АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як розраховуються та армуються плити без балочних залізобетонних перекриттів?

Читайте также:
  1. Блок 8. ВНУТРІШНЯ БУДОВА ЗЕМЛІ. ЛІТОСФЕРНІ ПЛИТИ.
  2. Основні системи залізобетонних мостів
  3. Чи являються із збірних залізобетонних оболонок, бурових опор, опускних колодязів та кесонів фундаментами глибокого закладання?
  4. Які використовуються плити для покриття одноповерхових будівель ? Які особливості розрахунку та армування плит покриття ?

Монолітна з/б плита являє собою статично невизначену конструкцію і розраховується за методом граничної рівноваги.

Експериментально встановлено, що для без балочної плити характерні 2 види завантажень:

1) Смугове - навантаження через проліт;

2) Суцільне – навантаження по всій поверхні.

При смуговому навантаженні утворюється 3 лінійні шарніри по осях колони

В граничному стані балочний момент від зовнішнього навантаження не повинен перевищити півсуми опорного+прольотного моментів

Момент внутрішніх сил в граничному стані в прольоті і на опорах.

Ms – визначається як для згинальних моментів.

Суцільне навантаження

В нижній зоні утворюються два взаємоперпендикулярних пластичних шарніра.

В верхній зоні утворюються шарніри по осях колон та під кутом в межах капітелі.

За методом граничних напружень знайдемо момент, за яким визначимо кількість прольотної і опорної арматури.

 

 

 


 

 

21-22 …………………..збірні безбалочні перекриття

23. Класифікація основ і фундаментів мілкого закладення.

Фундамент - підземна або підводна частина будівлі чи споруди, що передає навантаження на основу. За конструктивними і технологічними особливостями влаштування фундаменти бувають: мілкого закладення - передають навантаження на основу через свою підошву і споруджуються у відкритих котлованах з попереднім вийманням грунту; пальові фундаменти - опираються на відносно довгі вертикальні або малопохилі стержні - палі; глибокого закладення - занурюються в ґрунт з одночасним вийманням грунту з під них (опускні колодязі, кесони, стіна в грунті).

За методом виготовлення фундаменти розділяються на: монолітні, збірні і збірно-монолітні. За матеріалом: бутові, бутобетонні, бетонні, залізобетонні, дерев'яні, металеві та комбіновані. За формою в плані: стрічкові - приймаються під безперервні стіни; стовпчаті – приймають під колони та стіни (в комбінації з балками); плитні – виготовляють у вигляді суцільних, як правило, залізобетонних плит під всією спорудою. За характером роботи під навантаженням: жорсткі і гнучкі. Фундаменти відносять до жорстких, коли ширина їх підошви не виходить за межі призми жорсткості (рис.9.1). В протилежному випадку фундаменти гнучкі (рис.9.2).

Гнучкі фундаменти (матеріал - зазвичай залізобетон) сприймають моментні навантаження, а жорсткі невеликих розмірів (матеріал - бут, бутобетон або бетон) - практично тільки стискуючі навантаження. Тангенс кута жорсткості α залежить від матеріалу фундаменту і коливається в межах 0,2-0,35.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)