АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Б) У цереброзидів такий угрупованням є залишок моносахариду галактози або глюкози

Читайте также:
  1. I. Залишок незакінчених проваджень на початок місяця (номер провадження, прізвище підозрюваного, ст. КК)
  2. В ділових ситуаціях не слід надавати перевагу одягу яскравих забарвлень, оскільки такий костюм привертає до себе увагу і вимагає особливо вибагливого смаку і певного досвіду.
  3. Г/синтез глюкози з неуглеводних з'єднань, тобто глюконеогенез.
  4. Джерела економічного зростання у моделі Солоу. Внесок факторів виробництва в економічне зростання. Залишок Солоу.
  5. У потерпілого 3хв тому припинилися дихання і серцебиття. Шкірні покриви бліді і ціанотичні. Зіниці розширені. Як називається такий стан?
  6. Хто такий Ягве (Єгова)?
  7. Як записати формулу прогнозу залежної змінної при автокореляції залишків? Чому вона має такий вигляд?

В) У гангліозид це угрупування представляє собою гетероолігасахарід

Характерною особливістю структури гангліозид є наявність у складі їх гетероолігосахарідной угруповання одного або кількох залишків сіалова кислоти.

Всі сфінголіпіди виконують перш за все структурну функцію, входячи до складу клітинних мембран. Вуглеводні компоненти цереброзидів і особливо гангліозид беруть участь в утворенні глікокаллікса. У цій якості вони відіграють певну роль в реалізації міжклітинних взаємодій і взаємодії клітин з компонентами міжклітинної речовини. Крім того, гангліозид відіграють певну роль в реалізації рецепторами клітин своїх комунікативних функцій.

Стероїди

До стероїдів відносяться сполуки, що мають у своїй структурі стерановое ядро:

Різні з'єднання з класу стероїдів відрізняються один від одного або наявністю додаткових бічних вуглецевих радикалів, або наявністю кратних зв'язків, або наявністю різних функціональних груп, або, нарешті, відмінності можуть мати стереохімічні характер.

До біологічно важливих сполук стероїдної природи відносяться: а) холестерол,

Б) прийом препарату, до яких відносяться гормони кори надниркових залоз (глюкокортикоїди і мінералокортикоїди) і статеві гормони (естрогени і гестагени),

В) жовчні кислоти

Г) вітаміни групи Д.

Опції з'єднань стероїдної природи досить різноманітні. Холестерол виконує структурну функцію, входячи до складу клітинних мембран. Найбільшим вмістом холестеролу відрізняється зовнішня клітинна мемранна, причому від кількості холестеролу в мемьбране залежить її мікровязкость, а значить і проникність мембран для різних з'єднань. Холестерол виконує також пластичну функцію, оскільки він служить вихідним з'єднанням для синтезу стероїдних гормонів або жовчних кислот. Стероїдні гормони виконують регуляторну функцію, контролюючи протікання в організмі різних біологічних процесів. Жовчні кислоти відіграють важливу роль у засвоєнні екзогенних ліпідів, беручи участь у емульгування перетравлюваних ліпідів в кишечнику і в всмоктуванні продуктів розщеплення ліпідів в стінку кишечника. Вітамін Д, перетворюючись в організмі в 1,25-дігідроксікальціферол, бере участь у регулюванні фосфорно-кальцієвого обміну.

Поліпреноіди

До поліпреноідам відносяться сполуки, синтезовані з активованих п'ятивуглецевий молекул - похідних ізопрена.К числа таких сполук відносяться, наприклад, доліхол, вітамін А, коензим Q і ряд інших сполук. Кожне з цих з'єднань виконує властиву йому функцію. Так, доліхол у вигляді доліхолфосфата приймає участь у синтезі гетероолігосахарідних компонентів глікопротеїнів, коензим Q є проміжним переносником протонів і електронів у ланцюзі дихальних ферментів у мітохондріях, вітамін А бере участь у регуляції роботи генетичного апарату клітин і у формуванні зорового сприйняття.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)