АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання до іспиту

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIII. КОНТРОЛЬНІ ПИТАННЯ ДО ІСПИТУ З ДИСЦИПЛІНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  8. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  9. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  10. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  11. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  12. Види, рівні та основні завдання моніторингу

Питання до іспиту

1. Сучасний стан та перспективи розвитку ресторанного господарства.

2. Мережа закладів господарства та характеристика їх основних видів.

3. Методика розрахунку кількості сировини, необхідної для виконання виробничої програми.

4. Характеристика планового меню, плану - меню і сфера їх застосування.

5. Організація роботи і робочих місць в гарячому цеху закладу ресторанного господарства. Асортимент вироблюваної продукції і правила її реалізації.

6. Організація обслуговування з точки зору теорії масового обслуговування.

7. Характеристика технологічних ліній і організація робочих місць в птахо гомілкових цехах. Асортимент напівфабрикатів і вимоги до їх якості.

8. Характеристика технологічних ліній і організація робочих місць в овочевих цехах закладів ресторанного господарства. Асортимент напівфабрикатів і вимоги до їх якості.

9. Характеристика технологічних ліній і організація робочих місць в м’ясо-рибних цехах закладів ресторанного господарства. Асортимент напівфабрикатів і вимоги до їх якості.

10. Організація роботи і робочих місць в кондитерських цехах закладів ресторанного господарства. Асортимент виробів і правила їх реалізації.

11. Організація роботи і робочих місць в холодному цеху закладів ресторанного господарства. Асортимент вироблюваної продукції і правила її реалізації.

12. Класифікація закладів ресторанного господарства за різними ознаками. Характеристика закладів ресторанного господарства при готелях.

13. Виробничо-торговельна структура закладів ресторанного господарства і фактори впливу на неї. Класифікація закладів ресторанного господарства за видами виробничо-торговельної структури.

14. Модель розрахунку потрібної кількості місць в закладах ресторанного господарства відкритої та закритої мереж.

15. Організація постачання до закладів ресторанного господарства продовольчих товарів, сировини, напівфабрикатів та предметів матеріально-технічного призначення. Модель розрахунку забезпечення закладу ресторанного господарства предметами матеріально-технічного призначення.

16. Вимоги до транспортування харчових продуктів до закладів ресторанного господарства. Організація приймання товарів за кількістю та якістю.

17. Законодавчо-правова база ресторанного господарства і її розвиток в сучасних умовах.

18. Оперативне планування виробництва та характеристика його складових елементів.

19. Класифікація витрат робочого часу робітників основного виробництва закладу ресторанного господарства. Методи вивчення витрат робочого часу спостереженням.

20. Виробнича програма закладу ресторанного господарства і етапи її розрахунку. Модель розрахунку середньоденної кулінарної продукції за структурою.

21. Види меню закладів ресторанного господарства, правила його складання і оформлення та порядок запису страв у ньому. Фактори впливу на формування меню закладу ресторанного господарства.

22. Характеристика складського і тарного господарства в закладах ресторанного господарства. Види і класифікація тари в ресторанному господарстві.

23. Організація роботи і робочих місць в гарячому цеху закладу ресторанного господарства. Асортимент вироблюваної продукції і правила її реалізації.

24. Організація роботи і робочих місць в борошняних цехах закладів ресторанного господарства. Асортимент виробів і правила їх реалізації.

25. Особливості техніки подавання борошняних та цукристих кондитерських страв при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні споживачів.

26. Організація підготовки та обслуговування бенкету за столом з частковим обслуговуванням офіціантами

27. Організація підготовки та обслуговування бенкету за столом з повним обслуговуванням офіціантами.

28. Склад і характеристика матеріально-технічної бази для здійснення процесів обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства. Характеристика етапів підготовки приміщень і предметів матеріально-технічного призначення до обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства.

29. Кейтеринг як самостійний вид бізнесу у ресторанному господарстві.

30. Складові елементи техніки обслуговування споживачів в повносервісних закладах ресторанного господарства.

