АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Принцип роботи ДДА-66

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  3. I. Назначение, классификация, устройство и принцип действия машины.
  4. I. Первый (и главным) принцип оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  5. I. Первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях верхней конечности является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  6. I. Поэтому первым (и главным) принципом оказания первой помощи при ранениях является остановка кровотечения любым доступным на данный момент способом.
  7. I. ПРИНЦИПИАЛЬНЫЕ СООБРАЖЕНИЯ
  8. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  9. II. Общие принципы исчисления размера вреда, причиненного водным объектам
  10. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  11. II. Основные принципы
  12. II. Основные принципы и правила поведения студентов ВСФ РАП.

 

Для розгортання дезинфекційно – душових установок необхідно вибрати рівну та суху площадку розміром 30х30 м біля водойми з врахуванням маскувальних та захисних властивостей місцевості, у відповідності санітарно-гігієнічним вимогам.

Підготувати площадку для розгортання. Підготовка площадки заключається у вирівнюванні, розчистці від сторонніх предметів та сміття, а взимку від снігу, в підготовці під'їзних шляхів, викопування спеціальних канавок (стоків) і поглинаючих ям на відстані 10 м, а при спеціальній обробці не менше 25 м.

Потім встановлюється в робоче положення дезинфекційно – душовий агрегат, при цьому необхідно враховувати, що з лівої сторони на відстані 8 – 10 м повинні бути встановлені намети. Намети розміщуються на одній лінії, а тамбури з’єднуються. Це необхідно для того, щоб установка працювала по принципу санітарного пропускника, тобто повинен бути виключений зустрічний рух людей в наметах, де проходить одягання та роздягання військовослужбовців, а також перехресні потоки продезинфікованого обмундирування з обмундируванням, що підлягає обробці.

Якщо ДДА – 66 розташована поблизу водойми, не більше 8 метрів від дзеркала водяної поверхні, на висоті менше 4,5 м, то можна не розгортати гумові резервуари та мотопомпу.

Якщо дезинфекційно – душова установка ДДА – 66 розміщена на відстані до 100 м від водойми, і висоті до 25 м, то в цьому випадку поблизу ДДА – 66 встановлюються 2 гумові ємності ГЦ – 1200, а біля водойми мотопомпу М – 600А, до мотопомпи під’єднують усмоктувальний та нагнітаючий рукав. Другий кінець нагнітаючого рукава опускають в одну з встановлених гумових ємностей. Усмоктуючий рукав з фільтром опускають у водойму, але з таким розрахунком, щоб він не торкався дна.

В ємність опускають усмоктувальні шланги ручного насосу та бойлер – акумулятора.

Запускають мотопомпу М – 600А та заповнюють ємність водою.

Під’єднують усмоктуючі рукав до ручного насосу, пароструминного елеватора, парового інжектора. Від інжектора рукав опускають в живильний бачок, а решту рукавів в гумові ємності чи водойму.

Розгортається душовий пристрій в наметі УСБ – 56 і під’єднується до нагнітального патрубка бойлер – акумулятора.

Після проведення підготовчих робіт заповнюють водою котел за допомогою насосу і проводять розпалювання форсунки. При цьому необхідно відмітити, що ресивер автомобіля повинен бути заповнений повітрям, тиск якого не менше 0,1 МПа. Повітря використовується для розпилення палива під час розпалюванні форсунки, а при досягненні тиску пари 0,1 МПа розпилення проводиться парою.

Розпалювання котлу з використанням повітря для розпалювання дизельного пального робиться в наступному порядку:

1. Запустити двигун та прогріти його до досягненні охолоджуючої рідини температури 50ºС.

2. Закрити вентиль подачі пари в конденсаційний бачок та відкрити кран подачі повітря на ресивери.

3. Відкрити вентиль подачі на паливопроводі, заповнити форсунку поливом і з допомогою факела підпалити його.

4. Відкрити вентиль подачі повітря в конденсаційний бачок, відрегулювати горіння палива по кольору полум’я та диму.

5. При з’явленні пари з верхнього водопробного крана – закрити його.

При цьому необхідно враховувати, що фронт управління установкою бажано розташовувати проти віту для отримання деякого піддуву повітря, що сприяє згорянню палива і створює сприятливіші умови для обслуговуючого персоналу.

З досягненням тиску пари в котлі 0,1 МПа перейти не розпилення палива парою, для чого необхідно:

1. Припинити подачу палива у форсунку і закрити вентиль подачі повітря в конденсаційний бачок.

2. Відкрити вентиль подачі пари в конденсаційний бачок та вилучити конденсат з нього.

