доповідей
  4. Вимоги до оформлення тез доповідей
  5. Вимоги до оформлення тез доповідей
  6. Вопрос 12.Публічний виступ.Жанри публічних виступів
  7. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи
  8. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи
  9. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи
  10. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи
  11. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи
  12. Доповідей та завдань для індивідуальної роботи

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ХАРКІВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Методичні рекомендації до самостійної роботи

З навчальної дисципліни

«МАРКЕТИНГ»

Для студентів спеціальності «Облік і аудит»

Усіх форм навчання

Укладачі,

к.е.н., доцент Мішин О. Ю.

к.е.н., доцент Москаленко Н. О.

 

Зав. кафедри,

д.е.н., професор Отенко І. П.

Харків, ХНЕУ, 2011


Затверджено на засіданні кафедри економічного аналізу

Протокол № 8 від 21.03.2011 р.

 

Методичні рекомендації до самостійної роботи з навчальної дисципліни «Маркетинг» для студентів спеціальності «Облік і аудит» усіх форм навчання / Укл. О. Ю. Мішин, Н. О. Москаленко. – Харків: Вид. ХНЕУ, 2011 – 44 с. (Укр. мов.)

 

Подано завдання для обговорення, підготовки есе, тез доповідей, наукових статей, тестові запитання та питання для самоконтролю.

Рекомендовано для студентів спеціальності «Облік і аудит» усіх форм навчання


Вступ

 

Метою навчальної дисципліни «Маркетинг» є формування знань щодо базових категорій маркетингу, методологічних аспектів організації маркетингової діяльності та її пріоритетів у сучасних умовах.

Основні завдання полягають у наступному: вивчення теоретичних понять категорій маркетингу та сучасних тенденцій у цій галузі знань; опанування методологічного апарату організації маркетингової діяльності на підприємствах; набуття здатностей до творчого пошуку напрямків удосконалення маркетингової діяльності.

Предмет навчальної дисципліни «Маркетинг» є процеси й методи вивчення та задоволення потреб споживачів як пріоритетних суб'єктів ринку.

Основними формами вивчення навчальної дисципліни є робота студен­тів під керівництвом викладачів та засвоєння програмного матеріалу. Запорукою успішного складання підсумкового модульного контролю та підготовки до іспиту є спроможність студента пра­вильно відповісти на питання для самостійного контролю, що надаються наприкінці кожної теми. Оцінка самостійної роботи проводиться викла­дачем шляхом включення питань до поточного модульного контролю, а також до іспиту.

Методичні рекомендації до самостійної роботи є складовою частиною методичного забезпечення навчальної дисципліни. Самостійна робота студентів є специфічним видом діяльності навчання, головною метою якого є формування самостійності суб'єкта, а формування його вмінь, знань і навичок відбувається опосередковано через зміст та методи всіх видів навчальних занять.

Зміст самостійної робота над навчальною дисципліною «Маркетинг» для студентів спеціальності 6.050106 визначається робочою навчальною програмою дисципліни та методичними рекомендаціями викладача.

 


Модуль І. Теоретичні основи маркетингу

 

Тема 1. Сутність маркетингу та його сучасна концепція

 

Завдання для обговорення

1. Спробуйте описати відомий Вам приклад застосування виробничої концепції маркетингу або запропонувати її застосування до товару, який Ви знаєте краще за все.

2. Наведіть приклад застосування концепції вдосконалення товару або запропонуйте її застосування до товару, який Ви добре знаєте.

3. Наведіть приклад застосування концепції стимулювання збуту.

4. Наведіть приклад застосування концепції інтегрованого (ринкового) маркетингу або запропонуйте її застосування по відношенню до добре відомому Вам товару чи підприємству.

Теми есе

1. Якщо сучасний менеджмент настільки ефективний, чому споживач не задоволений?

2. Чи справді Ви вважаєте, що споживач має рацію?

 

Теми виступів та доповідей

1. Етапи розвитку концепцій маркетингу.

2. Порівняльний аналіз концепцій маркетингу: виробничої, товарної, збутової, інтегрованого та стратегічного маркетингу, соціально-етичного маркетингу.

3. Порівняльний аналіз концепцій індивідуального та соціально-етичного маркетингу

Рекомендована література: []

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)