АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характеристика учбової діяльності та пізнавальної сфери

Читайте также:
  1. V. Характеристика современного гражданского права
  2. VI. Характер діяльності учнів.
  3. VII. Характер діяльності учнів.
  4. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  5. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  6. Аксіома про потенційну небезпеку діяльності людини
  7. Алгоритм здійснення аналітичній діяльності класного керівника
  8. Анализ возможных мест утечки веществ и характеристика этих веществ.
  9. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
  10. Аналіз доходів підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний аналіз доходів, факторний аналіз доходів)
  11. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  12. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства

У навчанні у Віталі навчально-пізнавальні мотиви. Він легко засвоює способи оволодіння знаннями. Задає питання вчителю, які стосуються змісту навчального матеріалу. Віталя проявляє інтерес при переході до нової дії, використанні нового поняття. Він здатний до аналізу власних помилок. В учня виявляється висока мотивація до навчання і дисциплінованості.

У Віталі високий рівень сформованості мотивації учіння. Допитливість, бажання пізнати щось нове виявляються майже постійно. У фронтальну роботу школяр включається не дуже активно, і може переключатись на якісь сторонні дії. На запитання вчителя відповідає охоче.

Учень проявляється, як повноцінний суб’єкт навчальної діяльності. Він легко згадує потрібні у певних навчальних ситуація знання, швидко виправляє свої помилкові судження. Учень добре усвідомлює мету свого навчання, успішно регулює діяльність.

У Віталі високий рівень розвитку, як об’єкта навчальної діяльності. Він знає істотні ознаки понять, явищ, закономірностей і зв’язків між ними, а також самостійно застосовує знання в стандартних ситуація, володіє розумовими операціями, вміє робити висновки, виправляє допущенні помилки. Відповідь учня повна, правильна, логічна, обґрунтована.

У хлопця наполегливість у роботі середнього рівня. Він не завжди виконує до кінця малоцікаві і трудомісткі завдання. Для цього необхідний постійний контроль і стимуляція з боку вчителя.

В учня високий рівень дисциплінованості. Він правильно сприймає усі вимоги дорослих, виконує їх без контролю і нагадувань.

У Віталі організованість високого рівня.

У хлопця високий рівень інтенсивності пізнавальної потреби. Він залюбки працює. Деякі неприємні, але вкрай необхідні завдання долає з готовністю. Для учня радісний сам процес навчання.

В учня позитивне але аморфне, ситуативне ставлення до учіння. Він надає перевагу одним предметам, перед іншими. Хлопець розуміє і усвідомлює цілі, які ставить учитель. Проявляється здатність виконувати складні учбові дії.

Віталі подобається дізнаватися нове, прикладаючи творчі здібності. У хлопчика висока точність сприйняття. Майже всі спостереження відповідають дійсності.

Для запам’ятовування матеріалу йому не треба багаторазово механічно повторювати його, хлопцю достатньо його осмислити. Він добре запам’ятовує обличчя, предмети, розмови, тільки раз побачені і почуті. Якщо є потреба Віталя пригадує все, що потрібно. Учень точно і правильно розрізняє все старе, знайоме від нового, незнайомого. При читанні на пам’ять або переказі прочитаного він майже не робить помилок. У Віталі зоровий тип відтворення уявлень. Він потребує зорового сприймання того, що необхідно запам’ятати.

В учня високий рівень розвитку пам’яті. Він достатньо добре засвоює матеріал, майже завжди може чітко і послідовно відтворити його. При опорі на наочність може правильно відтворити вивчене, майже не допускає помилок в логіці викладення матеріалу. При відтворенні інформації майже відсутні неточності.

У Віталі спостерігаються певні особливості мислення. Він досить швидко розуміє матеріал, швидше за інших розв’язує завдання, іноді пропонує власні оригінальні розв’язки. Учень передбачає наслідки прийнятих рішень. Із приводу сякого-небудь значного факту починає міркувати, зіставляти з іншими фактами і робить висновки. Кожен окремий факт завжди уявляє образно, конкретно, з усіма подробицями. Значна більшість думок і поглядів хлопця відповідає дійсності. У своїх судженнях про предмети, людей і події передає головним чином ті враження, які вони на нього справили, це виражає його широкий кругозір. Приступаючи до ознайомлення з яким-небудь предметом, насамперед докладно вивчає одну за іншою його аспекти, не залишаючи без уваги жодної дрібниці.

У учня високий рівень навчальних досягнень та розвитку індивідуальних особливостей мислення. Йому притаманний високий рівень пізнавальної самостійності. Він демонструє вміння побачити і сформулювати нову проблему без сторонньої допомоги; осмислити і використати суспільний досвід, при цьому бути незалежним у свої поглядах, сміливо висловлювати думку. Має високу гнучкість розуму.

У хлопця високий рівень мовленнєвого розвитку. Він для кожного предмета використовує доречні відповідні назви і звороти мовлення, демонструючи зв'язок уявлень і понять із їхніми словесними позначеннями. Зазвичай не відчуває нестачі в словах і висловлюваннях. Легко поєднує словесні образи, мовлення у нього плавне.

Уява учня має творчий характер. Він звертається до художньої самодіяльності, часто малює.

Віталя має середній рівень розвитку довільної уваги та спостережливості. Він досить уважний для задовільного засвоєння навчального матеріалу. Проте трапляються відволікання уваги від об’єкту, що має сприйматися. За відсутності інтересу до навчання демонструє нестійкість уваги, поверхісну зосередженість, легкість відволікання. Вияви емоцій відповідають змісту діяльності учня.

Легкість включення уваги проявляється у тому, що будь-яка зміна в оточені, все надзвичайне, видатне, а також усе, що зачіпає почуття та інтереси, негайно включає увагу школяра.

Сила зосередження хлопчика середня. Він досить уважно слухає вчителя, іноді робить помилки в роботі через неуважність. Якщо потрібно може зосередити увагу навіть на нецікавому предметі. За бажанням або у випадку потреби легко переключає увагу з одного об’єкта на інший.

В учня досить стійка увага. Він довгий час може займатися одним предметом, підтримувати розмову на ту ж саму тему.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)