31. Особливості техніки подавання десертів при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні споживачів. Асортимент і температурний режим десертів.

32. Організація процесу підготовки та обслуговування гостей на бенкеті-кава в закладах ресторанного господарства.

33. Види сніданків і особливості їх організації в закладах ресторанного господарства при готельно-туристичних комплексах.

34. Організація процесу підготовки та обслуговування учасників бенкету-фуршету-коктейлю в закладах ресторанного господарства.

35. Характеристика підготовчої роботи та організація обслуговування прийому «Обіду» і правила розміщення учасників прийому за столом.

36. Класифікація дипломатичних прийомів і їх загальна характеристика. Правила розміщення гостей за столами.

37. Основні правила і вимоги до організації обслуговування споживачів за типом «румсервіс».

38. Класифікація форм самообслуговування в закладах ресторанного господарства та їх характеристика. Розрахунок якісних та кількісних параметрів системи обслуговування в закладах ресторанного господарства з методом обслуговування споживачів самообслуговування.

39. Організація роботи «шведської лінії (столу)» і правила обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства при готельно-туристичних комплексах.

40. Характеристика і розвиток системи послуг, що надаються споживачам в ресторанному бізнесі.

41. Характеристика закладів ресторанного господарства при готелях і номенклатура послуг, що пропонується споживачам в них.

42. Організація підготовки та обслуговування прийому «Коктейлю».

43. Правила подавання холодних страв і закусок при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні споживачів в повносервісних закладах ресторанного господарства.

44. Правила подавання гарячих закусок при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні

45. Організація підготовчої роботи та обслуговування гостей на бенкеті-чаї.

46. Особливості меню і сервірування столів для гостей при бенкеті за типом «шведського столу».

47. Правила подавання супів при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні. Асортимент готової продукції і вимоги до їх якості.

48. Організація підготовки та обслуговування бенкетів-фуршетів в закладах ресторанного господарства при готелях.

49. Характеристика обслуговуючого персоналу в закладах ресторанного господарства різних типів і класів. Сучасні професії в закладах ресторанного господарства: вітчизняний та закордонний досвід. Підготовка персоналу до обслуговування.

50. Особливості обслуговування учасників з’їздів, конференцій, нарад за місцем їх проведення та за місцем їх мешкання (в готельних комплексах).

51. Особливості підготовки та обслуговування гостей на бенкеті-фуршеті-десерті.

52. Особливості підготовчої роботи та організації обслуговування на прийомі «Вечері».

53. Правила подавання других страв при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні

54. Особливості організації підготовки і здійснення кейтерингового обслуговування в різних місцях його проведення.

55. Способи подавання страв, правила перекладання страв і наливу напоїв до індивідуальних предметів сервірування гостя.

56. Правила подавання напоїв, в тому числі власного виробництва, при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні.

57. Послуги, їх класифікація і загальні вимоги, що висуваються до них в ресторанному господарстві.

58. Організація процесу підготовки та обслуговування бенкету з частковим обслуговуванням офіціантами (зустріч Нового року) в закладах ресторанного господарства при готелях.

59. Призначення та характеристика столового посуду та наборів із порцеляни, скла та полімерних матеріалів, які використовуються в закладах ресторанного господарства різних типів та класів при готелях.

60. Призначення та характеристика столового посуду та наборів із металу, паперу, дерева, які використовуються в закладах ресторанного господарства.

61. Організація обслуговування споживачів за місцем роботи навчання. Види і характеристика технологічних процесів основного виробництва, що впливають на вибір виду обслуговувань споживачів.

62. Організація обслуговування споживачів на транспорті та на шляху слідування пасажирів.

 

 

Практичні завдання до іспиту

 

1. Зробити відповідні розрахунки для організації підготовки і обслуговування визначеної кількості гостей на нижчезазначених заходах:

§ бенкет за столом з повним обслуговуванням офіціантами;

§ бенкет за столом з частковим обслуговуванням офіціантами;

§ бенкет-кава;

§ бенкет-чай;

§ бенкет-фуршет;

§ бенкет-коктейль;

§ бенкет-коктейль-фуршет;

§ бенкет-фуршет-десерт;

§ бенкет за типом «шведського столу»;

§ бенкет-буфет в англійському стилі;

§ бенкет-фуршет-кави.

