АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програмні засоби для створення інтелект-карт

Читайте также:
  1. CASE-технологія створення інформаційних систем
  2. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  3. VIII Грошові засоби Ф.-Д. Організації У.Н.Р.
  4. Аварійно-рятувальні засоби
  5. Автоматичне створення форм
  6. Банківська система. Процес «створення» банківських грошей.
  7. Будівельна продукція, процеси її створення та реалізації.
  8. Вивчення обсягів та причин створення наднормативних товарних запасів
  9. Види нового товару. Процес створення нового товару
  10. Використання клаузури для створення банку ідей і пропозицій
  11. Вогнегасні засоби
  12. Вставка або створення звичайних і кінцевих зносок

Безкоштовні програми:

Програма   Опис  
1. FreeMind Одна з найпоширеніших, безкоштовних програм по побудові ментальних карт. Переваги: - інтуїтивне зрозуміле управління; - наявність основних функціональних можливостей для побудови Mind Maps; - можливість зберігати карту в різних форматах (jpeg, pdf, html і ін.). Особливості: - необхідно перед інсталяцією програми встановити Java; - неможливо прикріплювати документи і файли до віток; - графічні елементи досить низької якості, проте можна прикріплювати власні.  
2. The Personal Brain     Компанія "The Brain" випускає 4 програмних продукту, з яких лише даний є безкоштовним.   Переваги: - повною мірою задіюється просторове мислення, можна дивитися на карту в різних площинах, це головна перевага; - до топикам можна прикріплювати файли (у будь-яких форматах), теки і заслання; - зручно створювати каталог картинок: при наведенні на ікону прикріпленою до топику картинки, вона збільшується до свого натурального розміру.   Особливості: -власна бібліотека графічних елементів відсутня; - не можна побачити в одному просторі повністю всі рівні карти, для цього потрібно переміщатися по карті.  
3. XMind Безкоштовна програм по створенню ментальних карт. Досить реєструватися на сайті, заповнивши невелику форму.   Переваги: - Після реєстрації на сайті можна викладати свої карти на однойменному інтернет-ресурсі. - За невелику плату можна дістати додаткові можливості: аудіо замітки, спільне використання карти, інформацію про завдання, фільтрацію, режим презентації.   Особливості: -У безкоштовній версії відсутність конвертації файлів в pdf, текстовий документ, PowerPoint, MindManager.    
4. Free Mind Map - Freeware     Безкоштовна програма для малювання ментальних карт, відрізняється від своїх аналогів тим, що побудована на векторній графіці. Побудова ментальних карт в даній програмі нагадує збірку конструктора: у будь-яку частину робочого простору можна додати картинку, стрілку, топик. Переваги: - Багато варіантів дизайну графічних елементів (стрілки, топики, лінії, фон) - Великий простір для творчості, оскільки елементи можна додавати в будь-яку частину робочого простору. - Можна за допомогою "олівця" малювати лінії будь-якої форми і розміру, і підписувати їх.   Особливості: - Будь-який векторні редактор відрізняється від звичної роботи з растровими зображеннями. - Якщо немає досвіду роботи з векторною графікою, деякий час потрібно буде витратити на те, аби звикнутися.  
5. DropMind     Для скачування з сайту доступна лише бета-версія програми. Програма стала платною з 24.09.09:(   Переваги: - Простий інтерфейс зручна навігація, управління схоже на MindManager 7 в скороченому варіанті. - Можливий експорт карт з MindManager (конвертується без збереження картинок).   Особливості: - Немає можливості додавати картинки з буфера обміну, власна колекція картинок дуже мізерна. - Не інтегрується з бізнес додатка MS-Office. - Для скачування потрібна реєстрація.    
6. ScreenHunter 5 Free Зручна програма для захвату картинок з екрану монітора. Все що ви бачите на екрані монітора можна перетворити на картинку, символ, значок і відразу ж використовувати в побудові ментальної карти. Зберігає картинку в BMP, JPEG або GIF форматі.  

