АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Список учасників заняття

Читайте также:
  1. IV. Підведення підсумків практичного заняття.
  2. IV. Список использованнЫХ ИНФОРМАЦИОННЫХ ИСТОЧНИКОВ
  3. V. Зміст теми заняття.
  4. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  5. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  6. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  7. VI. ОСНАЩЕННЯ ЗАНЯТТЯ
  8. VІ. СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНИХ ДЖЕРЕЛ
  9. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК
  10. Библиографический список
  11. БИБЛИОГРАФИЧЕСКИЙ СПИСОК
  12. Библиографический список

Програма проведення заняття в КЗОЗ ОСБД «Зелений гай»

 

 

Тема: «Малюнок Серця»

Дата: 19.09.2014

Місце проведення: КЗОЗ ОСБД «Зелений Гай»

Ведучий:

 

 

№ з/п Час Тема розділу
1. 9.00 9.10 Привітання учасників. Повторення теми попереднього заняття.
2. 9.10 10.00 Вправа «Я - водій».
3. 10.00 10.40 Заняття арт-терапії «Малюнок Серця».
4. 10.40 11.35 Казкотерапія «Хто твій герой?».
5. 11.35 11.45 Підведення підсумків заняття. Заключне слово.

 

Звіт по проведеному заняттю.

Тема: «Малюнок серця».

 

Дата проведення: 19.09.2014

 

Місце проведення: КЗОЗ ОСБД «Зелений Гай».

 

Ведучий: Горішняков К.О.

 

Мета: дослідження рівня уваги та мислення за допомогою проведення групової арт та казкотерапії.

Результат заняття: на початку нашої зустрічі учасники згадали попереднє заняття та виділили основні найцікавіші його аспекти. Після цього з дітьми було проведена розважально-фізична вправа «Я - водій», спрямована на розвиток комунікативних здібностей. Для її проведення учасники були поділені на дві групи, потім всі починали рухатись у різних напрямах, як водії машин з «автомобільними штурвалами», зроблених із аркушів паперу. По закінченню вправи діти мали гарній настрій та заохочення до подальшої роботи.

Другим завданням було проведення групової арт-терапії на тему «Малюнок серця», учасникам були роздані фарби, олівці та фломастери для малювання серця улюбленими кольорами. Так старша група намалювала серце різними олівцями, а молодша одним улюбленим. Під час проведення заняття, конфліктів та зауважень між мною та дітьми не виникло, заняття пройшло у дружній колективній обстановці.

Третім заключним етапом для малечі стало групове заняття казкотерапії спрямоване на покращення взаємовідносин у колективі між однолітками на тему «Хто твій герой». На аркушах паперу дітям було запропоновано написати своїх найулюбленіших казкових героїв, а після розповісти про їхні найцікавіші подвиги та заняття. Так наприклад найстарша учасниця заняття, на основі характеристики свого улюбленого героя (Русалоньки), зазначила що навіть у реальному житті завжди дбає про своїх друзів та молодших за неї дітей.

Список учасників заняття

№ з/п Ім’я дитини
   
   
   
   

«Малюнок серця»

1.Привітання з учасниками

2.розважальна фізична вправа «Я водій» спрямована на розвиток психомоторики,та комунікативних здібностей. Психолог роздає по одному з аркушів паперу після чого діти разом з психологом починають виробляти «авто штурвали» з листів бумаги. Група поділяється на дві команди де одні з дітей виконують обов’язки пішоходів а інші водіїв. При цьому частина ігрової кімнати на деякий час перетворюється на уявлену автомагістраль. Задача для команди водіїв рухатися за указаним маршрутом по колу,та зупинятися умовних зонах де знаходяться намальовані світлофори. Для пішоходів основною задачею являється перехід автомагістралі у тих містах де знаходяться намальовані світлофори. Дана вправа сприяє вивченню у дітей основ правил пішохідного та дорожнього руху та кольорів світлофору.

 

2. «Малюнок серця».

Мета:Дослідити рівень уваги,та мислення за допомогою проведення групової АРТ-терапії серед дітей дошкільного віку.

Психолог роздає учасникам по одному аркушу паперу,та олівці де учасникам пропонується намалювати,та розфарбувати серце улюбленими кольорами. А після малювання дати характеристику малюнку та обговорити дану тематику,за основними питаннями:

-Що саме ви відчували під малювання

-чому ви намалювали більш яскравими кольорами

-які враження ви отримали під час проведення даної методики.

 

3. «Хто твій герой?»

Мета:Покращити взаємовідносини між однолітками та стосунки у колективі,за допомогою методики казкотерапії.

Для проведення даної методики учасникам пропонується вибрати свого улюбленого героя фільмів,мультфільмів,казок або іграшок Після вибору кожен із дітей має взяти аркуш та записати,або висказати усі позитивні якості героя та порівняти його с собою. Далі психолог починає розповідати казку зроблену з їхніх найулюбленіших героїв. Де діти в свою чергу починають розповідати про властиві якості своїх героїв та порівняти їх с собою у реальному житті.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)