АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Проміжне оцінювання знань з дисципліни (модульний контроль)

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів
  2. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  3. V. Актуалізація опорних знань учнів.
  4. V. КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ
  5. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  6. VII. Стягнення за порушення трудової дисципліни
  7. VІ. Закріплення знань, умінь та навичок.
  8. VІ. Критерії оцінювання
  9. АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ ЗІ СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНОЮ СХЕМОЮ (МІЖДИСЦИПЛІНАРНИМИ ЗВ’ЯЗКАМИ).
  10. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  11. Анотація навчальної дисципліни «Макроекономічний аналіз»
  12. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»

 

При виконанні модульної (контрольної) роботи оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, який набули студенти після опанування певного модуля. Модульний контроль може проводитись у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань під час проведення контрольних робіт, виконання індивідуальних завдань, розв’язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо. Контрольні роботи проводяться з метою оцінювання рівня знань студентів за модулями.

Модуль – це частина програми дисципліни, яка складається з пов’язаних між собою у певному співвідношенні теоретичних, емпіричних і практичних компонентів змісту, кожна складова якого оцінюється в балах.

При виконанні модульних (контрольних) завдань оцінці підлягають теоретичні знання та практичні навички, який набули студенти після опанування певного модуля. Модульний контроль може проводитись у формі тестів, відповідей на теоретичні питання або розв’язання практичних завдань під час проведення контрольних робіт, виконання індивідуальних завдань, розв’язання виробничих ситуацій (кейсів) тощо. Контрольні роботи проводяться з метою оцінювання рівня знань студентів за модулями.

З метою перевірки засвоєння студентами матеріалу з найважливіших розділів дисципліни «Облікове забезпечення управління зовнішньоекономічною діяльністю», а також для надання студентам можливості набути практичних навичок письмового викладу навчального матеріалу з точки зору його повноти, правильності, логічної послідовності та оформлення, передбачено обов’язково виконати модульну контрольну роботу проміжного контролю.

Модульна контрольна робота включає теми

Тема 1.Предмет, зміст та завдання дисципліни.

Тема 2.Міжнародні еконо­мічні контракти та особ­ливості відображення ін­формації про міжнародні операції в системі обліку

Тема 3. Валютно-фінансові операції у міжнародній економічній діяльності

Тема 4. Облік операцій з імпорту

Тема 5. Облік операцій з експорту.

Завдання для проведення модульної контрольної роботи включають 3 теоретичних питань, 1 тестове завдання та 1 задачу.

Передані роботи для перевірки оцінює викладач, який веде практичні заняття. Результати оголошуються на наступному практичному занятті. Контрольні роботи студентам не повертаються.

Оцінка за модульну контрольну роботу виставляється на основі оцінок відповідей на кожне запитання контрольної роботи, що оцінюються за шкалою: 8; 7; 5; 0 балів.

Оцінка «8 балів» ставиться у тому разі, якщо студент:

а) систематично, ґрунтовно і всебічно висвітлив сутність економічних явищ і процесів: чітко сформулював поняття і термін; обґрунтував методичні принципи і підходи до розв’язання передбаченого завданням питання;

б) виявив знання законодавчих актів і нормативно-правових документів;

в) логічно, послідовно, правильно і безпомилково розв’язав задачу, зробив необхідні визначення і ґрунтовні висновки, що випливають з одержаного результату.

Оцінка «7 балів» ставиться у тому разі, коли студент:

а) систематично, ґрунтовно і всебічно висвітлив сутність економічних явищ і процесів: сформулював поняття і термін;

б) виявив знання законодавчих актів і нормативно-правових документів;

в) послідовно, правильно і безпомилково розв’язав задачу, зробив необхідні визначення і ґрунтовні висновки, що випливають з одержаного результату, проте із незначними помилками.

Оцінка «5 балів» ставиться у тому разі, коли студент:

а) вірно але поверхово розкрив сутність економічних явищ і процесів, сформулював поняття і терміни в основному правильно, але з допущеними помилками; правильно описав методику розв’язання передбачених завданням питань але поверхово розкрив їх сутність і взаємозв’язок;

б) не показав знання законодавчих актів і нормативно-правових документів;

в) при розв’язанні задач правильно визначив хід розв’язання але допустив помилки в розрахунках і одержав невірний результат; при вирішенні типових ситуацій допустив непринципові помилки; зробив не всі необхідні визначення і висновки.

Оцінка 0 балів ставиться у тому разі, коли студент:

а) не розкрив сутності економічних явищ і процесів; зовсім не дав визначення понять і термінів; в основному невірно обґрунтував методичні принципи до розв’язання передбаченого завданням питання або дав правильну відповідь але не на запитання в білеті;

б) не знайомий із законодавчими актами і нормативно-правовими документами;

в) не розв’язав задачі; не вирішив типової ситуації; не зробив основних розрахунків та необхідних визначень і висновків.

За рішенням кафедри студентам, які брали участь в поза навчальній науковій діяльності – в роботі конференцій і студентського наукового гуртка, підготовці наукових публікацій тощо – можуть присуджуватись додаткові бали (5) за результатами поточного контролю. При цьому загальна кількість балів, що вноситься до відомості за поточну роботу не може перевищувати 50 балів.

В журнал обліку роботи викладача та електронний журнал виставляється оцінка за кожне завдання.

Результати поточного контролю знань студентів вносяться до Відомості обліку поточної і підсумкової успішності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)