АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПРАВИЛА ВИЗНАЧЕННЯ ЗАГАЛЬНОВИРОБНИЧИХ І АДМІНІСТРАТИВНИХ ВИТРАТ

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. Dress-code: правила официальных мероприятий
  4. I. Визначення сімейства рослини.
  5. II. Визначення видової приналежності рослини.
  6. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.
  7. III. Витрати діяльності
  8. III. Основні правила та обов’язки працівників
  9. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  10. III. Правила проведения трансфузии (переливания) донорской крови и (или) ее компонентов
  11. III. Этические правила служебного поведения работников органов управления социальной защиты населения и учреждений социального обслуживания
  12. IM4.1. Виявити сумарні витрати й вигоди

Загальновиробничі витрати – це сума коштів для відшкодування витрат будівельних і монтажних організацій, пов'язаних із створенням загальних умов будівельного виробництва, його організацією, управлінням і обслуговуванням.

Адміністративні витрати будівельно-монтажної організації, будівництва, що враховуються у вартості будівництва - це загальногосподарські витрати, направлені на обслуговування і управління, які не включаються в собівартість будівельно-монтажних робіт.

Порядок розрахунку загальновиробничих витрат застосовується при визначенні вартості будівництва і не залежить від відомчої приналежності підрядної організації.

Для розрахунку загальновиробничих витрат їх статті, приведені в додатку 19 [1], групуються в 3 блоки:

- заробітна плата працівників апарату управління, старших виробників робіт (начальників ділянок), виробників робіт, майстрів, механіків будівельних ділянок (окрім тих, які входять до складу виробничих бригад), а також що здійснюють господарське обслуговування;

- збір на обов'язкове соціальне страхування;

- решта статей загальновиробничих витрат.

Заробітна плата працівників, що передбачається в загальновиробничих витратах, розраховується виходячи з трудовитрат цих працівників і відповідної вартості людини-години.

В інвесторських кошторисах трудовитрати працівників, заробітна плата яких передбачається в загальновиробничих витратах, визначається по формулі:

 

Тн.в. = Тп.в. ´ До (1)

 

де Тн.в. – трудовитрати працівників, заробітна плата яких передбачається в загальновиробничих витратах, люд-г.; Тп.в. – нормативна трудомісткість робіт, що передбачаються в прямих витратах, що враховує трудовитрати робочих – будівельників, монтажників і робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні, машин і механізмів, люд-г.; До – усереднений коефіцієнт переходу від нормативної трудомісткості робіт, що передбачаються в прямих витратах, до трудовитрат працівників, заробітна плата, яких передбачається в загальновиробничих витратах (додаток 1).

При визначенні заробітної плати на стадії складання інвесторської кошторисної вартість людино-години приймається в розмірі, рекомендованому Держбудом для будівництва, по VII нормативному розряду на виконання робіт.

Усереднений коефіцієнт переходу від нормативної трудомісткості робіт, що передбачаються в прямих витратах, до трудовитрат працівників, заробітна плата яких передбачається в загальновиробничих витратах в інвесторьких кошторисах, приймаються згідно Додатку 1 методичних вказівок.

Збір на обов'язкове соціальне страхування, збір на обов'язкове пенсійне страхування визначаються виходячи з норм зборів, встановлених чинним законодавством, і кошторисної заробітної плати.

Кошторисна заробітна плата визначається як сума заробітної плати:

- робочих-будівельників і монтажників;

- робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні будівельних машин і механізмів;

- працівників, заробітна плата яких враховується в загальновиробничих витратах.

На стадії складання інвесторської кошторисної документації кошти на покриття решти статей загальновиробничих витрат розраховуються виходячи з нормативної кошторисної трудомісткості робіт і усереднених показників витрат по цих статтях, обчислених в грошовому виразі на людино-годину нормативної кошторисної трудомісткості робіт, що передбачаються в прямих витратах.

Дані показники надаються Держбудом.

Кошти на покриття решти статей загальновиробничих витрат визначаються по формулі:

 

Кр н в = Тп.в. ´ П (2)

 

де Кр н в – кошти на покриття решти статей загальновиробничих витрат, грн.; Тп.в. – нормативна трудомісткість робіт, що передбачаються в прямих витратах, що враховує витрати праці робочих-будівельників, монтажників і робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні машин, люд.-г.; П – показник для визначення коштів на покриття решти статей загальновиробничих витрат, грн/люд.-г (додаток 1).

 

Усереднені показники, що рекомендуються Держбудом для визначення трудовитрат працівників, заробітна плата яких передбачається в загальновиробничих витратах, і коштів на покриття решти статей загальновиробничих витрат, призначені для здійснення будівництва підрядним способом.

При здійсненні будівництва господарським способом до показників, рекомендованим Держбудом для підрядного способу будівництва, застосовується знижуючий коефіцієнт 0,6.

При складанні пропозицій за визначенням вартості будівництва підрядні організації – претенденти на виконання будівельно-монтажних робіт – розрахунково-аналітичним методом визначають:

- заробітну плату працівників, що передбачається в загальновиробничих витратах, враховуючи структурний склад організації і рівень заробітної плати, яку планують отримувати на об'єкті замовлення;

- решта статей загальновиробничих витрат, виходячи з витрат попереднього звітного періоду по даних статтях, з урахуванням потужності організації і об'єму пропонованих до виконання робіт.

У ціну пропозиції також включається відрахування за встановленими законодавством нормам на соціальні заходи від заробітної плати робочих-будівельників, монтажників, робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні будівельних машин і механізмів, і працівників, заробітна плата яких враховується в загальновиробничих витратах.

По будівництвах (об'єктах), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів підприємств, установ і організацій державної власності, заробітна плата у складі загальновиробничих витрат і коштів на покриття решти статей загальновиробничих витрат розраховується з урахуванням усереднених показників, що надаються Держбудом за узгодженням з Мінекономіки.

В інвесторській кошторисній документації кошти на покриття адміністративних витрат визначаються на підставі усереднених показників, наданих Держбудом.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)