АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Про стиль керування

Читайте также:
  1. Американский национальный стиль
  2. Американский стиль делового общения
  3. БЛЕЙКИ, МИНГУС, РОЛЛИНС И СТИЛЬ ФАНКИ
  4. Виды и строение текстильных нитей
  5. Визначення стилів керування за Р. Блейком та Дж. Моутон. Характеристика виокремлених ними основних стилів керування.
  6. Власненауковий стиль
  7. ГЛАВА 9. ЛОГИКА, СТИЛЬ И ЯЗЫК ЗАКОНА
  8. ГОТИЧНИЙ СТИЛЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН:КУЛЬТОВИЙ ТА СВІТСЬКИЙ ІНТЕР’ЄРИ,МЕБЛІ
  9. Делегирующий стиль.
  10. Друга частина дипломного проекту супроводжується розрахунком силової частини імпульсної системи керування ТЕД.
  11. Естафета 4х50 м вільний стиль – чоловіки
  12. Задания по теме «Научный стиль»

Про клієнтів

1. Ми прагнемо бути найулюбленішою компанією у країнах присутності, у якої найлояльніші клієнти.

2. Ми готові звернути гори, щоб гарно обслуговувати клієнта. Якщо ми не можемо цього зробити самі, то залучаємо інших співробітників – аж до Голови Правління банку.

3. Наші комісії й інші умови надання послуг повинні бути максимально зрозумілими, прозорими та справедливими для клієнтів.

4. У спілкуванні з клієнтами ми повинні бути не тільки найбільш професійними, але й найбільш привітними та ввічливими.

5. Ми посміхаємося нашим клієнтам. Робимо це щиро і якнайчастіше, адже ми вдячні їм за те, що вони наші клієнти!

6. Якість обслуговування наших клієнтів повинна бути не просто гарною, а найкращою. Для цього ми маємо не тільки відповідати очікуванням клієнта, але й перевершувати їх.

7. Ми обслуговуємо клієнта так, як хотіли б, щоб обслуговували нас або нашу маму.

8. Якщо ми бачимо, що в банку є системна помилка, яка викликає незадоволення у клієнтів і заважає якісно обслуговувати їх, ми робимо все, щоб її виправити. Аж до залучення Голови Правління.

9. Ми намагаємося не бути нав’язливими! Ми пропонуємо клієнту ті продукти та послуги, які йому дійсно потрібні.

Про керівників

1. Керівники весь час думають, як зробити роботу своїх підлеглих цікавішою та ефективнішою, щоб співробітники отримували від своєї роботи більше задоволення.

2. Керівники ставляться до своїх підлеглих з великою повагою.

3. Керівники вітають ініціативу своїх підлеглих.

4. Керівники повинні бути доступними – відповідати на листи та дзвінки, бути готовими особисто зустрітися з підлеглими.

5. Керівники уважні до особистих проблем співробітників.

6. Керівники не видають ідеї співробітників за свої і не ховаються за спини підлеглих у разі невдачі.

7. Керівник цінується за поточні досягнення, а не за минулі заслуги.

Про ставлення до колег, роботи та банку в цілому

1. Ми працюємо більше, ніж співробітники інших банків, але ми й заробляємо більше.

2. Ми робимо все, щоб ПриватБанк був найкращим місцем роботи.

3. Кожен співробітник любить і цінує свою роботу. Ми хочемо бути найкращими в тому, що ми робимо.

4. Ми позитивні люди. Ми посміхаємося оточуючим і з ентузіазмом ставимося до того, що відбувається навколо. Загалом, з нами приємно мати справу.

5. Якщо ми бачимо якусь проблему в банку (неважливо, стосується вона безпосередньо нашої роботи чи ні), ми не проходимо повз і намагаємося її виправити.

6. Ми ставимося до банківської власності, як до своєї.

7. Ми вдячні колегам за будь-яку допомогу в роботі і не втрачаємо нагоди зайвий раз сказати про це на публіці.

8. Ми нетерпимі до будь-яких фактів зловживань і шахрайства з боку наших колег.

Про стиль керування

1. Незважаючи на те що ми велика організація, ми прагнемо працювати, як маленький стартап. Ми швидко приймаємо рішення та запускаємо проекти.

2. Ми не терпимо зайвої бюрократії.

