АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Комплексне кваліфікаційне завдання № 17

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

з дисципліни "Економіка праці та соціально-трудові відносини"

 

 

__________________________________________________________________________

(Прізвище, ім’я, по батькові)

 

група ____________ форма навчання ____________ дата виконання ________________________

 

Результат виконання ______ балів. Оцінка рівня підготовки ________ Перевірив ________________

(підпис викладача)

Завдання 1. Впишіть назви категорійних понять або визначень до характеристик, що їм відповідають: абстрактна праця, завдання організації праці на робочому місці, завдання раціоналізації, зміст трудового процесу, знаряддя праці, кооперація праці з організаційної точки зору, основні цілі поділу операцій на елементи, принцип безперервності, ритм роботи, соціальні завдання організації праці, техніко-технологічний зміст праці, трудова дія, фактори виробництва, фізіологічні передумови раціонального трудового процесу, циклічний дискретний процес.

 

Найменування Характеристика визначення (поняття, категорії)
  затрати людської енергії як частини загальнолюдської суспільної праці без визначення конкретної форми, в якій вони здійснюються.
  відображає кількісний і якісний склад трудових функцій, їх співвідношення і взаємозв'язок.
  засоби праці, за допомогою яких людина перетворює предмети праці.
  блага, які потрібно придбати фірмі для забезпечення випуску інших благ – готової продукції.
  створення умов для розвитку працівників, підвищення їхньої кваліфікації і розширення професійного профілю; реалізація трудової кар'єри і підвищення добробуту.
  впровадження прогресивних робочих прийомів і раціонального змісту всього комплексу трудових операцій; планування й атестація робочого місця; рівномірне та безперебійне забезпечення інструментами, матеріалами; створення належних санітарно-гігієнічних і естетичних умов для роботи та життєдіяльності людини.
  робочі рухи не повинні мати інтенсивного навантаження на м’я-зи; необхідність переносу важкого вантажу на невелику відстань у горизонтальній площині; виконання роботи у зручній позі.
  вивчення й вимірювання затрат робочого часу; виявлення факторів, від яких залежить тривалість виконання кожного елементу; встановлення раціональної послідовності й способів виконання елементів операції; розрахунок норм часу.
  вибір таких трудових прийомів і рухів, які вимагають найменших затрат часу, енергії і фізичних зусиль працівників при їх здійсненні.
  сукупність методів і прийомів праці виконавця, які є необхідними для виконання функціональних обов’язків за всіма її стадіями.
  характерною рисою є повторення у часі при виконанні конкретного завдання з виготовлення певної продукції.
  вимагає, щоб кожен наступний елемент операції був природним продовженням попереднього.
  характеризується одним частковим цільовим призначенням, сталістю предметів і знарядь праці, що виконуються без перерви одним або декількома робочими органами виконавця, які плавно переходять один в інший.
  сукупність певних дій, коли рухи знаходиться в одних і тих же межах в просторі й часі та мають закономірне повторення.
  об’єднання працівників для спільної участі в одному або різних, але взаємопов’язаних між собою трудових процесах.

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)