АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Створення приміток, зносок, авто тексту

Читайте также:
  1. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  2. Виділення тексту документа і його фрагментів
  3. Визначальні риси контексту громадянського суспільства в Україні
  4. Виробничі кооперативи: поняття, види, особливості створення та діяльності.
  5. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  6. Відкрити програму для створення електронних таблиць Microsoft Exel.
  7. Вопрос 10.Порядок створення та установчі документи суб’єктів господарювання.
  8. Договір на створення і передачу науково-технічної продукції
  9. Документів на створення підприємства
  10. За допомогою який інструментів центральний банк регулює процес створення грошей комерційними банками?
  11. Завдання до тексту
  12. Завдання до тексту

Для створення елементу автотексту потрібно виконати таку послідовність дій:

1. Ввести текст, що повинен виводитись автоматично і виділити його, або виділити потрібний об’єкт.

2. В пункті меню Вставкавибрати підпункт Автотекст, а в ньому команду Створити..., або натиснути однойменну піктограму в панелі інструментів Автотекст.Можна також скористатись комбінацією клавіш Alt + F3.

3. В будь-якому випадку відкриється діалогове вікно, в єдиному полі якого вказано виділений фрагмент тексту. Користувачу потрібно знищити цей текст і ввести літеру або послідовність літер, які будуть викликати даний елемент автотексту (переважно вказують за першими літерами фрагменту).

Зверніть увагу, що елементи автотексту зберігаються в шаблоні документу. Тому, якщо з’являється діалогове вікно, в якому буде запропоновано записати зміни в шаблоні, то слід вибрати кнопку Да.

Для того, щоб встановити елемент автотексту в потрібному місці документу, необхідно вказати літеру (послідовність літер), які викликають даний автотекст і натиснути клавішу F.

В текстовому процесорі Word можна легко створювати і редагувати примітки. Примітка (Коментар) — короткі замітки до певної частини тексту, які зберігаються як частина документу. Звичайно, при роботі з документом примітки невидимі, але текст, до якого встановлено примітку, відмічений жовтим (червоним) фоном і при встановленні на ньому курсору миші виводиться вміст примітки.

Для створення примітки

Слід виділити потрібний текст і в пункті меню Вставка, вибрати команду Примітка. При цьому в нижній частині вікна з’являється поле для введення тексту примітки. Якщо в примітку потрібно помістити звуковий коментар (повідомлення), то необхідно вибрати піктограму. При цьому завантажується програма Звукозапис із стандартних реквізитів Windows, де можна записати звукову інформацію через мікрофон або зчитати з waw-файлу.

У випадку, коли примітку потрібно знищити, варто в контекстному меню тексту, до якого встановлено примітку вибрати команду Видалити примітку.

Створити зноску

В документі дуже просто: для цього треба виконати команду „Сноска” з меню „Вставка”. Сноски можуть бути звичайними і кінцевими. Всі параметри зносок задаються в діалогових вікнах „Сноска” і „Параметры сноски”.

За допомогою кнопки “Параметры...” на екран викликається діалогове вікно “Параметры сносок”, яке дозволяє змінювати нумерацію, місце розташування та інші параметри зносок.

Після клацання по кнопках “ОК” у нижньому рядку цих вікон, на місці текстового курсору у тексті з’являється номер або маркер зноски, а у нижній частині сторінки з’являється поки ще порожня зноска з таким номером. Користувачу лишається тільки ввести текст зноски і клацнути мишкою у іншому місці документа.

Якщо перед фрагментом із зноскою вставити додатковий текст або вилучити зайвий і цей фрагмент переміститься на іншу сторінку, зноска автоматично переміститься разом з цим фрагментом. У випадку, коли на тій сторінці є свої зноски, нова зноска отримає новий номер. Текст зноски можна вилучати. Для цього достатньо вилучити у тексті номер зноски або її маркер.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)