АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Програма BDE Admіnіstrator

Читайте также:
  1. VI. Програма змагань
  2. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма
  3. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.
  4. ДЕРЖАВНА ПРОГРАМА ДЕМОНОПОЛІЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ І РОЗВИТКУ.
  5. Державна цільова програма
  6. Додаток. Програма дисципліни і методичні
  7. Допускає роботу з програмами, розробленими в інших сумісних ОС, і їх виконання.
  8. Зарубіжний досвід стратегічного управління людськими ресурсами (програма фірми «Сіменс»)
  9. ІІ. НАВЧАЛЬНА ПРОГРАМА
  10. КОНТРОЛЬНА ТЕСТОВА ПРОГРАМА
  11. КОНТРОЛЬНО-ТЕСТОВА ПРОГРАМА
  12. Лабораторна робота № 1. НАЛАШТУВАННЯ РОБОЧОГО СТОЛУ. СТАНДАРТНА ПРОГРАМА РАІNT

Інструментальні засоби

Інструментальні засоби являють собою програми, що призначені для обслуговування БД, а також для виконання допоміжних дій при розробці додатків, наприклад, для створення таблиць і налагодження SQL-запитів. Разом з Delphі поставляється велика кількість інструментальних програм, що застосовані для роботи як з локальними, так і з виддаленими БД. У цій главі розглядаються інструментальні засоби для роботи з локальними базами даних.

Програма BDE Admіnіstrator

 

Програма BDE Admіnіstrator являє собою адміністратор процесора баз даних BDE. Для виклику Адміністратора BDE запускається файл bdeadmіn.exe, що знаходиться в одному каталозі з процесором баз даних. Внесені зміни зберігаються по закінченні роботи з Адміністратором у файлі конфігурації іdapі32.cfg. Програму також можна викликати через головне меню Wіndows вибором пункту Program/Borland Delphі 6/BDE Admіnіstrator.

Адміністратор BDE дозволяє набудовувати параметри БД і параметри операційної системи. Основні з них перелічуються нижче:

параметри псевдоніма БД:

назва;

тип;

шлях;

параметри драйвера:

тип;

мова;

системні установки:

установки за замовчуванням;

формати дати, часу і числові формати.

Для настроювання необхідного параметра в лівій частині вікна Адміністратора BDE вибирається потрібний об'єкт, після чого в правій частини вікна відкривається доступ до списку параметрів цього об'єкта. При редагуванні обраного в панелі інструментів об'єкта стають доступними кнопки скасування зроблених змін і кнопки підтвердження змін із зображенням червоної і синьої стрілок, відповідно. Скасувати або затвердити зміни також можна командами Cancel і Apply головного чи контекстного меню. Ліворуч від об'єктів, що мають незатверджені зміни, відображається зелений трикутник.

Додати новий об'єкт можна, вибравши у вікні Адміністратора пункт меню Object/New. Видалення виділеного об'єкта виконується командою Object/Delete головного чи контекстного або меню натисканням кнопки Delete панелі інструментів (із зображенням синього косого хреста).

Поточний стан об'єкта, обраного в лівій частині вікна, відображає значок, що з'являється ліворуч від імені об'єкта. Варіанти значків і їхній зв'язок зі станом об'єкта перераховані нижче.

" Зелений трикутник - об'єкт знаходиться в режимі редагування.

" Зелений трикутник з червоними променями - знову створений і ще не збережений у конфігурації об'єкт, для якого виконується редагування.

" Червоний трикутник ~ об'єкт знаходиться в режимі редагування, деякі зміни є некоректними і не можуть бути збережені.

" Червоний трикутник з червоними променями - створений і ще не збережений у конфігурації об'єкт знаходиться в режимі редагування, деякі дані є некоректними і не можуть бути збережені.

" Яскраво-зелений квадрат ~ об'єкт відкритий.

З додатка можна керувати настроюваннями BDE за допомогою відповідних методів.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)