АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пояснювальна записка. Метою «Трудового навчання» в початковій школі є формування і розвиток у межах вікових можливостей предметно-перетворювальної компетентності учнів

Читайте также:
  1. Доповідна й пояснювальна записки
  2. Допоміжна записка
  3. І. Пояснювальна записка
  4. І. Пояснювальна записка
  5. Методическая записка
  6. Объяснительная записка
  7. Пояснительная записка
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  12. Пояснительная записка

Метою «Трудового навчання» в початковій школі є формування і розвиток у межах вікових можливостей предметно-перетворювальної компетентності учнів, яка дає можливість їм самостійно вирішувати предметно-практичні та побутові завдання.

Кількість годин

У зв’язку зі змінами у структурі навчального року, І семестр складається із 17 навчальних тижнів – 17 години.

Кіл. год за програм. Кіл. год за кал. планом Урок-екскурсія Урок-театралізація
І ІІ Р. І ІІ Р. І ІІ Р. І ІІ Р.
17     17     2     1    
                       
                       

 

Трудове навчання

1 год на тиждень

Дата Тема уроку Зміни
п/п п/п Дата
Тема № 1. Вступ (1 год) Папір. Види і властивості паперу (1 год) Рвання паперу (1 год) Різання паперу (2 год) Симетричні форми (1 год) Згинання і складання паперу (2 год)
1. 1. 03/09 Вступ. Місце праці та професії в житті людини. Правила організації робочого місця на уроці. Ознайомлення з необхідними для роботи матеріалами, інструментами та пристосуваннями. Загальні правила безпеки на уроках. Урок-екскурсія у парк (ігри-змагання на розвиток окоміру, почуття кольору, форми)    
2. 2. 10/09 Папір. Види і властивості паперу. Папір і його призначення. Загальне уявлення про виробництво паперу. Бережливе ставлення до паперу, економне використання матеріалів. Послідовність дій під час виготовлення виробів із паперу. Аплікація із рваних частин паперу «Ґроно калини»    
3. 3. 17/09 Рвання паперу. Властивості паперу. З’єднання відірваних частин паперу за допомогою склеювання. Бесіда “Бджілка мала, та й та працює”. Послідовність дій під час виготовлення аплікації. Аплікація із рваних частин паперу «Диво-дерево»    
4. 4. 24/09 Різання паперу. Різання паперу ножицями. Різання по прямій лінії і по лінії згину. Інструктаж з БЖД. Аплікація з паперу «Веселі ніжки». Урок-екскурсія у парк (збирання природного матеріалу)    
5. 5. 01/10 Різання паперу. Нанесення зображення на папір за допомогою шаблону, лінійки, кутника. Поняття «шаблон». Копіювання зображення за допомогою шаблону. Інструктаж з БЖД. Аплікація з паперу «Смачні фрукти»    
6. 6. 08/10 Симетричні форми. Симетрія у природі. Послідовність дій під час виготовлення простих симетричних форм із паперу. Інструктаж з БЖД. Аплікація з паперу «Грибочки»    
7. 7. 15/10 Згинання і складання паперу. Ознайомлення з технікою згинання паперу – оригамі. Бесіда “Землю сонце прикрашає, а людину – праця”. Раціональне використання паперу. Техніка оригамі «Собачка».    
8. 8. 22/10 Згинання і складання паперу. Вдосконалення прийомів роботи з папером. Послідовність дій під час згинання паперу. Техніка оригамі «Тюльпан». Урок-театралізація (з використанням виготовлених матеріалів)    
Тема № 2. Робота із природними матеріалами (3 год). Аплікація з паперу (4 год). Прикраси з паперу (1 год). Робота з пластиліном (1 год)
9. 1. 29/10 Робота з природним матеріалом. Використання природних матеріалів для виготовлення виробів. Підготовка природних матеріалів до роботи. Інструктаж з БЖД. Аплікація «Їжачок»    
10. 2. 05/11 Робота з природним матеріалом. Підготовка природних матеріалів до роботи. Інструменти для роботи. Інструктаж з БЖД. Аплікація «Метелик із сухого листя»    
11. 3. 12/11 Робота з природним матеріалом. Послідовність дій під час виготовлення виробів із природних матеріалів. Композиція за мотивами казок «Півник»    
12. 4. 19/11 Аплікація з паперу. Ескіз виробу. Інструктаж з БЖД. Аплікація «Натюрморт» Екскурсія до кабінету обслуговуючої праці.Ознайомлення з обладнанням, організацією праці учнів, готовими виробами.    
13. 5. 26/11 Аплікація з паперу. Види аплікацій. Інструктаж з БЖД. Аплікація «Пейзаж»    
14. 6. 03/12 Аплікація з паперу. Послідовність дій під час створення аплікацій. Бесіда “Праця годує, а лінь – марнує”. Інструктаж з БЖД. Композиція «Золота рибка»    
15. 7. 10/12 Аплікація з паперу. Послідовність дій під час створення аплікацій. Інструктаж з БЖД. Аплікація «Весела гусінь»    
16. 8. 17/12 Прикраси з паперу. Послідовність дій під час виготовлення прикрас із паперу. Інструктаж з БЖД. Виготовлення новорічної гірлянди    
17. 9. 24/12 Робота з пластиліном. Пластилін як матеріал для ліплення. Властивості пластиліну. Інструменти для обробки пластиліну.Інструктаж з БЖД. Виготовлення картини «Котик»    

ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)