3. Ми завжди відкриті всьому новому.

4. Ми соціально активна компанія! Наш вклад у життя суспільства виражається не тільки в наданні якісного сервісу та сплаті податків.

5. Ми прагнемо бути найбільш технологічною та інноваційною компанією.

6. Ми поважаємо своїх конкурентів, але завжди намагаємося випереджати їх на декілька років.

7. Ми не допускаємо негативних оцінок щодо колег з інших банків. Чесна конкуренція – це перш за все взаємоповага.

8. Яких би вершин ми не досягали, ми ніколи не розслаблюємося.

 


 

РОЗДІЛ ІІІ ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЦТВОМ Й УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ

На сьогодні банк пропонує громадянам України понад 150 видів послуг, серед яких поточні, вкладні операції, карткові продукти, різноманітні програми споживчого кредитування, здійснювані в партнерстві з провідними вітчизняними торговими, ріелторськими компаніями й автовиробниками. Банк є уповноваженим Урядом України банком з виплати пенсій і соціальної допомоги громадян, виплати компенсації жертвам нацистських репресій, активно впроваджує програми обслуговування для окремих найменш захищених категорій клієнтів, зокрема, пенсіонерів. Сьогодні рахунки в ПриватБанку мають близько 2,2 млн українських громадян, свої пенсії в банку отримують понад 250 тисяч пенсіонерів, що свідчить про високий рівень довіри до банку з боку населення.

Пасивні операції -- операції, пов'язані з формуванням банківських ресурсів. Вони відіграють первинну й вирішальну роль щодо активних операцій, для яких необхідною умовою є достатність ресурсів. Саме в результаті пасивних операцій банки отримують додаткові ліквідні кошти. Пасивні операції включають: - залучення коштів юридичних осіб та вкладів населення; - отримання кредитів від комерційних банків та центрального банку; - випуск банківських облігацій, векселів та інших зобов'язань. За рахунок пасивних операцій формуються ресурси комерційного банку, які необхідні йому понад власний капітал для забезпечення нормальної діяльності, підтримання ліквідності на належному рівні та отримання запланованого доходу. Акумульовані в результаті пасивних операцій грошові кошти складають переважну частину ресурсів банку, що визначає важливу роль цих операцій в його діяльності.

Активні операції банку - операції банку, спрямовані на розміщення ресурсів банку. Обліковуються за активом балансу або на активних рахунках позабалансового обліку. Активні операції банків полягають у діяльності, пов'язаній із розміщенням і використанням власного капіталу, залучених і позичених коштів для одержання прибутку при раціональному розподілі ризиків за окремими видами операцій і підтриманні ліквідності. Активні операції банків поділяються на кредитні та інвестиційні. Кредитні операції полягають у проведенні комплексу дій, пов'язаних із наданням і погашенням банківських позичок. Банківське кредитування здійснюється відповідно до принципів строковості, цільового характеру, забезпеченості і платності кредиту. Загальний розмір кредитів, наданих банком, усім позичальникам, з урахуванням 100% позабалансових зобов'язань банку, не може перевищувати восьмикратного розміру власних коштів банку.

Розрахунково-касове обслуговування посідає особливе місце у забезпеченні успішного функціонування юридичної особи. Розрахунково-касове обслуговування - послуги, що надаються банком клієнту на підставі відповідного договору, укладеного між ними, які пов'язані із переказом грошей з рахунка (на рахунок) цього клієнта, видачею йому грошей у готівковій формі, а також здійсненням інших операцій, передбачених договорами. Розрахункові операції Приватбанку включає в себе відкриття поточного та інших рахунків клієнту, плату за кожний відпрацьований документ, плату за дублікат виписки тощо, а також плату, встановлену за відповідними тарифами між установами НБУ і комерційними банками та між комерційними банками за проведення електронних розрахунків і надання інформаційних послуг через систему електронної пошти.

Банк здійснює управління ризиками згідно методичних рекомендацій Національного банку України, внутрішніх положень про управління окремими видами ризику та у порядку, визначеному внутрішньою методикою оцінки ризику, а саме:

- Виявлення ризику або визнання та розуміння наявних ризиків та ризиків, що можуть виникнути в результаті нових ділових ініціатив;

- Вимірювання ризику. Системи вимірювання фінансових ризиків передбачають оцінювання окремих;

- контроль ризику. Контрольні обмеження є дійовими інструментами управління, які уточнюються в разі зміни умов або рівня толерантності до ризику;

- моніторинг ризику. Здійснення моніторингу ризиків для забезпечення своєчасного відстеження рівнів ризиків і винятків із тих чи інших правил.