 

Платні програми:

Програма   Опис  
1. Mindjet MindManager   Одна з найпопулярніших і найбільш функціональних програм. Переваги: - Mindjet MindManager інтегрований з MS Office додатками (Word, Excel, Outlook, PowerPoint); - Можливість приєднувати будь-які файли, заслання, теки; - Інтерфейс аналогічний Office 2007, інтуїтивно зрозумілий; - Неймовірна кількість інструментів і функціональних можливостей. Новинки останньої версії Mindjet MindManager 8. Особливості: - Порівняльна невелика кількість шаблонів зовнішнього вигляду віток; - Програма має масу можливостей, від цього на її освоєння буде потрібно трохи більше часу; - Немає русификатора  
2. ConceptDraw MindMap   Популярність цієї програми в Росії досить велика. Може бути тому, що розроблена він на Україні. Доступніший і простіший (по функціональних можливостях) аналог програми MindManager. Переваги: - Дуже проста навігація, нічого зайвого; - Можливість приєднувати файли теки, заслання; - Потужний графічний модуль, можливість малювати лінії, додавати красиві картинки з бібліотеки; Особливості: -Немає можливості вставляти діаграми і таблиці; - Неможливо перетворити карту в презентацію; - Копії карт, конвертовані в інші формати можуть відкриватися лише в програмах-додатках ConceptDraw. (немає інтеграції з Microsoft Office). - Відсутність русифікатора.  
3. iMindMap   Програма, розроблена Тоні Бьюзеном спільно з Крісом Гріффітсом відносно недавно, - в 2007 році. Переваги: - Красивий дизайн віток, немов вітки намальовані від руки. Також можна міняти їх кут нахилу і додавати вигини; - Картинки можна додавати не в строго певне місце (зверху або збоку), а в будь-яке місце на карті. Також картинки можна вільно переміщати; - Програма синтегрирована з MS Office (Word, Outlook, Project); - Можна імпортувати карти у форматах програм MindManager і FreeMind; - Вартість значно нижча, ніж на продукт компанії Mindjet.   Особливості: - Немає можливості вставляти діаграми і таблиці; - Неможливо варіювати товщину ліній; - За рахунок особливого розташування віток, карта виходить некомпактна. Тому, якщо потрібно зафіксувати великий об'єм інформації, доведеться витрачати трохи більше часу на операцію з картою і навігацію по ній.  
4. MindMapper Jr.     Софтвер для побудови ментальних карт для дітей. Вартість даного програмного продукту - 19,95$. Переваги: - Інтерактивні підказки в процесі роботи з програмою, не потрібно буде читати довгі інструкції. - 90% дій для створення ментальної карти здійснюється за допомогою мишки  

 

Online програми

Програма   Опис  
1. MindMeister Програма для створення ментальних карт в режимі On-line. Переваги: -Можливість імпортувати і експортувати карти з MindManager і FreeMind - Можливість зберігати карти на сервері і мати до них доступ з будь-якого комп'ютера. - Можливість прикріплювати файли до гілочок. - Є безкоштовна версія Baisic Free version (з функціональними обмеженнями) Особливості: -Графічні символи дуже маленькі за розміром, і вибір їх невеликий - Немає можливості варіювати колір ліній і їх форму. - Потрібна реєстрація перед доступом до ресурсу. Повна версія коштує 15 $ у рік (сповна доступно для таке рівня ресурсу).  
2. Bubbl.us   Безкоштовна програма On-line для побудови ментальних карт із зручною навігацією. Ідеально личить для проведення мозкового штурму.   Переваги: - Можливість роздруковувати, поміщати в блог або на сайт створену карту. - Є можливість працювати над картою декільком людям одночасно. - Можна зберегти карту як малюнок, а також відправити на e-mail. Особливості: - Неможливо додавати картинки - Кодувати можна лише кольором або розташуванням в просторі.  
3. Mindomo Basic Ета безкоштовна програма On-line дає можливість створювати і редагувати ментальні карти, а також розділяти їх з друзями і колегами.   Переваги: - Підтримує більшість оперативних систем і браузерів. - Підтримка декількох мов - Можливість імпорту ментальних карт в інших форматах.   Особливості: - Неможливо прибрати рекламні блоки із сторінки, на якій створюється карта. - Максимальна кількість карт, які можна зберегти, - 7.  

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)