АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Характерологічний опитувальник Леонгарда Шмішека

Читайте также:
  1. Опитувальник формально- динамічних властивостей індивідуальності (ОФДВІ)

Інструкція. Вам пропонують твердження і запитання, що стосуються вашого характеру. Якщо ви згодні з твердженням чи відповідаєте на запитання “так”, то поставте поруч з номером запитання знак “+”, якщо ж не згодні чи відповідаєте “ні”, то знак “-”. Над відповідями довго думати не слід, правильних і неправильних відповідей тут немає.

 

1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 - 10+ 11+ 12- 13+ 14+ 15- 16- 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25-
26+ 27- 28+ 29+ 30+ 31+ 32- 33- 34- 35- 36+ 37+ 38- 39- 40+ 41+ 42- 43- 44- 45+ 46- 47+ 48+ 49+ 50+
51- 52+ 53+ 54- 55+ 56+ 57+ 58+ 59- 60+ 61+ 62+ 63+ 64+ 65+ 66+ 67+ 68+ 69+ 70+ 71- 72+ 73+ 74- 75+
76+ 77+ 78+ 79+ 80+ 81+ 82- 83+ 84+ 85+ 86+ 87- 88+                        

1.Демонстративність / демонстративний тип: 22

2.Неврівноваженість / неврівноважений тип: 20

3.Педантичність / педантичний тип: 20

4. Збудливість / Збудливий тип: 18

5.Гіпертимність / гіпертимний тип: 21

6.Дистимність / дистимічний тип: 6

7.Тривожність / тривожно-боязливий тип: 6

8.Екзальтованість / афективно-екзальтований тип: 12

9.Емотивність / емотивний тип: 21

10.Циклотимність / циклотимний тип: 24

Інтерпретація отриманих даних:

Пройшовши дослідження Леонгарда Шмішека ми отримали наступні результати:
ми виявили 6 наявних типів акцентуацій, які властиві досліджуваній, найбільш виражений тип акцентуації характеру - циклотимність (24 бали) що свідчить про досить різкі зміни настрою досліджуваної, якщо радісні події викликають у неї бажання рухатись вперед, то сумні події навпаки пригнічують, і досліджувана виявляє недоброзичливе ставлення до оточуючих і навіть може закриватись в собі.
В досліджуваної також наявний демонстративний тип акцентуації (22 бали). Людина з таким типом акцентуації схильна до фантазерства, прикидання, спрямованого на прикрашання власної особи, артистизму. Ним керує прагнення до лідерства, жага визнання, похвали, захоплення.
Гіпертимічний тип характеризується великою рухливістю, товариськістю, жвавістю рухів та міміки, схильністю до бешкетування. Полюбляє компанії однолітків. Самооцінка підвищена, веселий, легковажний, життєрадісний. Не відрізняється глибиною почуттів. Ініціативний, діяльний, винахідливий. Важко переносить умови жорстокої дисципліни, монотонну роботу, самотність, а
емотивний тип характеризується емоційністю, чутливістю, тривожністю, балакучістю, бридливістю. Найбільш виражена риса - гуманність, співчуття. Вразлива, життєві події сприймає дуже серйозно. Рідко вступає в конфлікти, приховує образи та емоції. По даних типах акцентуації Анастасія набрала 21 бал.
Також наявними типами акцентуації можна вважати неврівноваженість та педантичність (20 балів).
Неврівноважений тип. Характеризується помірною товариськістю, схильністю до повчань, мовчазністю. Виявляє недовіру й обережність щодо інших, чутлива до образ та засмучення, сильно розвинене шанолюбство. У дружбі та коханні ревнива, образлива.
Педантичний тип. У конфлікти вступає рідко, неохоче, не претендує на лідерство. Акуратний, особливу увагу приділяє чистоті, порядку. Скрупульозний, сумлінний, схильний суворо дотримуватися правил. У роботі зорієнтований на високу якість результату, схильний до самоперевірок, сумнівів.
В досліджуваної проявляється тенденція до збудливого типу акцентуацій (18 балів), що свідчить про підвищену імпульсивність, дратівливість, запальність. Навчається та працює лише через необхідність, неохоче.

Висновок:
Загалом можна зробити висновок, що досліджувана оперує шістьма типами акцентуації, такими як неврівноваженість, педантичність, емотивність, гіпертимність та циклотимність. В досліджуваної наявний різкий перепад настрою, якщо він супроводжується радісними подіями, то досліджувана готова діяти, готова рухатись вперед. Вона спрямована на те, щоб досягти лідерства, визнання її як особистості та захоплення нею, і саме тут може включатись гіпертимічний тип акцентуації, завдяки якому включається її винахідливість, діяльність, привертання уваги своєю життєрадісністю, жвавістю та веселістю. Проте, якщо зміна настрою супроводжується сумними подіями, то вона навпаки пригнічується, заглиблюється в себе, характерне цьому стану мовчазність. Проявляється недовіра та обережність щодо інших, чутливість до образ. Емотивний тип характеризується її вразливістю та серйозністю до життєвих подій.
Завдяки педантичному типу, у конфлікти вступає рідко, неохоче. Акуратна, особливу увагу приділяє чистоті, порядку. У роботі зорієнтована на високу якість результату, схильна до самоперевірок, сумнівів.

Рекомендації:
* Вчіться ділитись з близькими людьми своїми переживаннями та емоціями, а не заглиблюватись разом з проблемою в себе, адже гірше від цього тільки вам.
* Навчіться ставитись до всього, що з вами відбувається споглядально, перш ніж прореагувати на слова або вчинки ваших друзів, родичів або колег, запитайте себе: «А як би на моєму місці вчинив мудрець?»
* Якщо певна ситуація викликає у вас негативні емоції, то спробуйте цю саму ситуацію переробити на ситуацію, яка викликала б у вас приємні враження.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)