Істотними ризиками в Банку є ризик ліквідності, кредитний ризик, валютний ризик, операційний ризик та інші.

Управління вказаними ризиками здійснюється наступним чином:

Ризик ліквідності виникає при фінансуванні діяльності та при управлінні позиціями. Вказаний ризик включає в себе як ризик неможливості фінансування активів в визначені строки та по визначеним ставкам, так і ризик неможливості ліквідації активу за прийнятною ціною та у відповідні строки. Банк має доступ до різноманітних джерел фінансування. База фінансування складається з різноманітних інструментів, включаючи депозити та внески акціонерів. Завдяки цьому урізноманітнюються шляхи фінансування, виключається залежність від будь-якого одного джерела фінансування та як правило знижується вартість коштів. Керівництво намагається підтримувати збалансованість між безперервністю фінансування та його різноманітністю, використовуючи зобов’язання з різними термінами виплати. Керівництво постійно здійснює оцінку ризику ліквідності шляхом моніторингу змін в фінансуванні, яке необхідне для досягнення цілей бізнесу, визначених в загальній стратегії.

Кредитний ризик. Банк зазнає кредитного ризику, який визначається як ризик того, що контрагент не зможе погасити заборгованість в повному об'ємі при настанні терміну погашення. Банк структурує рівні кредитного ризику, якого він зазнає, шляхом встановлення величини лімітів ризику на одного позичальника або групу позичальників і на географічні і галузеві сегменти. Такі ризики регулярно контролюються і аналізуються щорічно або частіше.

Управління кредитним ризиком здійснюється на основі регулярного аналізу здатності позичальників і потенційних позичальників виконувати свої зобов'язання по погашенню кредитів і сплаті відсотків, а також, при необхідності, шляхом зміни лімітів кредитування. Також управління кредитним ризиком частково здійснюється шляхом забезпечення заставою і корпоративними й особистими гарантіями.

Максимальний кредитний ризик Банку загалом відбивається в балансовій вартості фінансових активів.

Вплив можливих взаємозаліків активів і пасивів на зменшення потенційного кредитного ризику є незначним.

Кредитний ризик по позабалансових фінансових інструментах визначається як можливість збитків через те, що яка-небудь із сторін-учасників фінансового інструменту виявиться неспроможною виконати умови договору. Для умовних зобов'язань Банк застосовує ту саму кредитну політику, що й у разі балансових фінансових інструментів (встановлені процедури затвердження кредитів, контроль рівня ризику і процедури моніторинга).

Обов'язковий резерв на рахунках в центральному банку показано включеним в категорію "до запитання і до 1 місяця", оскільки більшість пасивів, до яких він відноситься, також включені в цю категорію.

Система управління кредитним ризиком знаходиться на задовільному рівні. Серед основних інструментів управління кредитним ризиком, які застосовуються Банком, можна визначити використання спеціальних аналітичних методик з об’єктивної оцінки фінансового стану і надійності

потенційних позичальників, а також установлення лімітів і нормативів за видами активних операцій, контрагентами і фінансовими інструментами. В основу управління довгостроковою ліквідністю покладено метод Gap-аналізу, що дозволяє встановлювати та відстежувати ліміти на величину

розриву між активами і пасивами по термінах розміщення та залучення. При управлінні короткостроковою ліквідністю, застосовується система платіжного календаря, що дозволяє коригувати загальну стратегію підтримання ліквідності в короткостроковій перспективі.

Зауважемо, що рівень моніторингу кредитних ризиків завжди потребує доопрацювання в частині оцінки фінансового стану позичальника, рівня і виду забезпеченості та зовнішніх факторів.

Валютний ризик. Банк має активи та зобов’язання, деноміновані в декількох іноземних валютах. Валютний ризик виникає в разі, якщо активи в іноземній валюті, які фактично не можливо зпрогнозувати є більшими або меншими ніж зобов’язання в тій самій валюті. Банк встановлює ліміти та здійснює постійний моніторинг валютних позицій відповідно до вимог Національного банку України та внутрішньої методики.

