АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика обладнання і робота підготовчого цеху

Читайте также:
  1. II. Методична робота.
  2. V. Характеристика современного гражданского права
  3. VIIІ. Самостійна робота.
  4. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  5. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  6. Архівація даних. Робота з програмами - архіваторами Win Zip, Win Rar та ін.
  7. Бактерии, их характеристика
  8. Билет №6.Типы культуры,их характеристика
  9. Будова і робота фільтрів.
  10. В 1. Перенос расплавленного металла в сварочной дуге. Силы, действующие в дуге на расплавленный металл, общая характеристика.
  11. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения, КЕО.
  12. В 4. Виды производственного освещения и их характеристика. Основные светотехнические величины и единицы их измерения. КЕО

Виробничий процес підготовчого цеху включає в себе наступні операції: прийом матеріалів з перевіркою документації та справності тари; розпакування матеріалів; зберігання матеріалів; кількісна і якісна перевірка матеріалів; зберігання перевірених матеріалів; конфекціонування; комплектування матеріалів для відправки в розкрійний цех та їх транспортування до розкрійного цеху.

Підготовчий цех знаходиться в просторому підвальному приміщені, яке відповідає гігієнічним та протипожежним вимогам. Цех ділиться на розбракувально-проміжне відділення, складське відділення, розпакувальне відділення.

Розгружують матеріали, що надійшли на фабрику, а також транспортують їх в зону зберігання, проміру та розбраковки, розкрійний цех з допомогою різних транспортних засобів (автопогрузчик, електропогрузчик, електроштабелер, ручні візки). Всі тканини, які надійшли на фабрику, перевіряють, встановлюють відповідність їх даним супроводжувальним документам по асортименту, артикулам, кількості та якості.

Порядок прийому тканин і матеріалів фабрикою, оформлення актів по недостачам, строком пред’явлення, претензій поставщикам по кількості і якості визначені відповідними документами. Ці операції виконує начальник цеху з представником відділу забезпечення матеріалами, який займається розтаможуванням продукції.

Прийняті тканини розміщують штабелями на піддони для тимчасового дорозбраковочного зберігання.

Розбракування й промірювання матеріалу виконують промірники й контролери, які несуть відповідальність за вірне визначення сортності матеріалу та його фактичної довжини. Всі дані про кусок тканини записують до спеціального бланку, який називається паспортом куска. Ширину куска вимірюють через кожні 3 метри. Одночасно відмічають розміщення текстильних дефектів по довжині куска. Промірювання та розбракування здійснюють на 3 трьохметрових столах з механічним пристроєм для переміщення й намотування тканини в рулон й одному трьохметровому столі для хутра (відрізняється кутом нахилу площини стола). В кришках столу вмонтовані три лінійки: дві - вздовж столу, одна-поперек для вимірювання довжини. Ці столи виготовлені робітниками фабрики самостійно.

Розпаковану та вирівняну тканину розкладають на полиці по артикулам і ширинам торцевими сторонами назовні, і так, щоб було видно паспорт куска, де вказують номер комірки полиці, в якій знаходиться рулон матеріалу. На другому екземплярі паспорта куска ставлять аналогічний номер і розташовують в спеціальній полиці для паспортів, що дозволяє зменшити час на комплектування кусків матеріалу для підбору в настил та для пошуку на складі. Спосіб зберігання тканини на фабриці є полично-секційним, тканину на полиці підіймають за допомогою електроштабелера.

Для перевезення тканини в розкрійний цех застосовують ручні візки. Цю операцію виконують грузчики. Для підйому тканини на третій поверх до розкрійного цеху використовують ліфт.

Операція підготовчого виробництва впливає на якість готових виробів. Саме на цій ділянці відбивають повноцінну і без дефектів тканину, підбирають по кольору і собівартості матеріали – основну і підкладочну тканини, фурнітуру.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)