АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Об’єкт оподаткування та ставки єдиного податку. Порядок обчислення та сплати

Читайте также:
  1. B. Транспортна аварія, об’єктового рівня.
  2. I. Порядок наследования восходящих
  3. I. Призвание к наследованию (основания и порядок)
  4. II. Порядок наследования нисходящих, в частности
  5. II. Порядок подачи и рассмотрения заявлений на оказание материальной помощи
  6. II. ПОРЯДОК ПРИЕМА И УВОЛЬНЕНИЯ РАБОТНИКОВ
  7. II. Порядок проведения конкурса
  8. III. Наследование казны. Особый порядок наследования
  9. III. Порядок наследования в боковых линиях в частности
  10. III. Порядок формирования информационной базы «Золотой фонд студентов».
  11. IV. Организация и порядок проведения фестиваля
  12. VII. Порядок здійснення тимчасового вилучення посвідчення водія

Єдиний податок є місцевим податком. Єдиний податок являє собою форму заміни сплати встановлених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів) при спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва. Платниками єдиного податку є суб'єкти малого підприємництва – фізичні та юридичні особи, які задовольняють умовам спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності і при цьому самостійно обрали даний спосіб оподаткування доходів шляхом отримання свідоцтва про сплату єдиного податку, форма та порядок видачі якого встановлюються Державною податковою адміністрацією України. Спрощена с-ма оподаткування обліку та звітності – це особливий механізм справляння податків і зборів,що встановлює заміну сплати окремих видів податку впорядку та на умовах визначених ПКУ з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності. Субєкти господ.,які застосов. спрощену с-му оподат. поділ. на такі групи: 1)Фіз особи п-ці- виключно роздрібний продаж товарів на ринках або надання побутових послуг населенню; 2)Фіз. особи п-ці – надання послуг в тому числі побутових,платником ЄП або населенню,в-тво або продаж товарів..одночасно не перевищує 10 осіб,не перевищує 1 млн. грн..3)Фіз. особи п-ці- працю найманих працівників не використовують,займають я різними видами діяльності,дохід не перевищує 3 млн.грн.4)Юр. особи,суб’єкти господ. будь-якої організаційної форми,будь-яка діяльність,к-сть працівників не перевищуж 50 осіб,дохід не перевищує 5 млн.грн за рік. Не можуть бути платниками податку: 1)субєкти господарювання які повязують свою діяльність з реалізацією алкогол. напоїв та тютюнових виробів; 2)Фіз. особи,які надають в оренду земельні ділянки загальна поща яких перевищує 0,2 гектара;3)Фіз особи не резиденти;4)Страхові брокери, банки, кредитні спілки,ломбарди,лізингові компанії та інші.

 

БІЛЕТ № 11

1.Фіксований сільськогосподарський податок – це податок, який не змінюється протягом визначеного терміну, і справляється з одиниці земельної площі. Платниками можуть бути: с/г підприємства різних організаційно-правових форм; селянські та інші господврсва які займаються виробництвом переробкою та збутом с/г продукції; власники земельних ділянок та землекористувачі які виробляють с/г продукцію. Не можуть бути платниками: індустріалізовані с/г підприємства, зокрема птахофабрики, відгодівельні підприємства, риболовецькі, звірогосподарства та ін.. в яких відсутній об’єкт оподаткування. Також сюди не можуть бути віднесені машинно-технологічні станції. Об’єктом оподаткування виступає площа с/г угідь, яка знаходиться у товаровиробника у власності, або надана йому в користування в т ч оренда. Ставки: для ріллі, сіножатей, пасовищ-0.5%; для багаторічних насаджень-0,3%. Для платників, які займаються виробництвом в гірських зонах та на поліських територіях: для ріллі, сіножатей-0,3%; для багаторічних насаджень-0,1%. Сплата податку проводиться щомісячно протягом 30 днів у таких розмірах: 1й квартал- 10%; 2й- 10%; 3й- 50%,4й-30%.

2. Підакцизні товари: 1. Алкогольні напої та інші спиртові дистиляти, спирт етиловий, пиво; 2. Тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;3. Нафтопродукти та скраплений гас; 4. Автомобілі легкові, до них кузови, причепи, та напівпричепи, мотоцикли. Операції з підакцизними товарами, які звільняються від оподаткуваня: реалізація легкових автомобілів для інвалідів, які оплачує держава; ввезення підакцизних товарів на митну територію україни, призначених для службового користування дипломатичними представництвами іноз. держав; ввезення підакцизних товарів на митну територію україни, якщо при цьому згідно із законодавством укр. Не справляється ПДВ у зв’язку з розміщенням товарів у митних режимах; безоплатної передачі для знищення підакцизних товарів конфіскованих за рішенням суду та тих що у власності держави.Ставки в ПКУ.

 

БІЛЕТ № 12


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)