2. Зробити відповідні розрахунки для організації підготовки і обслуговування визначеної кількості учасників на нижчезазначених бенкетах-прийомах:

§ прийом «Сніданок»; «Сніданок з шампанським»; «Діловий сніданок»;

§ прийом «Ланчу»;

§ прийом «Бокал шампанського»;

§ прийом «Бокал вина»;

§ прийом «Бокал вина з сиром»;

§ прийом «Чай»;

§ прийом «Фуршет»;

§ прийом «Коктейль»;

§ прийом «Обід»; «Обід-буфет (шведський стіл)»;

§ прийом «Вечеря»;

§ прийом «Раут»;

§ інші прийоми.

3. Зробити відповідні розрахунки при складанні меню для визначених заходів і обґрунтувати вибір посуду для сервірування та подавання страв і напоїв, аргументувати спосіб подавання страв і вибір кількісного і якісного складу обслуговуючого персоналу, зазначити черговість подавання страв та напоїв.

4. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для визначених видів туристів з певних держав при мешканні в готельно-туристичних комплексах.

5. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для пасажирів залізничного, водного, автомобільного та повітряного транспорту та на шляху їх слідування.

6. Зробити відповідні розрахунки при здійсненні підготовчої роботи з надання кейтеринг-послуг.

7. Розробити сценарії надання кейтеринг-послуг заданих видів для визначеного сегменту споживачів.

8. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування визначених контингентів учасників з’їздів, конференцій, нарад за місцем їх мешкання (в готельних комплексах).

9. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування визначених контингентів учасників з’їздів, конференцій, нарад за місцем проведення:

§ палац культури, театр;

§ конференц-зала готелю;

§ конференц-зала офісу:

§ інше місце проведення.

10. Зробити відповідні розрахунки показників якості системи обслуговування:

§ при застосуванні методу обслуговування самообслуговування;

§ при застосуванні методу обслуговування споживачів офіціантами.

11. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у видовищних закладах.

12. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у садово-парковій зоні міста.

13. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у аквазоні міста.

14. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у парках атракціонів та розваг

15. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у аквапарках.

16. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів на ринках.

17. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та інших їх видів для обслуговування споживачів у торговельних та торговельно-розважальних

комплексах.

18. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та номенклатуру послуг для учасників спортивних змагань:

§ за місцем тренувань та мешкання;

§ за місцем проведення спортивних змагань.

19. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та номенклатуру послуг для

глядачів перед початком спортивних заходів, під час та після їх здійснення.

20. Розробити відповідні пакети послуг з харчування та номенклатуру послуг для споживачів у фан-зонах під час проведення Євро-2012.

21. Формування вхідних потоків споживачів у закладах ресто­ранного господарства за місцем роботи залежно від виду промис­лового виробництва.

22. Моделювання основних параметрів системи обслуговування спожи­вачів у закладах за місцем роботи.

23. Встановлення співвідношення між основними відпо­відними показниками системи обслуговування в закладах ресторанного господарства відкритого типу:

§ ресторан (класів «люкс», «вищий», «перший»);

§ кафе;

§ їдальня;

§ закусочна.

24. Розробка оптимальної системи обслуговування в загальнодоступних закладах ресторанного господарства з методом обслуговування споживачів:

§ самообслуговування;

§ обслуго­вування офіціантами.

25. Розробка оптимальної системи обслуговування в закладах ресторанного господарства, що обслуговують певні контингенти споживачів за місцем роботи та навчання з методом обслуговування споживачів самообслуговування.

26. Обґрунтування і вибір варіанту використання просторових ресурсів торговельних приміщень відкритих закладів ресторанного господарства різних типів та класів за визначених умов: концепція закладу, контингент споживачів, кількість місць, структура торговельних приміщень, обслуговуючий персонал (посада, кількість та розряд).

 

 

Рекомендована література


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)