Процентний ризик. Банк зазнає процентного ризику, в основному, внаслідок кредитування і надання авансів клієнтам і іншим банкам по фіксованих процентних ставках в сумах і на терміни, відмінні від сум і термінів строкових депозитів і інших позикових коштів з фіксованою процентною ставкою.

На практиці процентні ставки звичайно фіксуються на короткостроковій основі, як правило, один раз на місяць. Крім того, встановлені договорами процентні ставки відносно активів і пасивів часто переглядаються для приведення їх у відповідність з умовами ринку.

Ринковий ризик. Банк зазнає ринкових ризиків. Ринкові ризики виникають внаслідок відкритих позицій процентних ставок, валют і цінних паперів, які значною мірою залежать від загальних і конкретних ринкових змін. Правління Банку встановлює ліміти вартості ризику, який може бути прийнятий Банком, і здійснює його щоденний моніторинг. Однак використання такого підходу не запобігає виникненню збитків за межами цих лімітів у разі більш істотних ринкових змін.

Органи управління ризиками Ризик-менеджмент, моніторинг і контроль здійснюються Кредитним Комітетом та Комітетом з внутрішнього контролю під спостереженням Спостережної Ради, як найвищого наглядового органу банку.

До інших органів, що відповідають за процес управління ризиками, входять Казначейство Банку, Напрям «Фінанси і ризики» (Департамент фінансових ризиків), Напрям «Ризик-менеджменту», Напрям «Внутрішній контроль та fraud-менеджмент».

Усі підрозділи ризик-менеджменту є незалежними від керівників бізнесових напрямів, що підтверджується підпорядкуванням керівника Напряму «Фінанси і Ризики», Напряму «Ризик-менеджменту», Напряму «Внутрішній контроль та fraud-менеджмент» Голові Правління банку. Основне завдання Напряму «Ризик-менеджменту» полягає в оцінці, вимірюванні, лімітуванні рівнів ризику, формуванні контролю і оцінки адекватності рівня сформованих резервів на покриття можливих збитків. Завданням Напряму «Внутрішній контроль та fraud-менеджмент» є оцінка рівня ризику шахрайства, вироблення алгоритмів розпізнавання фроду, вироблення політик и процедур протидії шахрайству, організація роботи Кредитного комітету і Комітету з внутрішнього контролю.

Крім того, в Банку існує система внутрішнього контролю, діяльність якої знаходиться під спостереженням і контролем Напряму внутрішнього аудиту, Департаменту фінансового моніторингу, «Напряму Внутрішній контроль та fraud-менеджмент».

При виявленні, аналізі та прогнозуванні можливих ризиків підрозділи ризик-менеджменту використовують різноманітні механізми, а саме:

- формування правил і алгоритмів для розпізнавання і превентивного виявлення шахрайських операцій на основі аналізу рядів даних (активність операцій в розрізі точок продажу і співробітників, аналіз піків по авторизації кредитних карт, порівняльний аналіз в розрізі однотипних бранчів, аналіз відхилень);

- аналіз сегментів клієнтської бази, в яких поля даних заповнені неправильно, не заповнені, є вірогідність умисного невірного заповнення, а також виявлення додаткових взаємозв'язків, що описують підозрілі операції;

- аналіз можливого шахрайства на основі FPD (першого неплатежу по кредиту) - розрахунки рівня проблемності кредитних карт;

- розрахунки рівня кредитних ризиків в розрізі співробітників, Бізнесів, продуктів, кредитних програм, точок продажів, регіонів;

- централізоване блокування операцій співробітників і точок продажу на основі перевищення заданого прийнятного рівня ризику;

- централізована передача активів у виробництво служби безпеки залежно від терміну дефолту по операції і продукту;

- оцінка рівня не обслуговуваних кредитів в цілому по банку і на рівні кредитних програм на основі правил 1+,30+,60+,90+,180+;

- оцінка рівня кредитних втрат класичних кредитів на основі статистики дефолтів в розрізі програм на терміні оборотності кредитного портфеля, розрахунок рівня PD (вірогідність дефолту), LGD (Loss Given Default), LIP (Loss Identification Period);

- оцінка рівня кредитних втрат портфелю кредитних карт на основі матриць міграції на терміні оборотності карткового портфеля в розрізі продуктів.


