АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  3. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  4. III. Основний зміст роботи
  5. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  6. V. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНОЇ ЧАСТИНИ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. V. РЕЖИМ РОБОТИ, ТРИВАЛІСТЬ РОБОЧОГО ЧАСУ ТА ВІДПОЧИНКУ
  8. VІ. ЗАХИСТ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  9. VІІ. Оформлення роботи
  10. Алгоритм виконання курсової роботи
  11. Алгоритм виконання роботи
  12. АЛГОРИТМ ДІЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ТА ЗАСТУПНИКА ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ ПІД ЧАС ЗДІЙСНЕННЯ ПЕРЕВІРКИ ФАХІВЦЯМИ СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ

 

В залежності від особливості та змісту курсова робота виконується в формі тексту, ілюстрацій, таблиць або їх поєднань на паперу формату А4. Допускається використання листів іншого формату, коли це необхідно.

Текст курсової роботи друкується машинним способом (на комп'ютері) - шрифтом "Тіmes New Roman" та відповідає розміру 14 пт текстового редактора через 1,5 інтервали. Абзац має бути однаковим по тексту і дорівнювати п'яти знакам або становити 1,25 см.

Текст роботи варто друкувати, дотримуючи наступних розмірів полів: ліве - 30 мм, верхнє та нижнє по 20 мм, праве -10 мм.

Структурні елементи "РЕФЕРАТ', "ЗМІСТ", "ВСТУП", "ТЕРМІНОЛОГІЧНИЙ СЛОВНИК ЗА ТЕМОЮ", "ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ", "СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ", "ДОДАТКИ" не нумерують, а їх найменування служать заголовками структурних елементів.

Розділи повинні мати заголовки. Заголовки структурних елементів роботи і глав варто розташовувати в середині рядка і друкувати прописними буквами без крапки наприкінці, не підкреслюючи.

Заголовки підрозділів необхідно починати з абзацного відступу, не підкреслюючи, без крапки наприкінці. Переноси слів у заголовках не допускаються.

Відступ між заголовками повинен бути 1 рядок (або 1,5 інтервалів), відступ між заголовками і наступним та попереднім текстом повинен бути не менше 2-х рядків (або 3-х інтервалів).

Наприклад:

 

РОЗДІЛ 1 ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ПОНЯТТЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В БУДІВНИЦТВІ   1.1. Поняття та суть інвестиційної діяльності     Текст....    

 

 


Сторінки роботи варто нумерувати арабськими цифрами, дотримуючи наскрізної нумерації по всьому тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки наприкінці, починаючи із вступу. Титульний лист включають у загальну нумерацію сторінок. Номер сторінки на ньому не проставляють. Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих аркушах, включають у загальну нумерацію сторінок.

Розділи (глави) і підрозділи (параграфи) варто нумерувати арабськими цифрами. Глави роботи повинні мати порядкову нумерацію в межах викладу суті роботи і позначатися прописними буквами і арабськими цифрами без крапки, наприклад, РОЗДІЛ 1, РОЗДІЛ 2, РОЗДІЛ 3 і т.д. Номер параграфів складається з номера глави і порядкового номера параграфа, розділених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять: 1.1, 1.2 і т.д. Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного підрозділу.

Ілюстрації (креслення, малюнки, графіки, схеми, діаграми) варто розташовувати безпосередньо після тексту посилань на ілюстрацію автором курсової, необхідно в посиланнях указувати джерело інформації. Ілюстрації повинні мати назву, яку необхідно поміщати під ілюстрацією. При необхідності нижче поміщають текст. Ілюстрація позначається словом "Рисунок", що разом з назвою ілюстрації поміщають після пояснюючих даних, наприклад, "Рис. 3.1. Схема розміщення". Номер ілюстрації складається з номера розділу (глави) і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою, наприклад, рисунок 3.2 - другий малюнок третього розділу. Якщо в курсовий тільки одна ілюстрація, її нумерують відповідно до загальних правил.

Таблиці містять цифровий матеріал, що характеризує один чи кілька показників за визначений період, їх варто розміщати після тексту, у якому вона вперше згадується чи на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті курсової роботи. Таблиці варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що приводяться в додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділеного крапкою, наприклад, таблиця 2.1 - перша таблиця другого розділу. Номер таблиці і її назва поміщають над таблицею. Спочатку дається номер таблиці у правому верхньому кутку, потім на іншому рядку по центру пишеться назва таблиці. Наприклад:

Таблиця 2.1.