3. Відкрити вентиль подачі палива у форсунку.

4. Після запалення палива від факелу подати пару у форсунку для розпилення.

5. Відрегулювати горіння по кольору полум’я та диму.

6. Піднявши тиск пари у котлі 0,4 МПа на що знадобиться 30 – 45 хвилин з моменту розтопки котла, перевіряють дію запобіжних клапанів та манометру.

Після чого приступають до помивки особового складу, дезинфекції та дезинсекції обмундирування. При помивці особового складу пари направляють у пароструминний елеватор, за рахунок створення розрідження в елеваторі вода усмоктується з ємності (водойми), нагрівається та направляється через бойлер-акумулятор на душеві сітки. Для нагрівання води до температури 38 – 40ºС в бойлер-акумулятор подається пара. Змінюючи вентилем подачу пари регулюють температуру води, яка діє на душові сітки.

При дезинфекції (дезинсекції) обмундирування камеру попередньо підогрівають до температури 70 – 80ºС протягом 10 хвилин. Після цього приступають до завантаження обмундирування. Обмундирування подають на плечиках, завантажують у камеру рівномірно по всій її довжині, проштовхуючи по стальним прутам, протягнутим під стелею, за допомогою спеціальної жердини.

При дезинфекції обмундирування пару подають в бачок з дезинфікуючим розчином, проходячи через який пара розпилює його і ця суміш під тиском попадає у камеру.

При дезинсекції обмундирування пара подається в дезинфекційну камеру, минаючи бачок дезинфікуючим розчином.

В процесі роботи паровий котел доповнюють водою з допомогою інжектора. Інжектор може працювати під тиском пари в котлі не менше 0,27 МПа.

Якщо не працює інжектор, то воду в паровий котел закачують за допомогою ручного насоса. Для цього необхідно, щоб тиск пари в котлі не перевищував 0,3 МПа.

Для припинення роботи потрібно:

1. Припинити подачу палива, закривши вентилі подачі палива та пари.

2. Підняти рівень води у котлі до верхнього пробного крану (при екстреній зупинці доповняти котел не обов’язково).

3. Повільно охолодити котел та злити з нього воду.

При досягненні робочого тиску у котлі душовий пристрій запускають у роботу наступним чином:

1. Відкрити вентиль за елеватором.

2. Відкрити вентиль перед елеватором (проходить усмоктування).

3. Пускають пару в бойлер-акумулятор, відкривши вентиль частково або повністю. Нагрівання води в бойлер – акумуляторі супроводжується шумом (тріском).

4. Регулюючи вентилем подачі пари, тим самим регулюють температуру нагрівання води, що діє на душовий прилад.

Перед завантаженням обмундирування камеру звільняють від всіх речей та предметів, які в ній перевозяться, за виключенням решіток, укладених на підлозі. Перевіряють, відкриті отвори в підлозі чи ні, вгвинчують оправу-термометр (у випадку встановлення прямого термометра).

Як була відмічено раніше, перед завантаженням камери першою партією обмундирування її прогрівають (при зачинених дверях) до температури 70-80ºС протягом 10 хв. Після цього приступають до завантаження обмундирування (з лівої сторони кузова).

Для запобігання знеособлювання обмундирування кожне плечико повинно бути забезпечено 2 жетонами з одним й тим самим номером: один жетон залишають на плечиках, а інший видають військовослужбовцям, від якого отримано обмундирування.

Для впускання пари в камеру необхідно відкрити два вентилі, минаючи бачок для формаліну.

Для випаровування формаліну необхідно наповнити бачок формаліном, пропустивши через нього пару, відкрити вентиль “Пара з формаліном у камеру” і “Пара у формаліновий бачок”.

При експлуатації дезинфекційно – душової установки, працюючій у комбінованому режимі (помивка людей та дезинфекція обмундирування) велике значення має правильна організація роботи, так як від цього залежить пропускна можливість установки і ефективність використання її обладнання.

Комбінована санітарна обробка, також як ї помивка їх проводиться групами. На роздягання груп (змін) людей відводиться 5 хв., на завантаження обмундирування у камеру та вивантаження його з камери при дезинфекції – 7 хв., на підйом температури у камері до 98ºС – 3 хв., на експозицію – не менше 5 хв. Закінчення миття зміни фіксується включенням душових сіток, якщо запас холодної води обмежений чи знизився робочий тиск в котлі до 0,3 МПа.

Перерва в подачі води в душеві сітки використовується для підйому тиску в котлі і для прибирання мийного відділення.

В цей час роздягається і готова до помивки чергова зміна. При такій організації роботи забезпечується санітарна обробка не менш чотирьох змін в годину.