 

РОЗДІЛ IV УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ НА ПІДПРИЄМСТВІ

Важко переоцінити значимість ПриватБанку як роботодавця на українському ринку праці. Сьогодні працює понад 35 тис. чоловік. ПриватБанк – соціально відповідальний банк (приймає на роботу інвалідів – 4% із загальної кількості співробітників). Співробітники отримують зарплату в середньому на 10% більшу, ніж їх колеги в інших банках. До того ж ПриватБанк надає своїм співробітникам повний соціальний пакет, щорічну оплачувану відпустку на 24 календарних дні, систему пільгового кредитування, участь у програмі недержавного пенсійного фонду, пільгові путівки на відпочинок для дорослих і дітей.

Сьогодні персонал ПриватБанку - це команда висококваліфікованих фахівців, здатних оперативно вирішувати найскладніші завдання та задовольнити швидко зростаючі потреби клієнтів у банківському обслуговуванні. Структура та чисельність персоналу визначаються функціональною структурою банку. Розширення ринкового сегмента, відкриття нових філіалів банку супроводжується збільшенням чисельності персоналу. В цілому приріст чисельності персоналу банку за 2012-2013 рр. склав 2545 чоловік. Аналіз чисельності персоналу за три роки показує, що чисельність персоналу зростає з кожним роком, це пов’язано з тим що, ПАТ КБ «ПриватБанк» розширює мережу своїх філій.

Таблиця 2.5 Аналіз чисельності та витрат на утримання персоналу ПАТ КБ «ПриватБанк»

    у % до 2010   у % до 2011  
Середньооблікова чисельність персоналу (працівників)   105,37   103,43  
Витрати на утримання персоналу (тис.грн.) 3 260 250 117,46 3 225 494 126,1 3 800 941

 

Облік витрат на утримання персоналу КБ «ПриватБанк» здійснюється на таких рахунках:

Основна і додаткова заробітна плата

- Внески, збори на обов'язкове державне пенсійне та соціальне страхування

- Матеріальна допомога та інші соціальні виплати

- Витрати на підготовку кадрів

- Витрати на спецодяг та інші засоби захисту працівників

- Інші витрати на утримання персоналу

Так як у банку працюють багато працівників, для їх ефективної мотивації необхідно враховувати деякі особливості. Для цього персонал можна поділити за деякими ознаками: за віком, за статтю, за освітою, за стажем роботи у даному банку. Аналіз був проведений на основі данних анкет працівників і вивчені вимог, які необхідні для певних посад.

Спочатку проаналізуємо персонал ПриватБанку за віком (рис.4.1)

Рисунок 4.1. Середній вік персоналу ПАТ КБ «ПриватБанк»

Аналізуючи показники діаграми бачимо, більшості працівників ПриватБанк складає 21-25 років. Можливо це пов’язано з тим, що банк активно залучає до роботи молодих спеціалістів, які тільки закінчили ВУЗ і ще не мають опиту роботи. Студентів залучають у всі напрямки діяльності банку з третього-четвертого курсу, коли у них починається практика. ПриватБанк укладає договори з вузами, тим самим реалізуючи програму залучення молодих фахівців. Середній вік співробітників банку складає 31-35 років. Найменший відсоток персоналу за віком (5%) займають працівники старше 50 років.

Аналіз персоналу банку за статтю показує, що в банку працює більше жінок ніж чоловіків 60% жінки та 40% чоловіків.

Наступним етапом аналізу персоналу буде аналіз працівників за рівнем освіти (рис. 4.2). Більшість співробітників ПриватБанку мають вищу освіту, що відповідає профілю займаної посади. У банку створені сприятливі умови для отримання вищої та післядипломної освіти, понад 50% співробітників щорічно підвищують свою кваліфікацію.

Рис. 4.2 Рівень освіти працівників ПАТ КБ «ПриватБанк»

Рис. 4.3 Аналіз персоналу за стажем роботи в ПАТ КБ «ПриватБанк»

Аналіз персоналу за стажем роботи (рис. 4.3.) в ПАТ КБ «ПриватБанк» показує що більшість людей працюють в банку 3-5 років.


 

РОЗДІЛ V ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.009 сек.)