Аналіз показників, характеризуючих інвестиційну діяльність за 2011-2012рр.

№з/п Показники Од. виміру    
         
         
         
         

 

Назва повинна бути короткою і відображати зміст таблиці. При розподілі таблиці на частині допускається її заголовки заміняти відповідно номерами граф і рядків (арабськими цифрами), нумеруючи їх і в першій частині таблиці. Назва і номер таблиці вказують над першою частиною таблиці, а над перенесеною частиною пишуть: Продовження таблиці з указівкою її номера.

Заголовки граф таблиці пишуться з прописної букви, а підзаголовки з рядкових, якщо вони складають одну пропозицію з заголовком граф.

Заголовки і підзаголовки граф таблиці вказують в однині.

Дані таблиці повинні мати одиниці виміру, що можуть вказуватися поруч з показниками чи виділятися в окремий стовпчик. При однаковій розмірності всіх показників, що містяться в таблиці, одиниці виміру можуть виноситися в заголовок таблиці через кому чи вказуватися праворуч від таблиці. Якщо за окремими показниками відсутні дані, то в-таблиці ставиться прочерк, дробові числа варто вказувати з однаковим числом знаків після коми.

При використанні перерахувань у тексті роботи перед ними ставлять двокрапку, а перед кожною позицією перерахування варто ставити малу літеру алфавіту з дужкою, чи, не нумеруючи, - дефіс (перший рівень деталізації). При подальшій деталізації перерахування варто використовувати арабські цифри з дужкою (другий рівень деталізації). Перерахування першого рівня деталізації друкують малими літерами з абзацного відступу, а другого - з відступом відносно перерахуванні першого рівня.

При викладанні матеріалу студент користується певною літературою. В тексті курсової роботи не допускається дослівне повторення тексту з книг, журналів чи газет. Цитати повинні бути короткими і органічно ув'язуватися з основним текстом. На використані у роботі данні, цитати, таблиці, схеми необхідно робити зноски. Зноску на використані матеріали допускається робити як в середині тексту, так і після його викладання у такому вигляді: [2, с.4].

Виноски на використані джерела виконують так:

- для книг - вказується їх автор, повне найменування, номер тому (частини), місце видання, найменування видавництва, рік видання, номер сторінки;

- для журналів - автор статті, її повна назва, найменування журналу, рік і номер видання, номер сторінки;

- для газет - автор статті, її найменування, номер і дата видання.

Примітки поміщають при необхідності пояснення змісту тексту, чи таблиці, ілюстрації. Вони розташовуються безпосередньо після тексту, до яких вони відносяться. Слово "Примітки" друкують із прописної букви з абзацного відступу, не підкреслюють, після слова "Примітки" ставлять крапку і з прописної букви в тім же рядку дають текст примітки. Одну примітку не нумерують. Кілька приміток нумерують послідовно арабськими цифрами з крапкою. Після слова "Примітка" ставлять двокрапку і з нового рядка з абзацу після номера примітки з прописної букви дають текст примітки.

Виноски позначають надрядковими знаками у виді арабських цифр (порядкових номерів) з дужкою. Нумерація виносок - окрема для кожної сторінки. Знаки виноски ставлять безпосередньо після того слова, числа, символу, пропозиції, до якого дається пояснення, і перед текстом пояснення. Текст виноски поміщають під таблицею наприкінці сторінки і відокремлюють від таблиці чи тексту лінією 30-40 мм, проведеною в лівій частині сторінки. Текст виноски починають з абзацу і друкують з мінімальним міжстроковим інтервалом.

Формули і рівняння розташовують безпосередньо після тексту, у якому вони згадуються, посередині сторінки, виділяючи її зверху і знизу вільним рядком і нумеруючи порядковою нумерацією в межах розділу. Номер формули чи рівняння, що складається з номера глави і порядкового номера формули в ньому, розділених крапкою, вказують у дужках на рівні формули (рівняння) у крайнім правому положенні на рядку. Пояснення значень символів і коефіцієнтів, що входять у формулу, варто приводити безпосередньо під нею в тій послідовності, у якій вони дані у формулі. Перенос формули допускається тільки на знаках виконуючих операцій, причому, знак операції на початку наступного рядка повторюється. Формули, що випливають одна за інший і не розділені текстом, розділяються комами.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)