АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз питань, що розглядались на сесіях Красилівської міської ради

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. SWOT-аналіз ВТК «Лукас».
  3. VII. Аналіз галузі
  4. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  5. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  6. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  7. Аналіз абсолютних показників фінансової стійкості
  8. Аналіз асортиментної продукції
  9. Аналіз видатків Мостиського району на фінансування соціальних потреб у сучасних умовах
  10. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  11. Аналіз виручки від реалізації продукції, оцінка впливу факторів на її зміну
  12. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)

Зміст

1. Аналіз питань, що розглядались на сесіях Красилівської міської ради …

2. Ознайомлення із плануванням роботи Красилівської міської ради. Аналіз роботи постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку ……………………………

3. Складання письмової характеристики судової практики за участю Красилівської міської ради ………………………..

4. Ознайомлення із роботою по розгляду звернень громадян…………………

5. Вивчення та письмова характеристика роботи юридичного відділу Красилівської міської ради………………………………………………

6. Аналіз стану дотримання та виконання антикорупційного законодавства…

 

7. Ознайомлення з актами органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Участь у підготовці проектів рішень міської ради, виконавчого комітету та розпоряджень міського голови………………………………

8.Ознайомлення з роботою Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Красилівської міської ради……………………………………….

9. Складання письмової характеристики недоліків у адміністративній практиці Красилівської міської ради…………………………………….

10. Складання документів……………………………

 

 

Аналіз питань, що розглядались на сесіях Красилівської міської ради

Навчальну практику я, ________________, студент IІ курсу ЧНУ імені Ю. Федьковича юридичного факультету _________ групи проходив в органі місцевого самоврядування – Красилівській міській раді Хмельницької області та її виконавчому комітеті з __ по ___ липня 2014 року.

Виконання завдань навчальної практики я розпочав 01 липня 2014 року із аналізу питань, що розглядались на сесіях Красилівської міської ради.

Красилівська міська рада проводить свою роботу сесійно. Сесії міської ради скликаються міським головою в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності – не рідше ніж один раз на місяць.

Сесія складається з пленарних засідань ради, а також з засідань постійних комісій ради. Сесія є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради. Так, 04 липня 2014 року, під час проходження практики, відбулась позачергова п’ятдесят перша сесія Красилівської міської ради, на якій розглянуто 15 питань порядку денного, що стосуються різних сфер життєдіяльності м. Красилів, а саме:

- для організації відпочинку населення, міська рада визначила

земельну ділянку на розі вулиць М. Грушевського і Пархоменка як озеленену територію загального користування – сквер та закликала громадськість та суб’єктів господарювання взяти участь в його облаштуванні;

- депутати затвердили перелік закладів культури базової мережі

місцевого рівня Красилівської міської ради, до якого включено Красилівський міський будинок культури та Красилівську міську бібліотеку по вулиці М. Грушевського, 189;

- прийнято рішення „Про внесення змін до рішення міської ради від

27.09.2011 року № 23 „Про затвердження переліку земельних ділянок, право на оренду яких може бути отримано на земельному аукціоні”. Цим рішенням до переліку земельних ділянок, право на оренду яких може бути отримано на земельному аукціоні, включено додаткові земельні ділянки;

- за пропозиціями постійної депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, прийнято 7 рішень із земельних питань, в яких разом розглянуто 37 звернень фізичних та юридичних осіб.

 

2. Ознайомлення із плануванням роботи Красилівської міської ради. Аналіз роботи постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку

02 липня 2014 року я ознайомився з плануванням роботи Красилівської міської ради та аналізом роботи постійної комісіїз питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку.

Рада – це представницький, виборний орган місцевого самоврядування, який складається з депутатів і, відповідно до закону, наділяється правом представляти інтереси територіальної громади приймати від її імені рішення.

Красилівська міська рада складається з 36 депутатів, які обрані жителями міста на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування строком на 5 років. Для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до відання міської ради, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету, з числа депутатів обрано шість постійних комісій Красилівської міської ради:

- постійна комісія з питань планування бюджету, фінансів та цін;

- постійна комісія з питань реалізації державної регуляторної політики та підприємницької діяльності;

- постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури та благоустрою;

- постійна комісія з питань регулювання земельних відносин та охорони навколишнього середовища;

- постійна комісія з питань освіти, охорони здоров’я, культури і спорту та соціального захисту населення;

- постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 26 Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні” виключно на пленарному засіданні міської ради затверджується план роботи ради та заслуховується звіт про його виконання. План роботи Красилівської міської ради затверджується на кожне півріччя, шляхом прийняття відповідного рішення.

Постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку обрана міською радою на строк її повноважень у складі голови і чотирьох членів комісії. Ця комісія попередньо розглядає проект регламенту міської ради, вивчає і готує питання про стан законності та правопорядку в місті, заслуховує інформації прокурора та керівника міліції про стан боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати їх діяльності на території міста, які вносяться на розгляд міської ради, розробляє проекти рішень ради та готує висновки і рекомендації з цих питань, виступає на сесіях ради з доповідями і співдоповідями, а також попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження відповідною радою, готують висновки з цих питань.

Висновки і рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії, а в разі його відсутності – заступником голови або секретарем комісії. Протоколи засідань комісії підписуються головою і секретарем комісії. Рекомендації постійної комісії підлягають обов’язковому розгляду органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані.

Організація роботи постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку покладається на голову комісії. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, яке скликається в міру необхідності і є правомочним, якщо в ньому бере участь не менш як половина від загального складу комісії.

Депутати працюють у постійній комісії на громадських засадах. Постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, забезпечення законності та правопорядку є підзвітною міській раді та відповідальною перед нею.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)