АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПДВ: ПОДАТКОВИЙ КРЕДИТ ТА ЗОБОВЯЗАННЯ

Читайте также:
  1. I. ЛИЗИНГОВЫЙ КРЕДИТ: ПОНЯТИЕ, ИСТОРИЯ РАЗВИТИЯ, ОСОБЕННОСТИ, КЛАССИФИКАЦИЯ
  2. VІ. ВІДОМІСТЬ № 1.3 с.-г. в дебет рахунка 33 «Інші кошти» з кредиту рахунків Сальдо на початок місяця_____________ грн.
  3. Аккредитация прессы до 9.00 6 ноября
  4. АКЦЕПТНЫЙ КРЕДИТ
  5. Анализ дискреционной налогово-бюджетной и кредитно-денежной политики с помощью модели «IS-LM».
  6. Анализ кредитоспособности заёмщиков коммерческого банка : диссертация ... кандидата экономических наук : 08.00.12, 08.00.10
  7. Анализ макроэкономических результатов денежно-кредитной политики на основе кейнсианской модели общего макроэкономического равновесия.
  8. Анализ макроэкономических результатов денежно-кредитной политики на основе кейнсианской модели общего макроэкономического равновесия.
  9. Анализ результатов воздействия денежно-кредитной политики на реальные и номинальные показатели функционирования национальной экономики на основе кейнсианской модели ОМР
  10. Анкета – заява на одержання кредиту
  11. Аудит розрахунків з дебіторами та кредиторами
  12. Б) повышение процентных ставок с тем, чтобы сделать кредиты более привлекательными для владельцев наличных денег,

Податкове зобов’язання (ПЗ) це загальна сума податку одержана (нарахована) платникам податку у звітному періоді. Податковий кредит (ПК) – це сума, на яку платник податку має право зменшити ПЗ звітного періоду. Сума ПДВ, що підлягає сплаті до бюджету або відшкодуванню з бюджету, визначається як різниця між заг. сумою ПЗ, що виникли у зв’язку з будь-яким продажем протягом звітного періоду, та сумою ПК звітного періоду. Звітний под. період – це період, за який платник податку зобов’язаний проводити розрахунки податку та сплачувати його до б-ту. Датою виникнення податкових зобов'язань з продажу товарів (робіт, послуг) вважається дата, яка припадає на податковий період, протягом якого відбувається будь-яка з подій, що сталася раніше:

· або дата зарахування коштів від покупця (замовника) на банківський рахунок платника податку як оплата товарів (робіт, послуг), що підлягають продажу, а в разі продажу товарів (робіт, послуг) за готівкові грошові кошти - дата їх оприбуткування в касі платника податку,

· або дата відвантаження товарів, а для робіт (послуг) - дата оформлення документа, що засвідчує факт виконання робіт (послуг) платником податку.

Датою виникнення податкових зобов'язань у разі продажу товарів (робіт, послуг) з оплатою за рахунок бюджетних коштів є дата надходження таких коштів на поточний рахунок платника податку або дата отримання відповідної компенсації у будь-якому іншому виді, включаючи зменшення заборгованості такого платника податку за його зобов'язаннями перед таким бюджетом.

Датою виникнення податкових зобов'язань при ввезенні (імпортуванні) товарів є дата оформлення ввізної митної декларації із зазначенням у ній суми податку, що підлягає сплаті. Для інших операцій передбач. також інший порядок визначення дати ПЗ. Податковий кредит звітного періоду складається із сум податків, сплачених (нарахованих) платником податку у звітному періоді у звязку з придбанням т.р.п. вартість яких відноситься до валових витрат виробництва (обігу) та основних фондів та нематеріальн. активів, що підлягають амортизації. Витрати по сплаті податку підтверджуються податковими накладними чи митними деклараціями або іншими розрахунковими (обліковими) документами. Податкова накладна є одночасно звітним податковим документом і розрахунковим документом. Порядок визначення дати виникнення права платника на ПК залежить від виду здійснюваних операцій. Для операцій з придбання товарів т.р.п. – дата здійснення першої з подій: 1) або дата списання коштів з банківського рахунка платника податку в оплату т.р.п.; 2) або дата отримання податкової накладної, що засвідчує факт придбання платником податку т.р.п. Для операцій з імпортування товарів р.п. – дата сплати податку за ПЗ. Для бартерних операцій – дата здійснення заключної операції, що відбулася після першої з подій. У разі, коли сума ПДВ, визначена як різниця між заг. сумою ПЗ та сумою податкового кредиту звітного періоду, має від’ємне значення(БЮДЖЕТНЕ ВІДШКОДУВАННЯ), така сума зараховується у погашення заборгованості платника податку із сплати ПДВ, що виникла у минулих звітних періодах, а за відсутності заборг-ті – у зменшення ПЗ платника протягом трьох наступних звітних періодів. Якщо сума від’ємного значення податку не погашається сумами ПЗ, що виникли за 3 наступні періоди, така сума підлягає відшкодуванню з Держбюджету У. Протягом місяця, що настає після подання декларації за третій звітний період після виникнення від’ємного значення податку.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)