АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Як розраховують і армують балки покриття?

Читайте также:
  1. Ж/Б подкрановые балки
  2. З яких умов розраховують обмоткові дані обмотки паралельного збудження?
  3. Колонны каркаса, подкрановые балки.
  4. Подбор сечения подкрановой балки
  5. Проверка прочности сечения подкрановой балки
  6. Сечение балки – двутавр № 10
  7. Сечение балки – двутавр № 20 а
  8. Трещина обшивки хвостовой балки вертолета
  9. Фундаментные балки.
  10. Фундаменты. Балки фундаментные.
  11. Элементы железобетонного каркаса одноэтажного здания: фундаменты и фундаментные балки, колонны и связи, подкрановые и стропильные балки, подстропильные и стропильные фермы.

Висоту перерізу балок в середині прольоту приймають 1/10...1/15 l. Висоту перерізу двосхилим трапецієподібної балки в середині прольоту визначають ухил верхнього поясу (1:12) і типовий розмір висоти перерізу на опорі (800 мм або 900 мм). У балках з ламаним обрисом верхнього пояса завдяки дещо більшому ухилу верхнього поясу в крайній чверті прольоту досягається велика висота перерізу в прольоті при збереженні типового розміру - висоти перерізу на опорі. Балки з криволінійним верхнім поясом наближаються по обрису до епюрі згинальних моментів і теоретично кілька вигідніше по витраті матеріалів; однак ускладнена форма підвищує вартість їх виготовлення. Ширину верхньої стиснутої полиці балки для забезпечення стійкості при транспортуванні і монтажі приймають 1 / 50... 1 / 60 l. Ширину нижньої полиці для зручного розміщення поздовжньої розтягнутої арматури - 250... 300 мм.

Двосхилі балки виконують із бетону класу В25... В40 і армують напруженою дротяною, стрижневоюі канатною арматурою. При армуванні високоміцної дротом її розташовують групами по 2 шт. у вертикальному положенні, що створює зручності для бетонування балок у вертикальному положенні. Стінку балки армують зварними каркасами, поздовжні стрижні яких є монтажними, а поперечні - розрахунковими, що забезпечують міцність балки по похилих перетинах. Приопорних ділянки балок для запобігання утворення поздовжніх тріщин при відпустці натягу арматури (або для обмеження ширини їх розкриття) підсилюють додатковими поперечними стрижнями, які приварюють до сталевим закладних деталей. Підвищити тріщиностійкість приопорних ділянки балки можна створенням двухосного попереднього напруження (натягом також і поперечних стержнів). Двосхилі балки двотаврового перерізу для обмеження ширини розкриття тріщин, що виникають у верхній зоні при відпустці натягу арматури, доцільно армувати також і конструктивної напруженою арматурою, що розміщується на рівні верха перетину на опорі. Цим зменшуються ексцентриситет сили обтиску і попередні розтягують напруги в бетоні верхньої зони.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)