АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

НОРМУВАННЯ ТА ОПЛАТА ПРАЦІ

Читайте также:
  1. A. Працівники бригад постійної готовності другої черги
  2. A. Працівники бригад постійної готовності першої черги
  3. A. У лікувально-профілактичних установах медичними працівниками – лікарями вузької спеціалізації.
  4. V. Оплата за проживание в студенческом общежитии
  5. а) Міжнародний поділ праці.
  6. Аналіз праці та її оплати.
  7. Атестація робочих місць за умовами праці
  8. Безпечні прийоми праці
  9. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  10. Взяття шлункового вмісту для дослідження секреторної функції шлунка (пацієнт може допомагати медичному працівникові, поведінка адекватна)
  11. Викладіть сутність вартісного методу вимірювання продуктивності праці.
  12. Вимоги до режимів праці і відпочинку при роботі з ВДТ

КОЛЕКТИВНИЙ ДОГОВІР

м.Коломия " 15 " серпня 20 10 р.

З метою сприяння врегулюванню трудових відносин і соціально-економічних інтересів власники Товариства з обмеженою відповідальністю "Смарагд" в особі Директора Ферштей Юрія Романовича трудовий колектив ТОВ "Смарагд" в особі вибраного та повноважного Представника ради трудового колективу Буржмінської Світлани Миколаївни (П.І.Б.) уклали цей договір про наступні взаємні зобов'язання:

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Цей колективний договір укладено у відповідності до Закону України від 1 липня 1993 р. № 3356-ХІІ "Про колективні договори та угоди" і він є таким, що визначає спільні виробничі, трудові та соціально-економічні відносини між уповноваженим власників (далі - Адміністрація) і працівниками підприємства.

1.2. Умови цього колективного договору є обов'язковими для Сторін, що уклали цей договір. Ці умови, у випадку будь-яких суперечок та розбіжностей не можуть вважатися такими, що погіршують в порівнянні з діючим законодавством України, умови працівників.

1.3. Положення цього колективного договору поширюються на всіх працівників підприємства і є обов'язковими як для власників і управлінського персоналу, так і для кожного члена трудового колективу.

1.4. Жодна із сторін, що уклали Колективний договір не може в односторонньому порядку зупинити виконання його положень.

1.5. Цей Колективний договір зберігає чинність у випадку зміни складу, структури і найменування підприємства, а у випадку його реорганізації він може бути переглянутим за згодою Сторін. У випадку зміни власників підприємства дія колективного договору зберігається не більше року. В цей період Сторони повинні почати переговори про укладення нового або зміну цього колективного договору.

1.6. Адміністрація підприємства має право направляти працівників для тимчасового виконання робіт на території Замовника.

На термін виконання робіт на території Замовника з працівниками можуть додатково укладатись трудові контракти.

1.7. Положення цього колективного договору діють до укладення нового колективного договору.

НОРМУВАННЯ ТА ОПЛАТА ПРАЦІ

2.1. Заробітна плата виплачується за місцем роботи або в безготівковому порядку на картрахунки працівників в валюті України двадцять п"ятого числа поточного місяця - за першу половину відпрацьованого місяця та десятого числа наступного місяця - за другу половину відпрацьваного місяця, а в випадку якщо день виплати заробітної плати співпадає з вихідним днем - напередодні цього дня. Заробітна плата за час чергової відпустки виплачується не менше ніж за три дні до початку відпустки.

2.2. Інформація про оплату праці працівників надається іншим органам тільки у випадках, прямо передбачених законодавством.

2.3. До початку роботи за укладеним трудовим договором власники або уповноважений ними орган зобов'язані:

- роз'яснити працівникові його права і обов'язки та проінформувати про умови праці, наявність на робочому місці, де він буде працювати, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, та можливі наслідки їх впливу на здоров'я, його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до чинного законодавства і колективного договору;

- ознайомити працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку та колективним договором;

- визначити працівникові робоче місце, забезпечити його необхідними для роботи засобами;

проінструктувати працівника під розписку з техніки безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці і протипожежної охорони.

2.4. Робота в святкові, неробочі і вихідні дні здійснюється за письмовим наказом керівника підприємства.

Якщо вона не компенсується іншим часом відпочинку, а також в надурочний час, то така праця оплачується в подвійному розмірі.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)