АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання символічних кон6стант за допомогою директиви define

Читайте также:
  1. B. Проведення ревізії ротової порожнини за допомогою ручного відсмоктувача
  2. IV. Домашнє завдання
  3. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. V. Оголошення домашнього завдання.
  6. VI. Домашнє завдання
  7. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  8. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  9. Автоматизація робіт за допомогою Mathcad.
  10. Автоматичні апарати. Будова, монтаж і обслуговування. Управління електроприводом з їх допомогою
  11. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  12. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».

Директива #define. Формат директиви

#define імя константи літерал(значення, величина константи).

Ім’я константи задовольняє тим же правилам, що і -змінна, адже це той самий ідентифікатор. Ім’я константи рекомендують позначати великими буквами, щоб відрізнити від імені змінної. Директива це одна з директив препроцесора, після неї не ставиться крапка з комою, вона може стояти в будь-якому місці програми, але константа, описана нею діє тільки в тій частині програми, яка йде після директиви. Йде заміна по цілій програмі імені константи на літерал (її значення). Вона не заміняє входження імені константи, які є частинами інших імен, а також коментарів. Наприклад:

#define РІ 3.14

#define РІА 100 Буквосполучення РІ не буде замінено.

 

Специфікатори тип

Для виводу даних обов’язково в форматному рядку необхідно вписати специфікатор типу(% специфікатор). Кожне дане яке ми виводимо повинне мати свій специфікатор типу. Напрклад для типу int (%d), для типу float (% f)

 

Функції scanf() форматного виводу даних з клавіатури.

Ввід за допомогою функції scanf(), котра вимагає підключення файлу stdio.h. є форматований. Синтаксис функції

scanf (форматний рядок, список аргументів);

Функція scanf(), має змінне число аргументів, мінімум два. Перший аргумент це специфікація формату, який задається спеціальними символами, і задаються правила ідентифікації введених даних. Список аргументів - це адреси змінних, які повідомляють, що введене значення треба помістити в змінну. Наприклад:

scanf(’’%d’’, &x); scanf(“ %d%f ”, &x,&y);

%d повідомляє функції, що введене значення ціле число зі знаком треба помістити в змінну х.

 

 

Функція рrintf(), форматного виводу даних на екран.

Вивід за допомогою функції рrintf(), котра вимагає підключення файлу stdio.h. є форматований. Синтаксис фанкції.

Функція printf() має змінне число аргументів, мінімум один. Цей аргумент це специфікація формату, який задається спеціальними символами, і задаються правила ідентифікації виведених даних.. Наприклад:

printf (форматний рядок, список аргументів);

Форматний рядок - рядок символів, взятих у лапки, що показує, як повинні бути надруковані аргументи. Наприклад:

printf (“Значення числа Пі дорівнює %f\n”, pi);

1. Оператор printf(‘%d’, i) -Відображає на екрані значення змінної і, один рядок формата, який містить специфікацію виводу.

2. Оператор printf(‘%d plus %d = %d’, a, b, a+b) м істить 4 аргументи, який містить текст і специфікації (3) виводу і 2 змінні та вираз, значення яких треба вивести. Специфікація виводу починається з %, за яким іде один або декілька символів, символи, що не входять в специфікацію, виводяться на екран без змін.

 

Поняття про складні оператори.

Складний оператор складається з двох простих або більше простих. Складний оператор береться в фігурні дужки. До складних операторів відносяться й блоки.

{ n++;

summa+=n;

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)