Найбільша кількість пари витрачається при роботі елеватора і підйому температури в камері. Тому одночасний пуск пари в елеватор і в камеру починають тоді, коли робота топки добре налагоджена і тиск у котлі найбільший – 0,4 МПа. Вентилі пуску пари потрібно відкривати не повністю. В іншому разі тиск в котлі різко впаде і кількість води, що поступає на душові сітки значно зменшиться (витрати води при помивці особового складу повинні складати 5 – 5,5 л/хв. на одну душову сітку).

Попередньо, до початку роботи камера повинна бути прогріта, як вказувалось вище, до 98ºС, а температура води в бойлер – акумуляторі доведена до 60 – 80ºС.

При експлуатації дезинфекційно – душової установки в холодну пору року необхідно проводити спеціальні заходи, які попереджують замерзання води в котлі, ручному насосі, трубопроводах, запірній апаратурі і т.п.

В зимових умовах до розпалювання котла приступають негайно після наповнення його водою до нижнього пробного крану. Одночасно підкачують воду до середнього рівня. Щоб попередити замерзання води в насосі та усмоктуючому рукаві (підчас розтопки та роботи котла) треба через кожні 3-5 хв. підкачувати воду. Надлишок води випускають в бак або назовні. З з’явленням пари ручний насос та обидва усмоктуючі рукави періодично підігрівають. Прогрівання ручного насосу можна здійснювати парою з рукава пари в атмосферу. Усмоктуючий рукав до насосу підігрівають не від’єднуючи його, теплою водою, яку задирають з живильного баку, а усмоктуючий рукав до елеватора – парою, для чого рукав піднімають з води, закривають вентиль “Вода в елеваторі” і відкривають вентиль пуску пари в елеватор. Усмоктуючий рукав насосу можна також продути парою, закріпивши його до труби подачі води в елеватор. При тривалій роботі на одному місці усмоктуючі рукави рекомендують утеплювати соломою, гілками хвойних дерев, дровами чи засипати снігом.

У випадку перерви в роботі душового пристрою на строк більше 15 хвилин усмоктуючі і напірні рукави від’єднати від насосу, бойлер – акумулятора, душового приладу і видалити воду, піднявши кінець рукава на висоту не менше 1,5 м; усмоктуючий рукав елеватора звільнити від води, пропускаючи через нього пару.

Для видалення води з циліндра ручного насосу потрібно відкрити спускні крани, від’єднавши усмоктуючий рукав, прокачати ручкою насосу для видалення води.

Під час експлуатації установки повинні суворо дотримуватись правил техніки безпеки. Для запобігання аварії (вибуху котла) не дозволяється:

1. Розпалювати котел без води або при низькому її рівні.

2. Накачувати воду у розігрітий сухий котел.

3. Підвищувати тиск пари поверх встановленого (0,4 МПа), відміченого червоною рискою на циферблати манометра.

4. Перевозити установку з працюючою форсункою із водою в паровому котлі.

5. Спускати воду під час роботи котла нижче допустимого рівня.

6. Затягувати пружини запобіжних клапанів, якщо останні автоматично відкриваються при тиску 0,42 МПа.

7. Працювати при несправному манометрі та водопоказному склі.

8. Працювати в темний час доби без освітлення манометра, водопоказного скла, пробних кранів.

9. Проводити ремонт під час роботи котла, який знаходиться під тиском пари.

Негайна зупинка котла відбувається в наступних випадках:

1. Якщо не спрацьовують обидва запобіжних клапани при підвищенні тиску зверху 0,42 МПа.

2. Якщо упущена вода за межі нижнього видимого рівня водопоказного скла.

3. Якщо не справні обидва живильних прилади (інжектор та ручний насос).

4. Якщо несправне чи забруднилося водопоказне скло.

5. Якщо несправний манометр.

6. Якщо помічені течія в требах, тріщина, віддушина чи інше пошкодження.

Перед розпалюванням форсунки потрібно перевірити, чи закриті пробки бензобаків автомобіля.

В момент пуску пари в паливну форсунку кочегар, що обслуговує котел, повинен знаходитись збоку від топочної двері для запобігання можливих опіків обличчя та рук при сильному спалаху горючої суміші, на руках кочегар повинен мати рукавиці.

Вогнегасник, який є на установці, завжди повинен бути справним та готовим до застосування.

Температура води, що подається на душеві сітки не повинна перевищувати 42ºС.

На допускати підйому температури всередині камери вище 98 0С.

Парові вентилі потрібно відкривати повільно, а закривати швидко.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)