АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Типові помилки у формулах, можливі причини їх виникнення, способи усунення

Читайте также:
  1. А) неможливість широко відкрити рота (тризм жувальних м’язів)
  2. Безробіття, його причини, види,форми, та соціально-економічні наслідки.
  3. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  4. Блок 4. СПОСОБИ ЗОБРАЖЕННЯ ПОВЕРХНІ ЗЕМЛІ. МАСШТАБИ
  5. Бюджет, бюджетний дефіцит та способи його фінансування
  6. Бюджетний дефіцит, його причини, види та джерела покриття.
  7. Вибір способів формування ООД у тих, кого навчають з теми «Класифікація способів захисту інформації», та способи реалізації
  8. Види бухгалтерського обліку та способи їх розвитку.
  9. Види і способи спостереження
  10. Відносна оцінка та способи фінансування бюджетного дефіциту
  11. Вкажіть на причини інвазування кролів гельмінтозами.
  12. Вопрос.Приватизаційний процес та способи приватизації.

Якщо формула у вічку не може бути правильно обчислена, Microsoft Excel виводить у вічко повідомлення про помилку. Якщо формула містить посилання на вічко, що містить значення помилки, то замість цієї формули також буде виводитися повідомлення про помилку.

Значення помилок:

#### – ширина вічка не дозволяє відобразити число в заданому форматі;

#ИМЯ? – Microsoft Excel не зміг розпізнати ім'я, використане в формулі;

#ДЕЛ/0! – у формулі робиться спроба поділу на нуль;

#ЧИСЛО! – порушені правила задавання операторів, прийняті в математиці;

#Н/Д – таке повідомлення може з'явитися, якщо в якості аргументу задане посилання на порожнє вічко;

#ПУСТО! – невірно зазначене перетинання двох областей, що не мають загальних вічок;

#ССЫЛКА! – у формулі задане посилання на неіснуюче вічко;

#ЗНАЧ! – використаний неприпустимий тип аргументу

3.6 Ділова графіка у електронних таблицях (побудова діаграм, елементи діаграми, їх форматування, побудова графіків).

Діаграма – це представлення даних таблиці в графічному вигляді, які використовуються для аналізу і порівняння даних.

Серед стандартних діаграм і графіків є такі: гістограма, лінійчаста, графік, кругова, крапкова, з областями, кільцева, пелюсткова, поверхнева, бульбашкова, біржова, циліндрична, конічна, піраміда та більше 20 нестандартних діаграм і графіків.

Основою всіх різноманітних діаграм є 3 різновиди:

Кругові діаграми більш наочно показують співвідношення частин у цілому. На кругову діаграму виводяться співвідношення показників, розміщених в одному рядку або стовпчику, співвідношення даних вказуються у відсотках від цілого.

Стовпчикові діаграми краще показують кількісні характеристики одночасно в кількох рядках і стовпчиках.

Лінійний графік краще використовувати для зображення змін показників протягом визначеного часу.

 

 

Тип діаграми. На першому етапі роботи майстра вибирають форму діаграми. Доступні форми перераховані у списку Тип на вкладці Стандартні. Для обраного типу діаграми праворуч вказується кілька варіантів представлення даних (палітра Вид), з яких слід вибрати найбільш підходящий. На вкладці Нестандартні відображається набір повністю сформованих типів діаграм з готовим форматуванням. Після завдання форми діаграми слід натиснути на кнопці Далі.

Вибір даних. Другий етап роботи майстра служить для вибору даних, за якими буде будуватися діаграма. Якщо діапазон даних був вибраний заздалегідь, то в області попереднього перегляду у верхній частині вікна майстра з'явиться приблизне відображення майбутньої діаграми. Якщо дані утворюють єдиний прямокутний діапазон, то їх зручно вибирати за допомогою вкладки

Діапазон даних. Якщо дані не утворюють єдиної групи, то інформацію для відтворення окремих рядів даних задають на вкладці Ряд. Попереднє подання діаграми автоматично оновлюється при зміні набору відображуваних даних.

Оформлення діаграми. Третій етап роботи майстра (після клацання на кнопці Далі) полягає у виборі оформлення діаграми. На вкладках вікна майстра задаються:

• Назву діаграми, підписи осей (вкладка Заголовки);

• Відображення і маркування осей координат (вкладка Осі);

• Відображення сітки ліній, паралельних осях координат (вкладка Лінії сітки);

• Опис побудованих графіків (вкладка Легенда);

• Відображення написів, відповідних окремих елементах даних на графіку (вкладка Підписи даних);

• Представлення даних, використаних при побудові графіка, у вигляді таблиці (вкладка Таблиця даних).

Залежно від типу діаграми деякі з перерахованих вкладок можуть бути відсутні.

Розміщення діаграми. На останньому етапі роботи майстра (після клацання на кнопці Далі) вказується, чи використовувати для розміщення діаграми новий робочий аркуш або один з наявних. Зазвичай цей вибір важливий тільки для подальшого друку документа, що містить діаграму. Після клацання на кнопці Готово діаграма будується автоматично і вставляється на вказаний робочий лист.

Редагування діаграми. Готову діаграму можна змінити. Вона складається з набору окремих елементів, таких, як самі графіки (ряди даних), осі координат, заголовок діаграми, область побудови та інше. При натисканні на елементі діаграми він виділяється маркерами, а при наведенні на нього покажчика миші - описується спливаючій підказкою. Відкрити діалогове вікно для форматування елемента діаграми можна через меню Формат (для виділеного елемента) або через контекстне меню (команда Формат). Різні вкладки діалогового вікна дозволяють змінювати параметри відображення обраного елемента даних.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)