АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Служби онлайнового документообігу

Читайте также:
  1. Б) Принципи радянської державної служби базуються на розроблених В. І. Леніним основних принципах державного апарату.
  2. Взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України
  3. Види соціальних послуг Державної служби зайнятості
  4. ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  5. Методичні рекомендації щодо організації та проведення працівниками психологічної служби корекційно-розвивальної роботи
  6. Напрямки роботи і види послуг державної служби зайнятості
  7. Опишіть усі можливості служб онлайнового документообігу, які слід вивчати з учнями в 11-му класі.
  8. Пенсії особам, які виконують обов'язки державної служби
  9. Персоналу бактеріологічної лабораторії в установах служби крові
  10. Правовий статус та завдання державної пробірної служби
  11. Про навчальну практику курсанта 3-го курсу ЛДУ БЖД ДСНС України рядового служби ЦЗ Гордія Олега Михайловича на посаді командир відділення.
  12. Ремонтна база та організація ремонтної служби.

Вікіпедія – це відкрита багатомовна онлайнова енциклопедія, що побудована на Вікі-технології.

Інструменти Вікі-середовища застосовуються з різною метою: як персональний інформаційний менеджер; як засіб організації спільної роботи над колективними проектами; як колективна електронна дошка, на якій може писати ціла група; як база даних – сховище колективного досвіду. Також середовище Вікі-Вікі широко використовують у дистанційній формі навчання, для організації позакласної й позашкільної роботи зі школярами, створюють на цій платформі енциклопедії, посібники, підручники тощо.

Для здійснення пошуку потрібних відомостей у вікі-середовищі користуються панеллю «пошук». У поле «Пошук» введіть ключові слова та натисніть кнопку «Перейти», яка розміщується нижче. Результат пошуку сформується у вигляді списку посилань.

Основним структурним елементом будь-якого вікі-сайту є сторінка – «стаття».

Реєстрація здійснюється один раз на початку роботи в середовищі. Авторизація здійснюється на початку кожного сеансу роботи. Після реєстрації у Вікі-середовищі автоматично створюється власна сторінка користувача (власний міні-сайт). Якщо, наприклад, зареєструватися під іменем Іванов Петро, то система підтримує наступні сторінки:

§ Власна сторінка користувача (головна сторінка Вашого міні-сайту) за внутрішньою адресою: Користувач: Іванов Петро.

§ Моя сторінка обговорення за внутрішньою адресою Обговорення користувача: Іванов Петро.

Власна сторінка – це один із способів ефективно організувати роботу в проекті та допомогти іншим зрозуміти з ким вони працюють.

 

Служби онлайнового документообігу

Організувати спільну роботу над документами учасників деякої групи можна і за допомогою он-лайн сервісів, які отримали назву «Он-лайн офіси». Їх використання дає змогу людям з усьому світу у зручний для них час працювати разом над спільними документами, зберігати їх не на локальному комп’ютері, а на відділеному комп’ютері в мережі і мати доступ до своїх матеріалів, де б ці особи не знаходилися. Набір послуг, що надаються он-лайн сервісами, зазвичай включає всі основні засоби традиційних офісних пакетів, таких як текстовий редактор, табличний процесор, програми для створення презентацій, СУБД, органайзери, календарі тощо.

Он-лайн офіс може бути доступний з будь-якого комп’ютера, у якого є підключення до Інтернету, незалежно від того, яку операційну систему він використовує. Зазвичай основні сервіси он-лайн офісів пропонуються безкоштовно, а доступ до розширених можливостей потребує невеликої абонентської плати.

Доступ до ресурсів здійснюється за допомогою браузерів. Найпопулярнішою безкоштовною он-лайн службою, яка надає сервіси для колективної роботи з документами є на сьогодні служба Документи Google (англ. Google docs – документи Google). Використовуючи її, можна створювати електронні документи безпосередньо на порталі www.docs.google.com або завантажувати з локального комп’ютера користувача, зберігати документи в он-лайн сховищі Google і мати доступ до них з любого місця через мережу Інтернет, надавати за потреби доступ до цих ресурсів іншим користувачам.

^ Спільна робота з он-лайновими документами в Google

Для роботи з електронними документами в Документи Google використовуються прості програмні засоби: текстовий он-лайн редактор Google Documents, табличний он-лайн процесор Google Spreadsheets, програма для роботи з он-лайн презентаціями Google Presentations, графічний он-лайн редактор Google Drawings і засіб створення форм для опитування. Документи під час їх створення та опрацювання зберігаються автоматично через кожні 2–3 секунди, кожна правка фіксується, і можна скористатися функцією відміни та повернення змін так само, як і у звичайній локальній прикладній програмі. Робота користувачів відбувається в реальному часі, тобто якщо один з користувачів змінює вміст документа, то всі зміни одразу ж відображаються й у вікні інших користувачів. З одним і тим самим файлом одночасно може працювати до 200 користувачів, яких автор документа запросив до спільної роботи, вказавши його роль:

Співавтор – може читати і редагувати документ, зберігати його ко- пію на своєму комп’ютері, а також видаляти і додавати нових співавторів;

Читач – може переглядати вміст останньої версії документа, а також зберігати її на своєму комп’ютері.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)