АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Майно і власність підприємства. У бухгалтерському обліку для ТОВ «Планета Пластик» дуже важливим є правильне відображення здійсненої господарської операції в облікових регістрах

Читайте также:
  1. ABC-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  2. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  3. XYZ-аналіз як метод оптимізації абсолютної величини затрат підприємства
  4. Аналіз використання обладнання та виробничої потужності підприємства
  5. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
  6. Аналіз грошових потоків підприємства.
  7. Аналіз грошових потоків підприємства.
  8. Аналіз ділової активності та рентабельності підприємства
  9. Аналіз доходів підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний аналіз доходів, факторний аналіз доходів)
  10. Аналіз забезпеченості підприємства персоналом
  11. Аналіз забезпеченості підприємства трудовими ресурсами
  12. Аналіз забезпеченості, інтенсивності і ефективності використання основних засобів підприємства

 

У бухгалтерському обліку для ТОВ «Планета Пластик» дуже важливим є правильне відображення здійсненої господарської операції в облікових регістрах, оскільки таким чином формується інформація про діяльність підприємства. Узагальнення цієї інформації - одна із найбільш відповідальних робіт, оскільки завершується складанням фінансової звітності, що використовується різними зацікавленими особами. Тому детальніше зупинимось на вивченні елементів і складу фінансової звітності.

Елементами фінансової звітності є: активи, зобов'язання, власний капітал, доходи, витрати. Ці елементи, у свою чергу, поділяються на окремі статті, які можуть об'єднуватися в однорідні групи, виходячи з певної класифікації.

Склад і зміст статей визначаються відповідними П(С)БО. Стаття - це елемент фінансового звіту, що відповідає певним критеріям. Вона наводиться у фінансовій звітності, якщо відповідає таким критеріям: існує ймовірність надходження (збільшення) або вибуття (зменшення) майбутніх економічних вигод, пов'язаних з цією статтею; оцінка статті може бути достовірно визначена.

Складання звітів - завершальний етап облікового процесу. Можна стверджувати, що до цього етапу входять облікові процедури, які є підготовчою процедурою формування бухгалтерської звітності.

За умови відповідального підходу бухгалтера до цієї роботи, в результаті отримуються відрегульовані дані бухгалтерського обліку для складання форм фінансової звітності.

Згідно із Законом України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" фінансова звітність підприємств включає п'ять річних форм:

1. Баланс (ф. № 1);

2. Звіт про фінансові результати (ф. № 2);

3. Звіт про рух грошових коштів (ф. № 3);

4. Звіт про власний капітал (ф. № 4);

5. Примітки до річної фінансової звітності (ф. № 5).

Показники фінансової звітності надають відомості про різні аспекти діяльності організації зовнішнім користувачам.

Отже, фінансова звітність комплексно характеризує господарську діяльність ТОВ «Планета Пластик». Слід підкреслити, що в Україні склад, форми та зміст фінансової звітності чітко регламентований у бухгалтерському обліку виступає як елемент методу бухгалтерського обліку та як одна із форм фінансової звітності.

Баланс, як і будь-який інший звіт, узагальнює інформацію. У балансі інформація систематизується на основі класифікації господарських засобів на оборотні та необоротні активи, а також за джерелами їх утворення. Подальша деталізація засобів і джерел їх утворення в активі та пасиві Балансу поглиблює цю класифікацію у вигляді балансових статей та їх груп.

Баланс є відкритою формою звітності, яка забезпечує можливість ознайомлення з фінансовим станом і результатами господарської діяльності підприємства, у тому числі з показниками діяльності всіх його філій, виділених на окремі баланси. У балансі відображаються всі позитивні та негативні моменти в роботі підприємства.

Завдяки стислій та компактній формі, баланс є досить зручним документом. Разом з цим, вся інформація у ньому представлена на певний момент часу і з цієї точки зору є обмеженою. За своєю природою баланс не може містити відомостей про обсяг виробництва продукції, реалізацію, фонд заробітної плати та багато інших важливих показників.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)