АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

СТРУКТУРА І ЗМІСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. APQC структура классификации процессов SM
  2. B Хід роботи.
  3. I. Общие критерии оценки рефератов и их структура
  4. I.2 Реформирование и современная структура банковской системы РФ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Структура Доклада
  7. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  8. III. Диалектика: ее суть структура и альтернативы.
  9. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. III. Основний зміст роботи
  11. III. Основний зміст роботу
  12. III. Социальная структура и стратификация

 

Курсова робота відноситься до категорії навчально-наукової документації, яка оформлюється згідно Державного стандарту України ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлення", які відповідають міжнародному стандарту ISO 5966:1982 “Documentation – Presentation of scientific and technical reports”.

Відповідно до цього стандарту курсова робота повинна мати наступну структуру:

- вступну частину;

- основну частину;

- додатки.

Вступна частина містить наступні структурні елементи:

1) титульний лист;

2) завдання;

3) реферат;

4) зміст;

5) перелік умовних позначок, символів, одиниць, скорочень і термінів.

Курсова робота повинна мати чітко оформлений титульний лист, грамотно написаний текст відповідно до змісту роботи, бути скріпленою.

Титульний лист оформлюється за встановленою формою, запропонованою в додатку А і є першою сторінкою роботи. Титульний лист містить дані, що розміщаються у наступній послідовності: ідентифікатори курсової роботи, повне найменування роботи, підписи і прізвища студента-виконавця і викладача-консультанта, рік підготовки курсової роботи.

Завдання видається викладачем-консультантом на спеціальному бланку, де відображені основні вихідні дані з курсової роботи та підписи викладача-консультанта і студента (додаток Б). Лист завдання міститься після титульного листа.

Реферат, призначений для ознайомлення з курсовою роботою (додаток В), має бути коротким та інформативним та міститься за завданням. У ньому вказується:

- відомості про обсяг курсової роботи; кількість її частин, кількість таблиць, додатків, кількість джерел по переліку посилань (списку використаних джерел);

- текст реферату,

- перелік ключових слів.

Текст реферату відображає інформацію про роботу в такій послідовності:

- об'єкт дослідження;

- предмет дослідження;

- мета роботи;

- задачі роботи;

- методи дослідження;

- результати роботи і їх новизна;

- основні поняття і показники, що містяться в роботі;

- висновки (резюме).

Обсягом реферат не повинен перевищувати 500 слів, бажано, щоб він умістився на одній сторінці формату А4.

Ключові слова, істотні для розкриття суті роботи, поміщають після тексту реферату. Перелік ключових слів включає від 5 до 15 слів (словосполучень), написаних (надрукованих) прописними буквами в називному відмінку в рядок.

Зміст роботи міститься безпосередньо після реферату, починаючи з нової сторінки. Він являє собою розгорнутий план роботи і включає усі розділи і підрозділи роботи, починаючи з переліку умовних позначок, із указівкою початкового номера сторінки кожного розділу і підрозділу.

Наприклад, зміст роботи за темою "Інвестиційна діяльність в капітальному будівництві" може бути наступним:

 

 

ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1. Теоретичні аспекти поняття інвестиційної діяльності в будівництві

1.1 Поняття та сутність інвестиційної діяльності

1.2 Особливості розвитку капітального будівництва в умовах ринкової економіки

1.3 Перспективи розвитку інвестиційної діяльності будівельного. комплексу

Розділ 2. Аналіз обґрунтування інвестиційних рішень на будівельному підприємстві

2.1 Загальна організаційно - економічна характеристика діяльності будівельного підприємства

2.2 Аналіз показників, що характеризують інвестиційну діяльність на підприємстві (20__ - 20_ рр.)

Розділ 3. Заходи щодо покращення показників, що характеризують інвестиційну діяльність в капітальному будівництві

 

 

Усі використовувані в роботі малорозповсюджені умовні позначки, символи, одиниці, скорочення і терміни пояснюються на новій сторінці. Ліворуч наводять умовні позначки, символи, одиниці і т.д. за алфавітом, а праворуч - їх детальну розшифровку.

Структурними елементами основної частини курсової роботи є:

1) титульний лист;

2) завдання на курсову роботу,

3) реферат,

4) зміст;

5) вступ;

6)основна частина;

7)висновки та пропозиції;

8)термінологічний словник за темою;

9)список використаної літератури;

10)додатки.

