АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Харківської міської ради

Читайте также:
  1. Аналіз питань, що розглядались на сесіях Красилівської міської ради
  2. Виникнення міської драми. Жанрова своєрідність мораліте, фарсу та соті.
  3. Зробіть юридичний аналіз даної ситуації. Чи правомірні дії міської ради? Чи відповідає вимогам законодавства рішення районного суду?
  4. Критерії оцінювання роботи з офіційним сайтом міського голови і міської ради м. Донецька
  5. Ознайомлення з актами органів та посадових осіб місцевого самоврядування. Участь у підготовці проектів рішень міської ради, виконавчого комітету та розпоряджень міського голови
  6. Ознайомлення з роботою Адміністративної комісії при виконавчому комітеті Красилівської міської ради
  7. Особливості правового статусу голови Севастопольської міської ради. Севастопольський міський голова: проблеми реалізації його правового статусу

Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад

(ясла - садок) № 407 Харківської міської ради»

Харків

Зміст

1.Зміст екологічного виховання дошкільників в умовах ДНЗ…………………..10

2.Ефективність впливу мультимедійних засобів на формування екологічних уявлень дошкільників……………………………………………………………...15

3.Комплекс заходів використання мультимедійних технологій………………...17

4.Алгоритм використання ІКТ в роботі з дошкільниками……………………....20

5.Використання на заняттях розвиваючих завдань і дидактичних ігор з використанням комп’ютерних технологій в умовах відсутності індивідуальних комп’ютерів для кожної дитини……………………………......23

6.Висновки………………………………………………………………………….24

7. Моніторинг розвитку екологічної свідомості дошкільників………………....25

8.Додатки……………………………………………………………………………28

Додаток 1 Заняття

Додаток 2 Добірка художніх творів

Додаток 3 Робота з батьками

Додаток 4 Поради вихователям

Додаток 5 Планування занять з використанням мультимедійних презентацій

Додаток 6 Дидактичні ігри (друковані)

Додаток 7 Фотозвіт

Додаток 8 Презентації екологічного напрямку

Додаток 9 Відеоматеріали

Втуп

Природа – могутнє джерело пізнання, яке через спілкування розкриває людині свої таємниці й робить її більш чутливою до навколишнього світу. Людина – частина природи, потяг до всього живого закладений у ній від самого народження, та чи не найяскравіше виявляється в дитячому віці.

Але ми бачимо, що стрімкий науково-технічний прогрес порушив хід гармонійного розвитку людства. Насамперед відчуваємо це у ставленні до природного довкілля, певною мірою це може слугувати показником внутрішньої культури людини.

На сучасному етапі життя питання традиційної взаємодії природи з людиною випливають в глобальну екологічну проблему. Адже, якщо люди в найближчому майбутньому не навчаться бережливо ставитись до природи, вони згублять себе і своє майбутнє. І щоб переконатися, що цього не станеться, ми повинні виховувати екологічну культуру та екологічну відповідальність з дошкільного віку, оскільки набуті в цей час знання пізніше можуть перерости в сильні переконання.

Сьогодні є очевидним для всіх, що екологічна компетентність дошкільників — це не лише подання відповідних знань, а й спрямування на усвідомлення екологічної цінності природного середовища у єдності його з людиною. Таке усвідомлення ґрунтується на розміщенні залежностей, які існують у природі, впливу людської діяльності на неї і необхідність дбайливого ставлення до всіх її об'єктів.

Актуальність теми:

Наука крокує вперед і наші діти народжуються і живуть в умовах, де в кожному будинку вже знаходиться комп'ютер і багато інших технічних засобів для розвитку дитини і таким чином, вихователі повинні бути компетентними у використанні сучасних технічних засобів навчання. Адже дуже часто причини інтелектуальної пасивності детей пояснюються обмеженістю їх інтелектуальних уявлень та інтересів. Здолати небажання вихованців шукати і отримувати знання допоможе використання в дошкільному закладі комп’ютерних технологій, які дозволяють по новому організувати процес навчання і розвитку.

Дитячий садок - частина суспільства, і в ньому відображаються ті ж проблеми, що і в світі. Для формування і розвитку у дітей стабільного пізнавального інтересу, екологічних знань, перед вихователем стоїть задача: зробити навчання дітей насиченим і цікавим, тобто, матеріал повинен включати в себе елементи незвичайного, несподіваного, викликати інтерес у дошкільників до навчального процесу і сприяти розвитку позитивного емоційного середовища навчання.

Допомогти педагогу у вирішенні цієї непростої задачі може об’єднання традиційних методів навчання і сучасних інформаційних технологій, в тому числі і комп’ютерних. Інформатизація сьогодні розглядається, як один із основних шляхів модернізації системи освіти. Це пов’язано не тільки з розвитком техніки і технологій, але й зі змінами, які викликані розвитком інформаційного суспільства, в якому головною метою являється інформація і уміння працювати з нею.

Одним із найбільш доступних засобів використання ІКТ в навчанні дошкільників є мультимедійні презентації. Презентації несуть в собі образний тип інформації, зрозумілий дошкільникам.

Я з радістю відкриваю і продовжую вивчати різні можливості комп'ютера. Справді, останнім часом, все більше і більше фахівців-практиків збагнули різноманітні можливості використання інформаційних технологій в освітньому процесі, що значно збільшують ефективність навчання дітей. Це дозволяє реалізувати принципи наочності, доступності і системності викладу матеріалу.

Ось чому я зацікавилася процесом екологічного виховання дітей дошкільного віку за допомогою мультимедійних презентацій.

В процесі роботи досліджувалися взаємозв'язок заняття з використанням мультимедійних технологій в сфері екологічної освіти дошкільників.

Мета:виявити ефективність впливу комплексу цілеспрямованих та спеціально організованих заходів з використанням мультимедійних ресурсів на рівень екологічної компетентності дошкільників.

Я вважаю, що за допомогою мультимедійних технологій значно підвищиться рівень екологічних знань, умінь і навичок дітей дошкільного віку.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)