АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОРЯДОК ЗАСТОСУВАННЯ ПОТОЧНИХ ОДИНИЧНИХ РОЗЦІНОК

Читайте также:
  1. C. порядок расчета коэффициента чувствительности «b»
  2. II. Порядок заполнения Запроса
  3. II. Порядок заполнения Заявления
  4. II. Порядок обращения за получением социального обслуживания
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения ходатайств о предоставлении политического убежища иностранным гражданам и лицам без гражданства в Республике Казахстан
  6. II. Порядок подготовки, защиты и оценки квалификационной работы
  7. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  8. II. Порядок проведения оценки качества звучания.
  9. II. ПОРЯДОК СУДНЫЙ
  10. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  11. II.4. Порядок создания КБ
  12. III. Порядок исчисления размера вреда

Поточні одиничні розцінки складені на підставі РЭСН (ДБН Д.2.2-99).

Заробітна плата робочих-будівельників і монтажників розрахована на підставі середніх розрядів робіт, відмічених в нормах РЭСН і усередненої вартості людино-години по розрядах робіт в будівництві, приведеною в Додатку [1].

Витрати по експлуатації будівельних машин і механізмів розраховані за усередненими показниками вартості експлуатації будівельних машин і механізмів, приведеним в РСНЭМ.

Заробітна плата робочих, зайнятих на управлінні і обслуговуванні машин, розрахована як сума заробітної плати машиністів і робочих, зайнятих ремонтом і технічним обслуговуванням і перебазуванням машин і механізмів.

Вартість матеріальних ресурсів розрахована по поточних цінах. Витрати на перевезення розраховані із застосуванням усереднених показників проїздної плати за перевезення будівельних вантажів автомобільним транспортом, приведених в Збірці №1, січень 2001 року, "Ціноутворення в будівництві" на відстань 30 км.

У складі кошторисної вартості матеріальних ресурсів враховані заготівельно-складські витрати:

- для будівельних, санітарно-технічних і електротехнічних матеріалів, виробів і конструкцій – 2%;

- для металевих конструкцій – 0,75%.

Поточні одиничні розцінки можуть застосовуватися для складання кошторисної інвесторської документації, а також використовуватися при визначенні вартості будівництва на стадії договірних цін з обов'язковим уточненням під час проведення розрахунків за об'єми виконаних робіт.

Поточні одиничні розцінки носять довідковий характер.

 

РОЗРАХУНОК ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ОБ'ЄМНО-ПЛАНУВАЛЬНИХ, КОНСТРУКТИВНИХ РІШЕНЬ І ВИКОРИСТАННЯ НОВОЇ ТЕХНІКИ В БУДІВНИЦТВІ

При виконанні розрахунків економічної ефективності використовуються вихідні дані варіантного проектування, розроблені в розділах архітектурні конструкції, металеві, залізобетонні конструкції, основи і фундаменти, технологія і організація будівництва, НДРС. При цьому повинні бути виконані умови співставності варіантів (однакова площа, що перекривається, продуктивність об'єкту, однакова теплопровідність зовнішніх стін, несуча здатність конструкцій і т.п.)

З метою надання методичної і практичної допомоги студентам при виконанні розрахунків порівняльної економічної ефективності кафедрою «Економіка підприємств», розроблені і рекомендовані "Методичні вказівки до виконання розрахунків економічної ефективності нової техніки в курсовому і дипломному проектуванні" [3], в яких приведено порядок визначення економічного ефекту від використання в будівництві нових будівельних конструкцій; зведення і експлуатації будівель і споруд з покращеними об'ємно-планувальними і конструктивними рішеннями; застосування нової технології виробництва, будівельно-монтажних робіт, вдосконалення організації виробництва і праці; використання нових машин і інших засобів праці.

У дипломному проекті слід виконати одне техніко-економічне порівняння різних варіантів нової техніки. При цьому за базу для порівняння приймаються, як правило, ті конструктивні елементи і види робіт, які знайшли віддзеркалення в локальному кошторисі на загальнобудівельні роботи. Наприклад, при визначенні економічного ефекту від пристрою, тришарової мастикової крівлі механізованим способом як базовий варіант приймається тришарова руберойдова крівля на бітумній мастиці.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)