У вступі коротко (на 1-2 сторінках) викладають:

- актуальність теми;

- аналітичний огляд літературних джерел, що висвітлюють методи і результати досліджень різних авторів по даній темі;

- перелік прізвищ вчених, що займаються даною темою, у тому числі вітчизняних і закордонних, із указівкою їх найбільш значущих праць по досліджуваній темі;

- оцінку сучасного стану проблеми, відзначаючи при цьому практично вирішені задачі, пробіли знань, що існують у даній предметній області, світові тенденції рішення поставлених задач;

- суть наукової проблеми, парадокса, протиріччя, що підлягають розгляду в даній курсовій роботі (студенту варто звернути увагу на цей етап роботи, тому що правильна постановка проблеми значною мірою визначає успіх наукового дослідження);

- об'єкт та предмет дослідження;

- мета роботи, обумовлена науковою проблемою;

- задачі дослідження, що представляють приватні елементи основної мети, проблеми роботи. Як правило, задачі визначають структурні елементи основної частини роботи (глави, параграфи);

- результат, що передбачається отримати при написанні курсової роботи.

Вступ повинен починатися з окремої сторінки.

Суть роботи викладають, розділяючи матеріали на розділи і підрозділи, кожний з який повинний містити закінчену інформацію.

В першому розділі розкриваються теоретичні основи відповідної проблеми з урахуванням сучасних умов ринкової економіки. Тут необхідно зіставити різні точки зору вітчизняних і закордонних авторів на поставлену проблему, дати їх критичний аналіз і на цій основі визначити свій підхід до її рішення. Цей розділ являється теоретичною базою для подальшого дослідження фактичних даних і розробки практичних рекомендацій щодо управління економічним явищем, удосконалення зазначеної системи тощо. Завершується розділ стислими висновками, які дозволяють перейти до наступного викладання матеріалу. Приблизний обсяг - 12 - 15 сторінок. Допускаються ілюстрації схемами, рисунками, графіками.

У другому розділі аналізується об'єкт дослідження на основі статистичних даних, проводиться аналіз запропонованого економічного явища, виявляються переваги і вади в економіці країни. Обов'язковим є представлення таблиць та їх аналіз. Крім того, тут необхідно розкрити основні фактори, що найбільше впливають на проблему, яка досліджується, визначити шляхи удосконалення економічного явища з урахуванням діючих на ринку законів попиту і пропозиції. Обсяг даного розділу - близько 10-15 сторінок.

На основі проведеного аналізу студент повинен дати рекомендації щодо вирішення проблем, які мають носити конкретний характер і бути цілком підтверджені проробленою роботою. Тут визначаються подальша робота, що автор вважає за необхідне провести в майбутньому. При цьому основну увагу приділяють пропозиціям щодо ефективного використання результатів дослідження. Приблизний обсяг даного розділу - 7-10 сторінок.

Термінологічний словник за темою є обов'язковим. Має складатися не менш ніж з 20 визначень та понять.

Висновки та пропозиції розміщують безпосередньо після викладу питань теми на новій сторінці. У висновках на 3-4 сторінках дається оцінка отриманих результатів дослідження, на основі яких повинні бути дані рекомендації. Тут студентам необхідно привести свої творчі пропозиції для рішення поставлених в роботі задач, запропонувати конкретні рекомендації по удосконаленню ефективності управління економічним явищем, відображаючи елементи новизни.

Перелік джерел, на які посилається студент у роботі, приводиться наприкінці тексту роботи, починаючи з нової сторінки, а у відповідних місцях роботи повинні бути посилання.

Список використаної літератури повинен надаватися у алфавітному порядку, не менш ніж 50 джерел, але з урахуванням, що бібліографічні описи в переліку посилань приводять у такому порядку:

1) закони;

2)постанови;

3)укази;

4)розпорядження;

5)інша література.

Порядкові номери описів у переліку є номерами посилань у тексті (номерні посилання). Бібліографічні описи посилань на монографії, навчальні посібники, брошури приводять відповідно до діючого стандарту по бібліотечній і видавничій справі.

У додатки виносять матеріал, що не може бути поміщений у роботі через великий обсяг чи носить допоміжний характер. У них можуть включатися вихідні дані для аналізу і розрахунків, додаткові ілюстрації (фотографії, таблиці, математичні докази, формули, програми, інструкції, методики, договори і т.п.). Крім того, тут може розташовуватися додатковий перелік джерел, на який не було посилань у звіті, але які можуть викликати інтерес у зв'язку зі змістом курсової роботи.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)