АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Судова влада Росії

Читайте также:
  1. Виконавча влада в Україні
  2. Виконавча влада в Україяі
  3. Влада як соц. явище. Концепції влади. Методи влади. Проблеми легітимності влади.
  4. Входження Північного Причорномор’я та Правобережжя до складу Росії.
  5. Друга війна радянської Росії та УНР.
  6. Місцева влада та управління
  7. Нормативний матеріал та судова практика
  8. Нормативний матеріал та судова практика
  9. ПОЛІТИЧНА ВЛАДА
  10. Розділ 3. Судова практика
  11. Санація боржника як судова процедура у справі про банкрутство
  12. Судова влада в Японії

Судова система Росії складається з федеральних судів і судів субєктів Російської Федерації. Федеральні суди включають: 1) Конституційний Суд РФ; 2) суди загальної юрисдикції; 3) арбітражні суди. Вищими судовими органами Російської Федерації є відповідно РФ Конституційний Суд, Верховний Суд РФ і Вищий Арбітражний Суд РФ. До судів субєктів Російської Федерації відносяться конституційні (статутні) суди та мирові судді.

Носіями судової влади є судді, наділені в конституційному порядку повноваженнями здійснювати правосуддя, і виконує свої обов'язки на професійній основі. Федеральним законом можуть бути встановлені додаткові вимоги до суддів судів Російської Федерації.

Суддею вищого суду може бути громадянин Російської Федерації, який досяг 30 років, а суддею Верховного Суду Російської Федерації і Вищого Арбітражного Суду Російської Федерації - громадянин, який досяг 35 років і має стаж роботи за юридичною професії не менше 10 років.

Судді Конституційного Суду, Верховного Суду та Вищого Арбітражного Суду Російської Федерації призначаються Радою Федерації за поданням Президента Російської Федерації. Судді інших федеральних судівпризначаються Президентом Російської Федерації у порядку, встановленому федеральним законом.

Судді незалежні і підкоряються тільки Конституції Російської Федерації і федерального закону. У своїй діяльності по здійсненню правосуддя вони нікому не підзвітні. Незалежність суддів - найважливіша умова самостійності судової влади; незалежність суддів дозволяє об'єктивно та неупереджено здійснювати правосуддя, захищати права і законні інтереси громадян.

Відповідно до Конституції РФ судді вищих судових органів призначаються Радою Федерації Федеральних Зборів РФ за поданням Президента РФ, а судді інших федеральних судів - безпосередньо Президентом РФ. Формування кадрового корпусу федеральних органів судової влади ведеться керівниками судів і Міністерством юстиції.

Конституційний Суд РФ - судовий орган конституційного контролю, самостійно і незалежно здійснює судову владу за допомогою конституційного судочинства. У Росії він створений в 1991 р. з метою захисту основ конституційного ладу, основних прав і свобод людини і громадянина, забезпечення верховенства та прямої дії конституції країни на всій території держави. Повноваження, порядок утворення та діяльності Конституційного Суду України визначаються Конституцією РФ 1993 р. і Федеральним конституційним законом "Про Конституційний Суд РФ" від 12 липня 1994р.

Верховний і Вищий Арбітражний Суди РФ здійснюють у передбачених федеральним законом процесуальних формах судовий нагляд за діяльністю підвідомчих судів і дають розяснення з питань судової практики. Їх повноваження, порядок утворення і діяльності встановлюються федеральним конституційним законом.

Акти вищих судових органів є остаточними і подальшому оскарженню (оскарженню) не підлягають.

Верховний Суд РФ - найвищий судовий орган у цивільних, адміністративних, кримінальних та інших справах, підсудним судам загальної юрисдикції; у передбачених федеральним законом процесуальних формах здійснює судовий нагляд за діяльністю судів Російської Федерації, крім Конституційного Суду РФ і арбітражних судів.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)