АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Ранцева система пожежегасіння «ИГЛА-1-0,4»

Читайте также:
  1. A) Магнітоелектрична система.
  2. A) Устойчивая система средств, методов и приемов общения тренера с спортсменами
  3. B) Електромагнітна система.
  4. C) Електродинамічна система.
  5. Cтрахування в логістичних системах
  6. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  7. DNS — доменная система имен
  8. E) Індукційна система.
  9. I. Система грамматических времен в страдательном залоге
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. IV. Центральна нервова система. Черепні нерви. Органи чуття.
  12. IV. Ямайская валютная система

На рис.11 показано процес гасіння дерев’яного штабелю за допомогою ранцевої системи пожежегасіння «ИГЛА-1-0,4», а в табл.7 наведено її основні тактико-технічні характеристики.

Переваги ранцевої системи пожежегасіння «ИГЛА-1-0,4»:

ü висока швидкість і інтенсивність подачі рідини, що гасить;

ü можливість роботи в імпульсному і безупинному режимах;

ü дрібнодисперсний стабільний склад струменя;

ü багаторазовість використання;

ü незначний збиток від процесу гасіння;

ü мінімальні втрати рідини, що гасить;

ü можливість комплектації індивідуальним дихальним приладом і насадками для захисту від інтенсивного випромінювання й осадження диму.

 

 

Вогнегасник ОСП-1 (ОСП-2)

 

Призначення

ОСП призначений для гасіння без участі людини загоряння твердих і рідких речовин, нафтопродуктів, електроустаткування, у невеликих складських, технологічних, побутових приміщеннях, гаражах та ін. ОСП використовується замість переносних вогнегасників чи додатково до них.

ОСП не гасить лужні і луго-земельні метали і речовини, що горять без доступу повітря.

Технічні характеристики

Обсяг, що захищається одним вогнегасником………………………5–8м3

Маса вогнегасника, не більше………………………………………...1-2 кг

Температура спрацьовування……………………………1000С (для ОСП-1)

2000С (для ОСП-2)

Габаритні розміри

довжина...…..............…………………не більш 500 мм

діаметр………………...............………не більш 54 мм

Температура експлуатації………………………………від –500С до +500С

Принцип роботи

ОСП являє собою герметичну скляну ємність, заповнену вогнегасним порошком і газо утворювачем. ОСП встановлюється горизонтально за допомогою держателя над місцем можливого загоряння. При виникненні вогнища і нагрівання газоутворювача до 1000С (ОСП-1) чи 2000С (ОСП-2) він розкладається, тиск у ємності зростає, що приводить до руйнування ємності й імпульсному викиду вогнегасного порошку.

При ручному використанні розбити колбу з одного з торців і засипати палаючу ділянку порошком.

Висота установки ОСП – 0,1-2,0 м над місцем можливого загоряння, у залежності від конструктивних особливостей об'єкта захисту. Можливі варіанти установки ОСП в кабельних тунелях, житлових приміщеннях, гаражах та електророзподільних пристроях показано на рис.12,13,14.

ІХ. Стаціонарні автоматичні установки (системи)

пожежегасіння

 

Під поняттям автоматичні установки (системи) пожежегасіння розу­міється сукупність стаціонарних технічних засобів для гасіння пожежі за рахунок випуску вогнегасної речовини з ав­томатичним способом приведення до дії.

Установки автоматичного пожежогасіння повинні забезпечувати:

ü час спрацьовування менший гранично допустимого часу вільного роз­витку пожежі;

ü тривалість дії в режимі гасіння, необхідну для ліквідації пожежі;

ü інтенсивність подавання (концентрацію) вогнегасних речовин;

ü надійність функціонування.

За принципом дії засоби автоматичного пожежогасіння можна поділити на підрозділи:

ü установки призначені для подачі засобу вогнегасіння рівномірно по всій площі приміщення, у будь-якому місці де можливе виникнення пожежі. У вигляді вогнегасного в цих засобах найчастіше застосовуються розпилена вода, піна, порошкові склади;

ü системи й установки об'ємної дії, призначені для заповнення вогнегасною речовиною всього об’єму приміщення, що захищається. У таких системах у якості вогнегасної речовини застосовуються двоокис вуглецю, інертні гази, пари деяких галоідовуглеводородів, піна високократна;

ü установки локальної дії, призначені для локального (місцевого) захисту технологічного устаткування, технологічних апаратів і інших об'єктів, розташованих як у приміщеннях, так і на відкритому повітрі. У них можуть використовуватися усі види вогнегасних речовин і складів.

Класифікація стаціонарних установок пожежогасіння наведена на рис. 15.

У реальних умовах осередки пожежі можуть виникнути в місцях, важкодоступних для доставлення диспергованих та пінних вогнегасних речовин, які подаються стаціонарними установками пожежогасіння з утворенням так званих «тіньових» зон. З цих причин ці установки часто забезпечують тільки локалізацію пожежі. Тому використання автоматичних установок пожежога­сіння передбачає обов'язкову участь в ліквідації пожежі оперативних підрозділів пожежної охорони. Ліквідація пожежі може бути також забезпе­чена обслуговуючим персоналом, охороною об'єкта або добровільними проти­пожежними формуваннями.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)