АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Маркери психічного здоров’я

Читайте также:
  1. D. може у випадку погіршення стану його здоров’я і переведення у категорію тяжко уражених або агонуючих
  2. Відшкодування шкоди працівникам у разі ушкодження їх здоров’я.
  3. Затверджено наказом № 120 Міністерства охорони здоров’я України від 25 травня 2000 р.
  4. Правові основи охорони здоров’я.
  5. Розкрийте особливості побудови уроку математики на основі здоров’язберігаючої організації навчально-виховного процесу.
  6. Стратегія охорони психічного здоров’я населення України: сучасні можливості та перешкоди
  7. Тема 12.2. Діагностика та корекція психічного розвитку дітей раннього віку.
  8. Третя зупинка «Чистота – запорука здоров’я».

І група крові – фактор дофаміну. Утруднене розщеплення і виведення катехоламінів (адреналіна і норадреналіна) в умовах стресу, характерне для людей з І групою крові, має безпосередній вплив на психічні розлади. За даними дослідів виявлено, що проблема може бути пов’язана з активністю фермента дофамінбетагідроксилаза (DВН), котрий перетворює дофамін в норадреналін. Дуже важливо зазначити, що ген DВН розміщений поряд з геном групи крові.

Дофамін являється одним з речовин, що задіяні в вищих мисленнєвих процесах. Дофамін виробляється в ділянці мозку під назвою «речовина Земмеринга» або «чорна субстанція». Дофамін впливає не на всі ділянки мозку, а в основному на передні лобні долі.

Задоволення від вживання наркотичних засобів також пов’язане з властивістю цих речовин стимулювати вироблення дофаміну.

Ще один цікавий факт: надлишок дофаміну в відділах мозку, відповідальних за відчуття при одночасній нестачі його в відділах мозку, відповідальних за мислення, може призвести до формування особистості, схильної до уникнення соціальних контактів чи приступів параної. Нормальний чи дещо підвищений вміст дофаміна в корі головного мозку дозволяє людині краще концентрувати увагу, відчувати себе менш напруженим та більш логічно реагувати на проблеми. Понижений рівень дофаміну призводить до неможливості концентрувати увагу, схильності до гіперактивності, сплесків гніву та підвищеної дратівливості.

Чим менше дофаміну в організмі тим більше адреналіну, і навпаки.

Други важливий аспект дії катехоламінів пов’язаний з ферментом моноамінооксидазою (МАО). Цей фермент відіграє важливу роль в емоціональному стані людини. В організмі людини є два види МАО: МАО-А і МАО-В. Перша з них присутня в усіх органах тіла, друга лише в мозку. Обидві перетворюють дофамін в іші речовини, тому блокування МАО призводить до підвищення рівня дофаміна. Виявлено зв’язок низького рівня активності МАО в тромбоцитах з такими рисами характеру: нетерпеливість, схильність до змагань. Такі риси характеру притаманні людям з І групою крові. Понижений вмісто МАО в тромбоцитах – патологічна пристрасть до азартних ігор, негативізм та вербальна агресія, імпульсивність, прагнення нових відчуттів та уникнення монотонності.

ІІ група крові фактор кортизолу. Підвищений рівень кортизолу може мати руйнівні наслідки для здоров’я людини. З високим рівнем кортизолу пов’язані виникнення психічних розладів, старечого слабоумства та хвороби Альцгеймера.

Кортизол відіграє важливу роль в в адаптаційній реакції на стрес, підвищений в стані спокою рівень кортизолу може нести відповідальність за виникнення психічного розладу. Захвичай це спокійні, врівноважені люди, але коли рівень кортизолу стрімко йде вгору, проявляються ознаки обессивно-компельсивного розладу (невроз). Тобто зявляються нав’язливі, періодично повторювані ідеї, думки, образи котрі неконтрольвано приникають в свідомість.

ІІІ і ІV групи крові фактор окису азота. На нейрохімічні реакції в організмі людей, несучих В аглютиноген, може впливати молекула окису азота. Дана сполука виділяється при перетворенні амінокислоти аргініна в амінокислоту цитрулін. Молекула окису азота існує близько 5 секунд і служить посередником між системами оганізму: нервовою та імунною, судинною та репродуктивною.

Окис азоту бере участь в регулюванні рівня ендорфінів (опіатів які відповідають за задоволення) котрі виробляються в мозку. У людей, що володіють В-аглютиногенами, виведення окису азота з організму відбувається швидше ніж у інших, тобто для людей з ІІІ групою крові характерна неймовірна здатність відновлювати психічну рівновагу та релаксувати використовуючи психологічні методики в часності медитацію. Людям з ІІІ та ІV групами крові краще працюється в стані психічної рівноваги.

Наявність В-аглютиногена проявляється кращою взаємодією тіла та психіки. Психічні методики допомагають відпочити та розслабитисялюдям з ІІІ та ІV групами крові.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)