АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологічний розрахунок різального пристрою

Читайте также:
  1. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  2. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  3. Гідравлічний розрахунок багатосхідчатого перепаду колодязного типу
  4. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ОТВОРІВ МАЛИХ МОСТІВ
  5. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ
  6. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ.
  7. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, ПРАКТИЧНИХ (СЕМІНАРСЬКИХ) ЗАНЯТЬ
  8. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ з соціології
  9. МЕХАНІЧНИЙ РОЗРАХУНОК
  10. Практична робота № 9 Розрахунок часу евакуації під час пожежі
  11. Річний економічний ефект від запровадження проектованого пристрою
  12. Розділ 1. Розрахунок механізму підйому вантажа

Спочатку розглянемо саму суть робочого процесу ковзного різання матеріалу лезом.

Для ілюстрації його розглянемо характер дії ножа на перероблюваний матеріал (рис. 3.7).

1 – ніж; 2 - перероблюваний матеріал; 3 – протиріз (задня рухома стінка);

­ ­– товщина (гострота) леза; – кут заточування ножа; - трансформований кут заточування ножа; – кут ковзання; ­– сила різання; – бокова (тангенціальна) ковзна сила; ­ сила тертя; ­ сила тиску фаски ножа на матеріал.

Рисунок 3.7 – схема до визначення умов нормального ковзання та трансформації кута заточування ножа.

Рисунок 3.7 – Схема до визначення умов нормального ковзного різання та трансформації кута заточування ножа

У даному випадку різання бокова (тангенціальна) сила спричиняє ковзний рух ножа по матеріалу. У противагу цьому рухові виникає сила тертя! ФОРМУЛА між лезом ножа та перероблюваним матеріалом. Очевидно, що ковзний рух ножа по матеріалу буде можливим за умови:

 

!!! Д А Л І Ф О Р МУ Л И!!!1

де! – коефіцієнт тертя між лезом ножа і перероблюваним матеріалом;

!!! – кут тертя між лезом і перероблюваним матеріалом.

Отже, ковзне різання відбувається у тих випадках, коли кут ковзання перевищує величину кута тертя між лезом ножа і перероблювани матеріалом. Відносний рух ножа забезпечує перепилюючу дію мікровиступів леза. Роль нормального зусилля N зводиться лише до того, щоб притискати ніж до матеріалу. Крім того, при ковзному різанні зменшується (трансформується) кут заточування!! ножа (ще в більшій мірі, ніж при похилому різанні).

Таким чином, у випадку ковзного різання перепилююча дія леза і значна трансформація кута заточування сприяють розділенню перероблюваного матеріалу на частки практично без його деформації, а також істотному зниженню зусилля різання. Це найекономічніший за енергозатратами спосіб різання, який дає дуже чистий зріз.

 

Д А Л І І Д У Т Ь Ф О Р М У Л И!!!

 

Форма і розміри ножа істотно впливають на процес різання. Найбільш важливо правильно вибрати тип леза (гладке, насічне) і кут заточування ножа.

Насічні леза мають перевагу – більший коефіцієнт тертя по стеблинам перероблюваного матеріалу. Крім того, їх не потрібно точити. Недолік насічни х лез – менша їх гострота, забивання і збільшення опору при різанні вологих волокнистих стебел. Тому для розрізання рулонів сіна на смуги ми вибрали гладкі леза.

Для зменшення енергоємності процесу різання кут заточування ножа! доцільно робити найменшим, аж до нульового значення. Однак, із зменшенням кута! міцність леза зменшується. Тому кут!!! для соломорізок приймають в межах 10 … 22???!!! [ 7 ]. Виходячи з цього для різання рулонів сіна нами вибрано ножі з кутом заточування 10??????град.!!!

Ширина і товщина ножа повинні бути як можливо менші, але не в ущерб міцності. Тому ножі шириною в = 100 мм і товщиною???!!! =1,6 мм

Далі формулою!!!.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)